Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 20:29 30.11.2018 Ciabatta bigiaКак это по-женски... приехать специально, чтобы встретить случайно... Я займаюся випічкою хліба більше 5 років, і дріжджовий, і на заквасці, і батони, і багети, і фокаччі, все, що умовно можна хлібом. Печу на різних видах борошна, і різними методами, але такий ароматний хліб в моїй практиці трапився вперше. Правда, нічого незвичного ані в рецептурі, ані в методі випічки, але аромат якійсь космічний, смак теж відповідний, структура настільки невагома, що хліб просто зминався під натиском ножа (а він у мене спеціальний хлібний). Дуже сподобався і зручністю ведення тіста. Взагалі-то це чабата на густій опарі (біга), але мені це нагадує просто су перовий хліб. На 1 велику булку приблизно 800грам: Біга: 85гр. пшеничного борошна 85гр. житнього борошна 140гр. води 3гр. свіжих дріжджів Замішуємо і залишаємо на 1,5 години при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник на 18-20 годин. Тісто: Вся біга 335гр. пшеничного борошна 208гр. води 70гр. молока 11гр. цукру 25гр. свіжих дріжджів 14гр. солі Все змішуємо, вимішуємо тісто середньої консистенції, залишаємо на 2 години при кімнатній, за цей раз тісто складаємо конвертом двічі. Це допоможе тісту стати щільнішим. Готове тісто викладаємо на підсипаний борошном стіл, формуємо батон і залишаємо в теплому місці на годину. Випікаємо при 225С 15 хвилин з парою, 50- без пари. На мій погляд, до цього хліба крім хорошого масла нічого не треба, тут спрацьовує приказка – краще – ворог хорошого. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 700
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |