Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:19 11.09.2013 Французькі крокети: ніжно і смачно. Рецепт від Тетяни-чарівниціФранцузька кухня вважається однією із вишуканіших, але мені особисто подобається лише тамтешня випічка. Проте нещодавно я спробувала одну страву, яка теж виявилася доволі непоганою – крокети. За великим рахунком це соус бешамель із наповнювачем, обсмажений в паніровці, однак не зважаючи на простоту, виходить дуже ніжно і смачно. 50 г масла вершкового (французький парадокс – їдять масло в неймовірних кількостях, а залишаються худими) розтопити, додати 50 г муки, підсмажити до кремового кольору і почати додавати поступово 150 г молока. Соус постійно помішувати, щоб не допустити утворення грудочок (для мене це завжди хвилюючий момент, але коли є грудочки я соус проціджую крізь сито). Коли соус загусне, зняти з вогню і охолодити (зараз це не проблема, десь літо пройшло мимо). Я робила курячі крокети (відварила подвійне куряче філе з сушеною цибулею-пореєм). До соусу додала дрібно нарізане м’ясо. Для паніровки нам потрібно 3 яйця, 200 гр. панірувальних сухарів (хоча в оригінальному рецепті була вказана кількість 50 гр., а в мене пішло 200), робимо подвійну паніровку: ложкою (я брала чайною, так акуратніше виходить і швидше просмажується) беремо крокетну масу, обвалюємо в сухарях, потім обмакуємо в яйце, а тоді знову в сухарі і на сковорідку, обсмажувати до хрумкої шкоринки. Смачно як в гарячому так в холодному вигляді, дуже незвичайний та приємний смак. Готувати легко!!!!
Завдяки високому вмісту вітаміну С, цибуля-порей сприяє зміцненню імунітету і значному поліпшенню захисних сил нашого організму для боротьби з різними інфекціями, запаленнями, впливом токсинів і так далі. Це відноситься, в першу чергу, до профілактики всіляких інфекційних захворювань верхніх дихальних шляхів, включаючи грип, ангіну, бронхіти та ін. Крім того, регулярне вживання цибулі-порею в будь-якому вигляді сприяє значному прискоренню обмінних процесів в організмі, що прямо пов'язано з поліпшеним травленням , а також з профілактикою утворення зайвих кілограмів. Тому тим, хто намагається скинути вагу за допомогою дієти, рекомендується включати в свій щоденний раціон цей натуральний продукт харчування. Крім того, дослідження показують, що важливими корисними властивостями цибулі-порею можна вважати підвищення секреції залоз шлунково-кишкового тракту, що також сприяє поліпшенню травлення і профілактиці його розладів. Зокрема, цибуля-порей покращує апетит і стимулює функцію кишечника. До того ж, вживання цього сорту цибулі сприяє очищенню крові, підвищенню рівня гемоглобіну і поліпшенню кровообігу. У стародавні часи, дуже високо цінувалися загальнозміцнюючу і відновлюють дії лука, тому його рекомендували вживати тим, хто страждає від перевтоми, як фізичного, так і морального, а також в якості підтримуючого продукту харчування при авітамінозі.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 798
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |