Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:07 07.03.2018 Карамельні еклериКричать на мужчину не надо Будь мудрой и ротик закрой Он должен понять с полувзгляда Весь ход твоей мысли шальной Незважаючи на моє ставлення до 8 березня, свята ніхто не відміняв! А де свято, там і солодощі, в нашому випадку еклери. Ці тендітні тістечка вдячні моделі для експериментів, якщо і не з тістом, так з кремом однозначно! Що вже я тільки з ними не виробляла! У мого чоловіка у фаворитах шоколадні, а у мене – картопляні з салатом, так і такі є, і я їх обожнюю, але сьогодні все ж таки ударимо по солодкому – карамельні еклери. На 10-15 тістечок: Крем «Вершкова карамель» 4 гр. желатина 24 гр. води 90 гр. цукру 1 ч.л. лимонного соку 120 гр. вершків 35%, гарячих 60 гр. вершкового масла 180 гр. вершків 35%, холодних Заварне тісто 80 гр. молока 80 гр. води 55 гр. вершкового масла 1 ст.л. цукру 1 дрібка солі 90 гр. борошна 3 яйця Для тіста технологія одна і та сама: молоко з водою підігрівають, додають масло, доводять суміш до кипіння, всипають борошно і заварюють до появи плівки на дні каструлі. Дають тісту трохи охолонути і по одному вмішують яйця. Готове тісто плавно, тяжко стікає з лопатки. Викладаємо тісто на деко і випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Даємо повністю охолонути. Для карамельного крему замочуємо желатин у воді. В каструльці нагріваємо цукор з лимонним соком до янтарного кольору, додаємо вершки (ГАРЯЧІ!), перемішуємо до однорідності, додаємо по шматочку вершкове масло, знімаємо з вогню, перемішуємо. Як крем стане приємно-гарячим, додаємо желатин, розмішуємо, охолоджуємо до кімнатної температури. Збиваємо холодні вершки до стійких пік і підмішуємо до крему. Тепер можна начиняти еклери- можна розрізати навпіл і викласти крем на одну половинку а другою накрити. А можна взяти спеціальну насадку і за допомогою кондитерського мішка відсадити крем всередину тістечка, тут вибір за вами. Зверху прикрашаємо залишками крему або улюбленою глазур’ю. Бажаю, щоб таке тістечко з чашечкою кави було не тільки прекрасним початком святкового дня і й початком прекрасного життя! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 600
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |