Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3490)

Торт "Жіночі примхи" (4154)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2311)

У Рівному побили директора ринку (1950)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2075)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1508)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1299)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1508)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1197)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1312)

Лінива капуста (рецепты) (7502)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1385)

На Рівненщині брат зарізав брата (1344)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1379)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1376)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1299)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1279)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1105)

Небезпека для маленьких рівнян (1114)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1234)

#Рецепти
Хлібний квас
Тетяна Хвиль
15:17 05.06.2018

Хлібний квас

Мне – 18, все остальное – стаж!

Що смакує найкраще у спеку? Морозиво? Ні, солодко! Газована вода? Ні, спраги не втамовує! Квас! Справжній квас з чорного хліба, щойно з холодильника, наливаєш його, і бокал відразу запотіває, і в передчутті такого освіжаючого і смачного просто несила чекати.

На 2 літри:

250гр. чорного хліба без домішок

2,5 л води кип"яченої охолодженої

10гр. свіжих дріжджів

90гр.цукру

Для початку хліб ріжемо кубиками і підсушуємо у духовці. Чим темніші будуть сухарі, тим темнішим буде квас, головне не пересушити до чорноти. Охолоджуємо, викладаємо у банку, заливаємо водою, горловину банки закриваємо марлею і залишаємо у темному місці на 48 годин.

Дріжджі розтираємо із 70гр. цукру до рідкого стану. Хлібний настій проціджуємо, хліб відтискаємо і викидаємо. Проціджений настій називається квасне сусло, до нього додаємо розтерті дріжджі, розмішуємо, виливаємо знову у банку, закриваємо горловину марлею і залишаємо в темному місці на 16 години. Тепер проціджуємо у ємність, де квас буде зберігатися, додаємо залишок цукру, розмішуємо добре і ставимо в холодильник не менше ніж на 6 годин, щоб припинити процес бродіння.

Так, часу трохи займає, але ж натурально і смачно (і точно не з брудної бочки). Я хліб беру домашній, тепер печу додаткову булку спеціально на квас.

Найкраще квас смакує охолодженим, ну а ще з такого квасу виходить дуже смачна окрошка!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Хлібний квас

Хлібний квас

Хлібний квас

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 258

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині почнуть штрафувати паліївНа Рівненщині почнуть штрафувати паліїв (758)
Сьогодні відбувся брифінг, щодо ситуації пожеж в природних екосистемах Рівненської області....
Завтра у Рівному знову ярмаркуватимутьЗавтра у Рівному знову ярмаркуватимуть (446)
Завтра, 13 жовтня, у Рівному відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Тут аграрії торгуватимуть різноманітною продукцією...
На Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванніНа Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванні (234)
Повідомлення про те, що до лікарні із вогнепальним пораненням госпіталізували 43-річного жителя Вараша до поліції надійшло 21 жовтня о 18.30....
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1197)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
На Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедистНа Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедист (194)
Дорожньо-транспортна пригода сталася учора, 19 жовтня, близько 14:30 у селі Дубляни, Демидівського району....
Де у Рівному перекриватимуть дороги?Де у Рівному перекриватимуть дороги? (267)
Увага учасникам дорожнього руху! 14 жовтня у місті Рівному буде призупинено рух транспортних засобів...
На Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходівНа Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходів (155)
Перетинаючи проїзну частину у невстановленому місці, учора, 17 жовтня у Рівненському та Здолбунівському районах травмувалося двоє пішоходів. Поліцейські звертають увагу учасників дорожнього руху на су...
Фокачча на яблучному соціФокачча на яблучному соці (21)
Я вообще баба рисковая: врать люблю, а бегать не умею...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.