Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24731)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (4025)

Ванільне морозиво з пармезаном (3571)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3549)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3371)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3343)

Закуска із запечених баклажанів (3298)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3291)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3274)

Баклажан-кебаб в духовці (3166)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3208)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3196)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3080)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3127)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3069)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (3017)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2966)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3061)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (3021)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2900)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Карамельний Наполеон на пивному тісті
Тетяна Хвиль

14:06 21.12.2017

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Чтобы не чувствовать себя идиотом, никогда и не о чем не советуйся с женщинами. Они просто подавляют своей компетентностью в любом вопросе

Цей рецепт я приберігала на самий кінець року, та оскільки у мене катастрофічно не вистачає часу, то вирішила викласти зараз, щоб точно встигнути. Погодьтеся, Новий рік в нашому розумінні – це олів»є, оселедець під шубою, «Іронія долі…», мандарини і торт Наполеон. І якщо в салати та розважальні шоу приходять зміни, то новорічний торт – це все-таки Наполеон. Хоча його рецептура теж не стоїть на місці. Сьогодні у нас карамельний Наполеон на пивному тісті. Це щось неймовірно цікаве, смачне і дуже рідне. Навіть якщо у новорічну ніч ви не зможете його спробувати (і це цілком логічно, оскільки столи будуть ломитися від закусок, маринадів, салатів та гарячого), то наступного дня, з чашечкою кави це буде прекрасним початком нового року.

На торт діаметром 24см:

Тісто:

500гр. борошна

250гр. дуже холодного вершкового масла

100-150мл світлого пива

1ч.л. розпушувача

Заварний крем:

400 мл вершків 20 %

200мл молока

170гр.цукру

5 жовтків

2 ч.л. кукурудзяного крохмалу

Карамельний крем:

вся карамель

200гр.вершкового масла кімнатної температури

Для карамелі:

112гр. цукру

90мл вершків від 33%

50гр. вершкового масла холодного

Для цього рецепту рекомендую брати найкраще пиво. Якщо вас не злякає гір чинка в тісті, то можна взяти і темне. Я брала «Празьке» нашого пивзаводу. І легка гірчинка тільки відтінила карамельний крем. Але це на любителя. А ще я борошно ставила на ніч в холодильник і, на мою думку, тісто від цього тільки виграло – коржі були «надслоїсті». Ну і масло має бути маслом, не треба псувати свято через кілька десятків гривень.

В чашу бленд ера з ножами кладемо масло кубиками, борошно і розпушувач, пробиваємо до стану крихт. Тепер додаємо холодне пиво і замішуємо тісто. Пива додаємо спочатку 100 мл і дивимося на тісто, за потреби потрохи пиво додаємо. Мені знадобилося 100 мл і ще столова ложка. Ц е буде залежати від борошна і від масла. Готове тісто ділимо на 10-12 шматочків, кожен загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на кілька годин, найкраще на ніч. Тісто розкачуємо, вирізаємо потрібної форми, наколюємо виделкою і випікаємо при 180С до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Повністю охолоджуємо.

Для заварного крему нагріваємо молоко з вершками. Легко збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, додаємо до молочної суміші і варимо на маленькому вогні до запустіння. Накриваємо плівкою «на дотик» і даємо повністю охолонути.

Для карамелі нагріваємо в каструлі з товстим дном цукор, коли він почне темніти, починаємо крути каструлю так, щоб цукор перемішувався. Ложкою не мішаємо, оскільки все зіб»ється в одну грудку і будемо ми її топити до вечора. Як тільки розплавиться весь цукор, починаємо додавати по шматочку масло. Після другого кубика можна перемішувати ложкою. Після масла додаємо підігріті вершки. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню Даємо повністю охолонути - краще добу в холодильнику.

Для карамельного крему масло кімнатної температури збиваємо до пухкої маси, не перестаючи збивати помаленьку додаємо карамель і добре збиваємо. Охолоджуємо, краще в холодильнику кілька годин.

До заварного крему додаємо карамельний і збиваємо.

Всі коржі щедро промазуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і даємо постояти в холодильнику не менше 10 годин.

Це на перший погляд довго і нудно, насправді – це дуже зручно, оскільки все можна приготувати заздалегідь, а 30 грудня ввечері сформувати торт.

А я все ж таки спробую знайти трохи часу, щоб поділитися ще кількома святковими рецептами, хоча би найпростішими.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті


Переглядів: 1144


Додайте коментар:

защитный код

СБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому автоСБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому авто (25)
Служба безпеки зірвала нову спробу російських спецслужб здійснити теракт в Україні. За результатами спецоперації у Рівному затримано російського агента, який мав закласти саморобний вибуховий...
СБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у РівномуСБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у Рівному (26)
Служба безпеки запобігла ще одному теракту в Україні. За результатами дій на випередження СБУ затримала агента рф, який готував вибух у багатоквартирному будинку у...
На Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальниківНа Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальників (36)
З 11 по 13 липня на Рівненщині відбулися навчальні збори для курсантів Львівського державного університету безпеки...
В Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургіїВ Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургії (39)
Такий структурний підрозділ з’явиться замість Обласного центру кардіоторакальної хірургії....
На Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарніНа Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарні (39)
Вісім днів медики боролися за життя 21-річного жителя села Зелене, втім врятувати його не вдалося: сьогодні, 14 липня, близько шостої ранку молодик...
Передали чергову партію дронів та зарядні підстанції для наших військовихПередали чергову партію дронів та зарядні підстанції для наших військових (39)
Рівненська громада продовжує підтримувати наших оборонців та систематично надавати сучасне обладнання....
У Рівному перевірятимуть родимки та розкажуть, як захистити дітей вліткуУ Рівному перевірятимуть родимки та розкажуть, як захистити дітей влітку (50)
У Рівному на Лебединці вже цієї неділі фахівці КНП «ЦПМСД «Ювілейний» РМР будуть перевіряти родимки усім охочим та розповідатимуть про безпечний відпочинок для дітей...
В місті Рівне вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартиріВ місті Рівне вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартирі (54)
10 липня о 15:47 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу в місті Рівне провулок Щасливий....

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.