Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 22:34 16.07.2017 Тирольський пирігНе хочешь, чтобы у тебя на душе появился осадок? Не кипятись! Один відомий повар (боюся помилитися, але здається, що це був Поль Бокюз) сказав: «Спочатку приготуй за моїм рецептом, а потім роби що хочеш». Золоті слова, але згадую я їх рідко, і тільки в тих випадках, коли вже щось «наготую». Так було і з цим пирогом – в рецепті було вказано, що пропорції на діаметр 24см, але ж Таня сама розумна, Таня любить високі пироги, то чому б Тані не взяти форму в 20см? І тільки, коли складові пирога були повністю готові, Таня зрозуміли, що автор мав на увазі. Для чого печеться пиріг – щоб його з»їли, а щоб його з»їсти, пиріг треба порізати. Ось з цим пунктом у мене і пішло не так – пиріг виявився занадто високим, його прийшлося заморожувати (на смак було як морозиво з печивом і ягодами), і лише тоді я змогла порізати. А взагалі, доволі цікавий і смачний, хоча більше все таки нагадує торт. В класичному варіанті тірольський пиріг – це корзинка пісочного тіста з заварним кремом і ягодами, а у нас осучаснений варіант – бісквіт «брауні», ванільний крем «муслін» і ягідний гель. На форму 24см: Брауні:
125 г гіркого шоколаду 70% 65 г масла 1 яйце 60 г цукру Дрібка солі 10 г ароматного алкоголю 65 г борошна 1,5 г розпушувача
Ванильний крем "Муслін":
220 мл молока 100 г цукру 1 ст.л. ванільного цукру 1 яйце 100 г масла 2 ст.л. борошна
Вишневий гель:
300 г вишні 100 г цукру 3 ст.л. води 1 ст.л. кукурузного крохмалу
Спочатку раджу готувати вишню і крем, оскільки вони мають абсолютно холодними. Для вишневого гелю вишню перемішати з цукром, довести до кипіння. Крохмал розвести у воді і додати до вишні. Варити до загустіння, повністю охолодити, а тоді поставити в холодильник. Для крему цукри перемішати з борошном, тоненькою цівочкою влити молоко, додати яйце, варити до запустіння постійно помішуючи. Перелити в іншу миску, закрити плівкою в дотик, охолодити. Масло збити до пухкого стану, додати крем, ще раз збити. Для брауні шоколад розтопити з маслом, додати жовток і алкоголь, перемішати, додати борошно і розпушувач. Білок збити до стійких пік, акуратно ввести в шоколадну суміш. Викласти у форму і випікати 180С 20 хвилин. Готовий пиріг повністю охолодити. Брауні викладаємо на тарілку, на нього викладаємо весь крем, розрівнюємо, на крем викладаємо вишню. Пиріг ставимо в холодильник не менше ніж на 2 години. Нарізаємо і подаємо. Прекрасний пиріг, який при дефіциті часу цілком в змозі замінити собою повноцінний торт. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 754
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |