Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 21:32 07.06.2017 Скони— Доченька, пора бы тебе и принца уже найти... — Да, мам, молодая я еще, зачем он мне? Отец с дивана: — Нельзя такой лошади без принца... Ще один рецепт смачний, швидкий та недорогий. Це англійські скони, в записничку є один рецепт, але нові скони готуються на смальці. Не лякайтеся, ну по-перше – смалець, це не масло, його фальсифікувати не вигідно, по-друге, зазвичай у смальця відсутній яскравий смак, по-третє, смалець для організму людини не шкідливий навіть при термічній обробці вище 210С ( у вершковому маслі, наприклад, утворюються канцерогенні сполуки, тому вся масляна випічка іде при 180С). Ну а з переваг, то випічка на смальці має виражену хрумкість в порівнянні з іншими жирам-оліями, і набагато довше не черствіє. Отож ці скони – мої фаворити на сьогоднішній день 350 гр. борошна 85 гр. смальцю 200 мл молока 4 ст.л. цукру 1/2 ч.л. солі 1 ч.л. розпушувача (неповна) Борошно з розпушувачем просіюємо в миску додаємо цукор, сіль перемішуємо. Додаємо холодний смалець і перетираємо суміш на крихти. Додаємо холодне молоко і замішуємо тісто. Але не треба зайвих зусиль – тісто має бути грубим. Викладаємо тісто на стіл і руками формуємо пласт товщиною 2-2,5 см. Нарізаємо довільно, я роблю трикутниками, щоб не лишалося обрізків. Викладаємо на деко, нічим не змазуємо, випікаємо при 200С 20-25 хвилин до золотистого кольору. Такі скони англійцям замінюють булочки. Скони можна їсти з чим завгодно, ми їмо з пресованим творогом, медом і ягодами або фруктами, чого і вам бажаємо!!! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 787
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |