Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 21:45 30.01.2017 Найпростіша фокаччаТолько родив детей понимаешь, что поездка в магазин без детей, да еще с музыкой на всю громкость — это уже вечоринка. В домі, де пахне свіжим хлібом завжди панує гармонія і любов, я в цьому впевнена і продовжую наполягати на тому, що треба пекти свій хліб, хоча б на вихідних, але треба. Мені в цьому дуже імпонують італійці, а про їх хліб я просто мовчу. Як же це смачно!!!! Кілька рецептів чабатти я вже викладала в записничок, а сьогодні – фокачча. Ароматна, смачна! Печу її дуже часто, і з травами, і з оливками, і з в»яленими томатами, а останнім часом відкрила фокаччу зі смаженою цибулею. Просто відірвати шматочок, розрізати навпіл і покласти цибульку – це неймовірно! На деко 30Х40 см: Oпара: 125 гр. борошна 1 ч.л. сухих дріжджів (брала свіжі 5гр.) 140 мл. теплої води Змішати опари, накрити рушником і залишити в теплому місці на 45 хвилин. Опара має збільшитися в два рази. Тісто: Вся опара 285 мл води 3.5 ст.л. (55 мл) оливкової олії 560 гр. борошна 1 ч.л. сухих дріжджів (брала свіжі 5гр.) 13 гр. солі Наверх: 2 ст.л. оливкової олії До опари додаємо всі інгредієнти, замішуємо тісто. Залишаємо в теплому місці на 1 годину, щоб доре піднялося. Викладаємо на деко і розтягуємо на весь його розмір. Даємо відпочити 30 хвилин. В тісті робимо пальцями ямки, збризкуємо їх оливковою олією, за бажанням можна присипати крупної сіллю. Випікаємо при 220С 20-25 хвилин, до світло-золотистого кольору. Даємо трохи охолонути і можна подавати. Я впевнена – вам сподобається! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 665
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |