Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3086)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2367)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2313)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2232)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2101)

Салат з оселедця та квасолі (2202)

Американська класика - брауні (2197)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2171)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2155)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2113)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2134)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2129)

Гарячий шоколад (2122)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2098)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2085)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2054)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2046)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2037)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2018)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (1789)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Карамельний Наполеон на пивному тісті
Тетяна Хвиль
14:06 21.12.2017

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Чтобы не чувствовать себя идиотом, никогда и не о чем не советуйся с женщинами. Они просто подавляют своей компетентностью в любом вопросе

Цей рецепт я приберігала на самий кінець року, та оскільки у мене катастрофічно не вистачає часу, то вирішила викласти зараз, щоб точно встигнути. Погодьтеся, Новий рік в нашому розумінні – це олів»є, оселедець під шубою, «Іронія долі…», мандарини і торт Наполеон. І якщо в салати та розважальні шоу приходять зміни, то новорічний торт – це все-таки Наполеон. Хоча його рецептура теж не стоїть на місці. Сьогодні у нас карамельний Наполеон на пивному тісті. Це щось неймовірно цікаве, смачне і дуже рідне. Навіть якщо у новорічну ніч ви не зможете його спробувати (і це цілком логічно, оскільки столи будуть ломитися від закусок, маринадів, салатів та гарячого), то наступного дня, з чашечкою кави це буде прекрасним початком нового року.

На торт діаметром 24см:

Тісто:

500гр. борошна

250гр. дуже холодного вершкового масла

100-150мл світлого пива

1ч.л. розпушувача

Заварний крем:

400 мл вершків 20 %

200мл молока

170гр.цукру

5 жовтків

2 ч.л. кукурудзяного крохмалу

Карамельний крем:

вся карамель

200гр.вершкового масла кімнатної температури

Для карамелі:

112гр. цукру

90мл вершків від 33%

50гр. вершкового масла холодного

Для цього рецепту рекомендую брати найкраще пиво. Якщо вас не злякає гір чинка в тісті, то можна взяти і темне. Я брала «Празьке» нашого пивзаводу. І легка гірчинка тільки відтінила карамельний крем. Але це на любителя. А ще я борошно ставила на ніч в холодильник і, на мою думку, тісто від цього тільки виграло – коржі були «надслоїсті». Ну і масло має бути маслом, не треба псувати свято через кілька десятків гривень.

В чашу бленд ера з ножами кладемо масло кубиками, борошно і розпушувач, пробиваємо до стану крихт. Тепер додаємо холодне пиво і замішуємо тісто. Пива додаємо спочатку 100 мл і дивимося на тісто, за потреби потрохи пиво додаємо. Мені знадобилося 100 мл і ще столова ложка. Ц е буде залежати від борошна і від масла. Готове тісто ділимо на 10-12 шматочків, кожен загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на кілька годин, найкраще на ніч. Тісто розкачуємо, вирізаємо потрібної форми, наколюємо виделкою і випікаємо при 180С до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Повністю охолоджуємо.

Для заварного крему нагріваємо молоко з вершками. Легко збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, додаємо до молочної суміші і варимо на маленькому вогні до запустіння. Накриваємо плівкою «на дотик» і даємо повністю охолонути.

Для карамелі нагріваємо в каструлі з товстим дном цукор, коли він почне темніти, починаємо крути каструлю так, щоб цукор перемішувався. Ложкою не мішаємо, оскільки все зіб»ється в одну грудку і будемо ми її топити до вечора. Як тільки розплавиться весь цукор, починаємо додавати по шматочку масло. Після другого кубика можна перемішувати ложкою. Після масла додаємо підігріті вершки. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню Даємо повністю охолонути - краще добу в холодильнику.

Для карамельного крему масло кімнатної температури збиваємо до пухкої маси, не перестаючи збивати помаленьку додаємо карамель і добре збиваємо. Охолоджуємо, краще в холодильнику кілька годин.

До заварного крему додаємо карамельний і збиваємо.

Всі коржі щедро промазуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і даємо постояти в холодильнику не менше 10 годин.

Це на перший погляд довго і нудно, насправді – це дуже зручно, оскільки все можна приготувати заздалегідь, а 30 грудня ввечері сформувати торт.

А я все ж таки спробую знайти трохи часу, щоб поділитися ще кількома святковими рецептами, хоча би найпростішими.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті


Переглядів: 293


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині посилюються правила пасажирських перевезеньНа Рівненщині посилюються правила пасажирських перевезень (394)
У регіонах, де встановили «жовтий» «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки, посилюються правила для пасажирських перевезень. Це передбачено в змінах до постанови N1236, прийнятих Кабі...
У Рівненському ЦНАПі – новий керівникУ Рівненському ЦНАПі – новий керівник (277)
13 жовтня міський голова Олександр Третяк представив працівникам управління забезпечення надання адміністративних послуг нового керівника. Ним стала Наталія Майорова...
Салат з баклажанів в китайському стиліСалат з баклажанів в китайському стилі (565)
...
У Рівному відбудеться масштабна медична конференціяУ Рівному відбудеться масштабна медична конференція (1172)
10 вересня у Рівному відбудеться Всеукраїнська науково-практична мультидисциплінарна конференція. Захід присвячений поважному ювілею - 70-річчю Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семеню...
За газоном «Авангарду» у Рівному доглядатимуть агрономиЗа газоном «Авангарду» у Рівному доглядатимуть агрономи (98)
В обласному центрі продовжують реконструювати стадіон «Авангард» в рамках програми «Велике будівництво»...
Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід 
«Challenge Fest 2021» у РівномуВсеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Challenge Fest 2021» у Рівному (47)
Це було круто! Саме так можна сказати про подію, яка відбулася в Рівному на території парку історичних реконструкцій «Оствиця»...
Дві школи Рівненщини отримають майже 11 млн грнДві школи Рівненщини отримають майже 11 млн грн (61)
Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів, які фінансують за кошти Державного фонду регіонального розвитку...
На Рівненщині створять сучасний стерилізаційний центрНа Рівненщині створять сучасний стерилізаційний центр (317)
Інноваційний та повністю укомплектований стерилізаційний центр створять на Рівненщині. Його планують облаштувати на базі обласної клінічної лікарні. Тут займатимуться, зокрема, стерилізацією операційн...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.