Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (2854)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (1966)

Торт "Жіночі примхи" (3029)

У Рівному побили директора ринку (1532)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1717)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1226)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1134)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1160)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (996)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1134)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1113)

Лінива капуста (рецепты) (5779)

На Рівненщині брат зарізав брата (1027)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (932)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (959)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (951)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (985)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (967)

Небезпека для маленьких рівнян (874)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (952)

Хлібний квас
Тетяна Хвиль
15:17 05.06.2018

Хлібний квас

Мне – 18, все остальное – стаж!

Що смакує найкраще у спеку? Морозиво? Ні, солодко! Газована вода? Ні, спраги не втамовує! Квас! Справжній квас з чорного хліба, щойно з холодильника, наливаєш його, і бокал відразу запотіває, і в передчутті такого освіжаючого і смачного просто несила чекати.

На 2 літри:

250гр. чорного хліба без домішок

2,5 л води кип"яченої охолодженої

10гр. свіжих дріжджів

90гр.цукру

Для початку хліб ріжемо кубиками і підсушуємо у духовці. Чим темніші будуть сухарі, тим темнішим буде квас, головне не пересушити до чорноти. Охолоджуємо, викладаємо у банку, заливаємо водою, горловину банки закриваємо марлею і залишаємо у темному місці на 48 годин.

Дріжджі розтираємо із 70гр. цукру до рідкого стану. Хлібний настій проціджуємо, хліб відтискаємо і викидаємо. Проціджений настій називається квасне сусло, до нього додаємо розтерті дріжджі, розмішуємо, виливаємо знову у банку, закриваємо горловину марлею і залишаємо в темному місці на 16 години. Тепер проціджуємо у ємність, де квас буде зберігатися, додаємо залишок цукру, розмішуємо добре і ставимо в холодильник не менше ніж на 6 годин, щоб припинити процес бродіння.

Так, часу трохи займає, але ж натурально і смачно (і точно не з брудної бочки). Я хліб беру домашній, тепер печу додаткову булку спеціально на квас.

Найкраще квас смакує охолодженим, ну а ще з такого квасу виходить дуже смачна окрошка!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Хлібний квас

Хлібний квас

Хлібний квас

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 93

Додайте коментар:

защитный код
Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон  гривеньРівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (2854)
Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради Млинівського району ...
Що рівнянам робити на день молодіЩо рівнянам робити на день молоді (189)
Рівне. Літо. Музика...
У Рівному бійка між чоловіками закінчилася тяжкими тілесними ушкодженнямиУ Рівному бійка між чоловіками закінчилася тяжкими тілесними ушкодженнями (469)
Учора, 10 червня, на вулиці Генерала Безручка під час бійки 50-річний житель обласного центру отримав тяжкі травми голови....
На Рівненщині під час сутички із протестувальниками постраждали четверо поліцейськихНа Рівненщині під час сутички із протестувальниками постраждали четверо поліцейських (219)
Сьогодні, 15 червня, об 11:45 поблизу села Федорівка Сарненського району близько 150 місцевих жителів, невдоволених діями правоохоронців у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю, перекрили авто...
Парфе з вишнею та білим шоколадомПарфе з вишнею та білим шоколадом (38)
Чтобы стать женственной, надо быть мужественной...
На Рівненщині поліцейські знищили плантацію снодійного макуНа Рівненщині поліцейські знищили плантацію снодійного маку (118)
Із 25 травня поліцейські проводять комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «МАК», спрямовані на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надх...
У ДТП на Рівненщині постраждали шестеро дітейУ ДТП на Рівненщині постраждали шестеро дітей (162)
Учора, 16 червня, у селищі Мізоч Здолбунівського району сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждали шестеро дтей та 29-річний водій автомобіля «Volkswagen Passat»....
У Рівному працівник банку торгував інформацією про клієнтівУ Рівному працівник банку торгував інформацією про клієнтів (442)
У Рівному судять працівника банку за несанкціоноване копіювання інформації про клієнтів, що призвело до її витоку...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.