Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:50 04.09.2019 Шоколадно-горіхова паста (типу Nutella)Хочешь узнать всю правду о себе, напои друзей З тих пір як під час неймовірної спеки в крамниці П»єтро Фереро розтанули шоколадно-горіхові батончики у дітлахів всього світу немає смачнішої намазки на булки ніж Нутелла. Це прекрасно, тому що і шоколад, і горіхи корисно та поживно (якщо немає протипоказань, алергії). Та не все так райдужно у цій казці – склад пасти: сахар 55 %, модифицированное пальмовое масло 23 %, лесной орех 13 %, обезжиренное какао 4 %, обезжиренное сухое молоко 5 %, лактоза, сухая сыворотка, эмульгатор (соевый лецитин), ароматизатор идентичный натуральному (ванилин). Як на мене, користь від пасти, яка складається більше ніж на половину з цукру – мінімальна. По факту там і мінімальної користі немає – пряма загроза незформованому дитячому організму, спочатку кормимо треш-їжею, а тоді бігаємо по лікарям. Ідеальних батьків не існує, але ми в змозі навчити своїх, що багато цукру їсти не варто, продукт з реклами не гарантує якість і користь, не всіх варто називати друзями, сонце для всіх сяє однаково. Для своє дитини я готувала шоколадно-горіхову пасту: 100гр.горіхів 1ст.л.цукру 1ст.молока 2ст.л.сухого молока 200гр. шоколаду (від 56%)
З цих пропорцій виходить доволі густа паста, якщо потрібна більш м»яка консистенція, можна додати 1/3ст.молока або взяти шоколаду 150 гр. Горіхи підсушуємо на сковорідці, присипаємо цукром і карамелізуємо. Виливаємо на силікон чи пергамент, даємо охолонути, ламаємо на шматочки і пробиваємо в блендері до порошкоподібного стану. Молоко з сухим молоком та шоколадом доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, даємо трошки охолонути і вливаємо в блендер до горіхових крихт, пробиваємо на найбільшій швидкості. Переливаємо в стерилізовані баночки і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі, тоді ставимо в холодильник на 2-3 години. Ми таку пасту додаємо до каш, творогу, намазуємо на булку, використовуємо як начинку для кексів, готуємо печиво з листкового тіста або філо, додаємо до кремів – способів використання дуже багато. Тетяна Хвиль Переглядів: 782
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |