Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 18:05 16.09.2013 Дитяче печиво від Тетяни-чарівниціЧому печиво називається дитячим? По-перше, це корисно, бо містить домашній сир, якій в малюків (і не тільки) чомусь важко запхати, а по-друге – це просто цікаво, тому що формувати печиво можуть самі дітки (а мами в той час займуться більш корисними речами, наприклад, потеревенять з подругою по телефону). Мінімум продуктів при максимумі задоволень – це моє улюблене поєднання. Зізнаюся: після того, як процес випікання печива завершився, я припустилася величезної помилки. Я спробувала, що це у мене вийшло. А через те, що готувала печиво пізно ввечері, то ви дівчата мене зрозумієте, ну, коротко кажучи, поки не побачила дно у тарілки, я не заспокоїлася. На щастя, мої лінощі цього разу мене врятували: я зробила лише третю частину порції, решту доробляла зранку ( ось і третя перевага – тісто може зберігатися в холодильнику до тижня – або до Вашого кулінарного натхнення). Отож, беремо 200 г сиру, 200 г м’якого масла або маргарину і 2 ст. муки (за своєю старою, доброю, а, головне, лінивою звичкою, я її не просіюю), перетираємо до однорідної маси ( я розминала руками). Замішуємо тісто і кладемо в холодильник на 40 хв. УВАГА: в тісті немає цукру, соди, розпушувача чи амоняку (таки абсолютно дитяче печенько). Тим часом підготуємо вишні, можна взяти сушені, в’ялені або з компоту. В мене були сушені, я їх просто залила окропом на 20 хв. і промила. Наше відпочиле тісто розкатуємо, як на вареники, і вирізаємо кружечки бажаного розміру (але не дуже маленькі, бо навіть діти не схочуть стільки ліпити, а якщо вирізати стандартною склянкою, вийде 45 «квіточок»). Робимо по п’ять розрізів на пелюстки, і кличемо малюків. Тепер їм треба з’єднати протилежні кінчики кожної пелюстки докупи, а посередині викласти по вишеньці. Викладаємо квіточки на деко і ставимо в розігріту до 200 С духовку на 20 хв. (орієнтуйтесь на свою духовку, маєте отримати гарний золотистий колір) Готове печиво можна посипати цукровою пудрою, а можна полити сиропом: 50 гр. цукру, 50 г масла, 50 мл молока кип’ятити протягом 5-7 хв. Я робила так і так, але з пудрою вийшли гарніші на фото. Можна пелюстки не з’єднувати, а тільки розрізати, все одно краї піднімуться і буде гарно (я наступного дня так і зробила). Печиво виходить смачне, запашне і по-домашньому святкове. Готувати легко!!! Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 1167
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |