Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:19 02.10.2013 Закуска з оселедця: рекомендує Тетяна-чарвіницяСьогодні існує безліч рецептів закусок, на будь-який смак і гаманець (гаманець, напевне, все ж таки в першу чергу), але серед усього розмаїття на кожне свято, на кожному столі завжди можна побачити його – оселедця. Як тільки його не готують, а він все одно не приїдається. На початку 90-х, в Москві була сила-силенна в’єтнамців, характерною ознакою їх осередків був не дуже приємний рибний запах – запах смаженого оселедця, а тепер ми, українці, цю рибу смажимо, тушкуємо і запаху немає і смак неперевершений (бо так як українці гарно готувати не вміють ніде). Я теж дуже люблю оселедці ( це при тому що не люблю і не їм солоного), адже це корисно (в них кількість кислот Омега-3 на 100 г дорівнює майже такий же кількості в лососі, то навіщо ж платити більше?). Пропоную найпростіший рецепт закуски (а комусь, можливо і «закусі»). Один оселедець чистимо і ріжемо шматочками. Беру завжди цілий оселедець і сама його розділяю, тому що в промисловому виробництві філе обробляють якоюсь речовиною, що роз’їдає не тільки кісточки риби, але і гумові рукавички працівників (розповідали знайомі, що за 8-годинну зміну використовують 3-4 пари). Маринуємо одну середню цибулину ( 1 ч.л. оцту, 1ч.л. цукру). Варену, теплу картоплю ріжемо на 4 частини (мені більше подобається варена у «мундирах»), все акуратно змішуємо і додаємо соус. Саме соус, гостренький і смачний, і є фішкою цієї закуски. Змішуємо по 1ч.л. не гострої гірчиці, цукру (я брала коричневий), оцту ( у мене настояний на естрагоні), соєвого соусу (замість солі) в однорідну масу і поступово додаємо олію ( 2 ст. л.). Отримуємо такий собі варіант пряного майонезу. Заправка дуже ароматна і насичена, тому картоплю при варінні не солю. Їсти бажано теплим. Дуже просто, дуже швидко. Готувати легко!!! Свіжі листи й стебла естрагону містять вітаміни групи В, А, З, залізо, кальцій, калій і фосфор, алкалоїди, флавоноїди, у них багато білка ( до 25%) і, звичайно, ефірних масел, які й забезпечують багатий смак і аромат рослини. Естрагон у народній медицині успішно використовується для порушення апетиту й поліпшення травлення, він зміцнює нерви, допомагає боротися із затяжним безсонням і депресією, головними болями, допомагає зняти біль при запальних процесах у корінях зубів. Ефірне масло виявляє загальнозміцнювальну дія на стінки судин і може використовуватися як засіб для підвищення потенції і як противоглистні ліки. Деякі дієти для схуднення рекомендують відмовлятися від солі, і їжа спочатку може здатися несмачною. У комбінації з іншими пряними травами естрагон часто використовують у сумішах, що заміняють сіль. Це важливо для гіпертоніків, людей, що страждають від каменів у нирках і взагалі всіх тих, хто прагне або повинен понизити кількість солі у їжі. Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 798
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |