Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:56 19.12.2017 СиромакЖенщина - это создание, которое нужно любить. Не умеешь любить - сиди и дружи. Зі святом Миколая! Щастя всім, здоров»я та миру! Я сьогодні не з пустими руками, а з черговим рецептом. Це ще один витвір кулінарної майстерності наших сусідів-поляків. Я переконана, що такої випічки з маком немає більше ніде! Вона прекрасна! Це суперова випічка до рідв»яного столу, коли збирається вся родина, коли віриться, що все буде добре і хочеться обійняти весь світ. На форму діаметром 22см: Для тіста: 200гр.борошна 100гр. масла 1 велике яйце (60гр.) 0,5ч.л.солі 1 ст.л. льодяної води Для макової начинки: 250гр. сухого маку 2 яйця 100гр. цукру 70гр. родзинок 35 гр. вершкового масла 165гр.меду (не додавала зовсім) Цедра апельсина і лимона Для сирної начинки: 520гр. жирного творогу 2 яйця 80гр. масла вершкового 70гр.цукру Цедра лимона Спочатку готуємо тісто: всі інгредієнти мають бути холодні. Масло з борошном перетираємо в крихти, додаємо яйце, сіль і починаємо замішувати тісто, потихеньку додаємо воду, щоб утворилося м»яке тісто. Кладемо в холодильник на 2 години. Готове тісто розкачуємо по діаметру форми + напуск на бортики. Макова начинка за цим рецептом безподібна. Дуже рекомендую! Я не додавала меду, оскільки брала апельсинові цукати з конфітюру і вийшло як треба. Мак заливаємо кип»ятком на 20 хвилин, промиваємо, проціджуємо. Пробиваємо блендером, додаємо родзинки і цедру і ще раз пробиваємо. Додаємо цукор, масло і ставимо на маленькій вогонь. Кип»ятимо 5 хвилин, даємо трохи охолонути і додаємо яйця. Розмішуємо вінчиком. Для сирного шару: Творог пробиваємо блендером до однорідного стану. Масло збиваємо з цукром, додаємо жовтки, ще раз збиваємо і додаємо до творогу. Додати цедру. Збити білки до стійких пік, акуратно підмішати до сирної маси. Форму застилаємо пергаментом, викладаємо тісто, макову начинку, а зверху сирну. Випікаємо при 180С 60 хвилин. Якщо почне верх підгорати, то закриваємо фольгою. Сирна начинка має трохи колихатися, так і треба. Готовий сиромак залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, а тоді ставимо в холодильник на ніч. Не дивіться, що виходить маленький пиріг, він настільки ситний, що вистачить на велику компанію. А ще його можна приготувати навіть кулінар-початківець, оскільки це дуже просто і дуже смачно! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 823
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |