Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:25 06.09.2017 Баклажани з овочами в медовій заливціЖенщины, не пилите мужей, вам с этими опилками еще жить! Мабуть цим рецептом і завершимо консервувальну епопею цього року. Якщо комусь цікаво, то ще є класний рецепт закусочного джему з томатів, мені просто ліньки обробляти фото, та раптом захочете, то я виставлю. А сьогодні самий працезатратний рецепт, але результат, результат –то прекрасний! Баклажани з овочами в медовій заливці – вже звучить смачно, а як корисно, оскільки баклажани ми не обсмажуємо, а запікаємо, олії для смаження овочів мінімум, зелень з часничком – це просто супер! Але поворушитися такі доведеться. На 6 0,5л банок: 3 кг баклажан 1 кг моркви 0,5 кг цибулі 1,5 кг томатів 1 стакан чищеного часнику Дуже великий пучок кропу 3ст.л.меду 2ст.л.оцту (9%) 2ст.л.олії для смаження Сіль за смаком , мені вистачило 2 ч.л. під ніж Для початку баклажани миємо, ріжемо кільцями, викладаємо на деко (я стелила пергамент) і запікаємо при 180С 15-20 хвилин. Підпечені баклажани складаємо в миску. Тим часом підсмажуємо порізану кубиками цибулю і натерту моркву, викладаємо в тарілку. Часник з кропом подрібнюємо блендером. Томати приварюємо, пробиваємо блендером, додаємо мед, сіль, оцет і кип»ятимо 10 хвлини. Пробуємо на смак, нам має подобатися, але смак буде концентрованим, це добре, оскільки ніде більше ніяких спецій ми не додавали, а баклажани і овочі мають набратися смаків. На дно стерилізованих банок кладемо трохи моркви з цибулею, баклажани, заливаємо томатами, далі трохи часникової суміші. Так повторюємо, поки не заповнимо банку, останнім шаром має бути томатна заливка. Якщо томати були теплі, то даємо банкам охолонути. Стерилізуємо 20 хвилин. Виходить 6 баночок і ще трошки, оце ще трошки викладаємо в лоток і тримаємо в холодильнику дві доби, тоді пробуємо і відганяємо всіх бажаючих достроково почати сезон «відкритих банок». Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 872
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |