Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:17 05.06.2018 Хлібний квасМне – 18, все остальное – стаж! Що смакує найкраще у спеку? Морозиво? Ні, солодко! Газована вода? Ні, спраги не втамовує! Квас! Справжній квас з чорного хліба, щойно з холодильника, наливаєш його, і бокал відразу запотіває, і в передчутті такого освіжаючого і смачного просто несила чекати. На 2 літри: 250гр. чорного хліба без домішок 2,5 л води кип"яченої охолодженої 10гр. свіжих дріжджів 90гр.цукру Для початку хліб ріжемо кубиками і підсушуємо у духовці. Чим темніші будуть сухарі, тим темнішим буде квас, головне не пересушити до чорноти. Охолоджуємо, викладаємо у банку, заливаємо водою, горловину банки закриваємо марлею і залишаємо у темному місці на 48 годин. Дріжджі розтираємо із 70гр. цукру до рідкого стану. Хлібний настій проціджуємо, хліб відтискаємо і викидаємо. Проціджений настій називається квасне сусло, до нього додаємо розтерті дріжджі, розмішуємо, виливаємо знову у банку, закриваємо горловину марлею і залишаємо в темному місці на 16 години. Тепер проціджуємо у ємність, де квас буде зберігатися, додаємо залишок цукру, розмішуємо добре і ставимо в холодильник не менше ніж на 6 годин, щоб припинити процес бродіння. Так, часу трохи займає, але ж натурально і смачно (і точно не з брудної бочки). Я хліб беру домашній, тепер печу додаткову булку спеціально на квас. Найкраще квас смакує охолодженим, ну а ще з такого квасу виходить дуже смачна окрошка! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 556
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |