Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:17 02.10.2017 Тарталетки з грушевим кремомСовесть есть, но с собою не ношу, боюсь потерять Сьогодні просто сумно-осінній рецепт. Смачний, цікавий, недорогий – все як я люблю. А ще він швидко робиться і дуже варіативний. Про полуничний і лимонний креми ми вже говорили і робили, а це крем грушевий, але ж ви його можете зробити яблучним, сливовим (тільки шкірку зняти) або айвовим – фантазія вам в поміч! Не хочеться возитися з тарталетками – зробіть кружальця і перемажете попарно кремом – діти вам все одно подякують, але тарталетками якось наряд ніше чи що… Ну і ще один момент, про який читаємо нижче. На 10 тарталеток діаметром 6 см: Тісто: 120гр. холодного масла 200гр. борошна 60гр.цукру або пудри 30мл холодної води дрібка солі Кондитерський крем: 2 груши великі 400мл молока 1 яйце 80гр.цукру 2ч.л. крохмалу Ваніль Для тіста масло ріжемо кубиками, перетираємо з борошном і цукром, додаємо сіль і води, замішуємо тісто. Такі речі дуже зручно робити міксером, оскільки масло не нагрівається від тепла рук. Готове тісто замотуємо в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину. Для крему з груш робимо пюре: чистимо від шкірки, ріжемо і ставимо на хвилину в мікрохвильову при максимальній потужності. Пробиваємо блендером. Половину молока нагріваємо з цукром. Другу половину змішуємо з крохмалем і яйцем, додаємо до гарячого молока і постійно помішуючи доводимо до кремоподібного стану. Щоб яйце не згорнулося робимо це на мінімальному вогні. Даємо охолонути. Тісто розкачуємо і вирізаємо кружальця для тарталеток. Так як і тісто, і крем солодкі, то я робила тарталетки низькі, щоб не було дуже приторно. Викладаємо тісто у форми і випікаємо до золотистого кольору при 180С приблизно 10 хвилин. А далі є варіанти: якщо ви хочете хрустящі тарталетки – то змазуємо дно і стінки випечених виробів білком і тільки тоді викладаємо крем. А якщо як і я любите, щоб і форма, і начинка злилися в одне ціле – просто викладаєте крем. З кремом випікаємо ще 10 хвилин при 180С. А якщо ви готові тарталетки присипете цукром і потримаєте під грилем або припалите спеціальним пальничком до золотистою скоринки, то буде мати грушеві крем-брюле З чашкою гарячого чаю і ароматною тарталеткою осінь не буде здаватися сумною! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 865
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |