Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3174)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2115)

Торт "Жіночі примхи" (3443)

У Рівному побили директора ринку (1715)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1879)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1301)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1350)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1138)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1256)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1235)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1233)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1089)

На Рівненщині брат зарізав брата (1168)

Лінива капуста (рецепты) (6172)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1085)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1076)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (903)

Небезпека для маленьких рівнян (987)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1083)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (1049)

#Рецепти
Карамельний Наполеон на пивному тісті
Тетяна Хвиль
14:06 21.12.2017

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Чтобы не чувствовать себя идиотом, никогда и не о чем не советуйся с женщинами. Они просто подавляют своей компетентностью в любом вопросе

Цей рецепт я приберігала на самий кінець року, та оскільки у мене катастрофічно не вистачає часу, то вирішила викласти зараз, щоб точно встигнути. Погодьтеся, Новий рік в нашому розумінні – це олів»є, оселедець під шубою, «Іронія долі…», мандарини і торт Наполеон. І якщо в салати та розважальні шоу приходять зміни, то новорічний торт – це все-таки Наполеон. Хоча його рецептура теж не стоїть на місці. Сьогодні у нас карамельний Наполеон на пивному тісті. Це щось неймовірно цікаве, смачне і дуже рідне. Навіть якщо у новорічну ніч ви не зможете його спробувати (і це цілком логічно, оскільки столи будуть ломитися від закусок, маринадів, салатів та гарячого), то наступного дня, з чашечкою кави це буде прекрасним початком нового року.

На торт діаметром 24см:

Тісто:

500гр. борошна

250гр. дуже холодного вершкового масла

100-150мл світлого пива

1ч.л. розпушувача

Заварний крем:

400 мл вершків 20 %

200мл молока

170гр.цукру

5 жовтків

2 ч.л. кукурудзяного крохмалу

Карамельний крем:

вся карамель

200гр.вершкового масла кімнатної температури

Для карамелі:

112гр. цукру

90мл вершків від 33%

50гр. вершкового масла холодного

Для цього рецепту рекомендую брати найкраще пиво. Якщо вас не злякає гір чинка в тісті, то можна взяти і темне. Я брала «Празьке» нашого пивзаводу. І легка гірчинка тільки відтінила карамельний крем. Але це на любителя. А ще я борошно ставила на ніч в холодильник і, на мою думку, тісто від цього тільки виграло – коржі були «надслоїсті». Ну і масло має бути маслом, не треба псувати свято через кілька десятків гривень.

В чашу бленд ера з ножами кладемо масло кубиками, борошно і розпушувач, пробиваємо до стану крихт. Тепер додаємо холодне пиво і замішуємо тісто. Пива додаємо спочатку 100 мл і дивимося на тісто, за потреби потрохи пиво додаємо. Мені знадобилося 100 мл і ще столова ложка. Ц е буде залежати від борошна і від масла. Готове тісто ділимо на 10-12 шматочків, кожен загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на кілька годин, найкраще на ніч. Тісто розкачуємо, вирізаємо потрібної форми, наколюємо виделкою і випікаємо при 180С до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Повністю охолоджуємо.

Для заварного крему нагріваємо молоко з вершками. Легко збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, додаємо до молочної суміші і варимо на маленькому вогні до запустіння. Накриваємо плівкою «на дотик» і даємо повністю охолонути.

Для карамелі нагріваємо в каструлі з товстим дном цукор, коли він почне темніти, починаємо крути каструлю так, щоб цукор перемішувався. Ложкою не мішаємо, оскільки все зіб»ється в одну грудку і будемо ми її топити до вечора. Як тільки розплавиться весь цукор, починаємо додавати по шматочку масло. Після другого кубика можна перемішувати ложкою. Після масла додаємо підігріті вершки. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню Даємо повністю охолонути - краще добу в холодильнику.

Для карамельного крему масло кімнатної температури збиваємо до пухкої маси, не перестаючи збивати помаленьку додаємо карамель і добре збиваємо. Охолоджуємо, краще в холодильнику кілька годин.

До заварного крему додаємо карамельний і збиваємо.

Всі коржі щедро промазуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і даємо постояти в холодильнику не менше 10 годин.

Це на перший погляд довго і нудно, насправді – це дуже зручно, оскільки все можна приготувати заздалегідь, а 30 грудня ввечері сформувати торт.

А я все ж таки спробую знайти трохи часу, щоб поділитися ще кількома святковими рецептами, хоча би найпростішими.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 469

Додайте коментар:

защитный код
Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон  гривеньРівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3174)
Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради Млинівського району ...
У Рівному загинула дитина від ураження струмомУ Рівному загинула дитина від ураження струмом (318)
Поліцейські встановлюють обставини смерті дитини...
На Рівненщині відбулося масштабне святоНа Рівненщині відбулося масштабне свято (903)
15 липня, в селі Велика Омеляна, що у Рівненському районі, відбувся другий районний фестиваль народної творчості, історії та побуту: «А у нас на ярмарку!»....
У Рівненському районі нетверезий водій на смерть збив велосипедистаУ Рівненському районі нетверезий водій на смерть збив велосипедиста (271)
Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на автодорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» поблизу села Олександрія до поліції надійшло вчора, сьомого серпня, близько 21:30....
У Рівному поліцейські розслідують підпал автомобіляУ Рівному поліцейські розслідують підпал автомобіля (101)
До поліції сьогодні, 14 серпня, близько другої години ночі надійшло повідомлення, що на вулиці Соборна обласного центру горить автомобіль....
Олег Ляшко: «Ні - вивозу лісу-кругляка з України»Олег Ляшко: «Ні - вивозу лісу-кругляка з України» (49)
Питання експорту необробленого лісу в Україні сьогодні стоїть дуже гостро, адже річ у тім, що все більше вчених б'ють на сполох. Якщо не припинити вивіз необробленого лісу у величезних кількостях - кр...
Прокуратура Рівненщини попереджає громадян 
про телефонне шахрайствоПрокуратура Рівненщини попереджає громадян про телефонне шахрайство (133)
В нашій області з’явився новий спосіб незаконного заволодіння майном (коштами) громадян шляхом обману чи зловживання їх довірою....
Рівненські дільничні викрили крадіїв газонокосарки із дитсадкаРівненські дільничні викрили крадіїв газонокосарки із дитсадка (41)
Повідомлення про вчинену крадіжку із підсобного приміщення дитячого дошкільного закладу обласного центру до поліції надійшло 13 серпня близько 18 години....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.