Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:06 30.11.2016 Кекс «Срібний ярлик»Женщина бывает молодой, потом еще молодой и наконец уже молодой. И снова здравствуйте! Сьогодні хочу поговорити про дитяче харчування, особливо немовлят. Так як ми в цьому питанні новачки, то дуже цікавлять різні досвіди, поради (слухаємо ми все одно тільки лікаря). І ось дуже багато радять давати діткам у вигляді полуднику молоко з печивом. Ми користуємося продукцією ТМ HIPP, тому і печиво я дивилася в першу чергу теж їх. Ось склад: органическая пшеничная мука 47%, органический сахар, органический пшеничный крахмал, органический пальмоядровый олеин, органическое подсолнечное масло, порошок обезжиренного органического молока, разрыхлитель теста гидрокарбонат калия, экстракт ванили, витамин В1. Мене неприємно вразили пальмоядровий олеїн і розпушувач. Для інформації – печиво рекомендовано дітям з 8 місяців і коштує 70грн. за 150 грам. Ну чому не можна обійтися без розпушувача? Дайте дітям пожити без хімії хоча би перші роки життя. Я розумію, що без розпушувачів, поліпшувачів і глютаматів сучасний світ не може існувати, але ж для дітей можна ж зробити виняток, хай вже всі внутрішні органи почнуть працювати як належить, а вже потім хімія. Щось я розписалася, а це все до того, що без розпушувача можна обійтися. Я сьогодні з рецептом смачного кекса за рецептом ГОСТу, дуже смачний, дуже, я впевнена, що від шматочка кексу з натуральних продуктів, який приготувала мама шкоди дітям не буде однозначно.
На стандартну форму для кексу (прямокутну): 200гр.вершкового масла 200гр.цукру (брала 125гр.) 240гр.яєць 150гр.борошна 50гр.крохмалу
Всі продукти кімнатної температури! Вся фішка рецепта в технології замішування, тому цього потрібно дотримуватися. Масло збиваємо з цукром хвилини 4. Яйця розбиваємо в миску і розмішуємо виделкою. Столовою ложкою додаємо яйця в масляну суміш, додали – збили, знову додали. Коли всі яйця змішаються з маслом збиваємо їх ще 10 хвилин на найвищий швидкості. Маємо отримати легкий, пухкий крем, якщо взяти і розтерти краплинку крему між пальцями, то не повинно відчуватися цукрових крихт – значить все зроблено правильно. Борошно з крохмалем просіюємо три рази і додаємо в крем, розмішуємо буквально 30 секунди, лише до об’єднання в однорідну масу. Перекладаємо у форму і випікаємо 50 хвилин при 185С° або до проби на суху паличку. Готовий кекс охолоджуємо у формі, виймаємо і присипаємо цукровою пудрою. І до кави для дорослих, і до молока для дітей дуже смачний кекс. А ще я ріжу цей кекс на шматочки і підсушую, виходять такі бомбезні сухарики!! Готувати легко, а готувати для близьких ще приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 736
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |