Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:19 02.09.2013 Тірамісу для школяриків. Рецепт від Тетяни-чарівниціПерше вересня – свято для всіх школярів, особливо для самих маленьких. Для них ще все нове, цікаве, незвідане. Ось і в нашій родині уже другий рік є маленький школярик Владусік. Мені завжди хочеться зробити для нього на перше вересня (і не тільки) щось приємне. Подарунки це само собою, але ще і інша, смачна сторона питання. Цього разу я замахнулася на світову класику, а саме – тірамісу. Можна було би купити печиво «савоярді», перемазати його збитими вершками, засипати шоколадом і все. Але ж я хочу порадувати наше маленьке сонечко, відтак все зроблю своїми руками. Збити 2 жовтка із 50 г цукру в густу масу, окремо збити 3 білка в піну як для безе, з’єднати обидві маси, добавити 50 г муки, вимішати і кондитерським мішком видавити печиво у вигляді палочок на деко (бажано зробити однакової довжини). А тепер секрет: щоб отримати знамениту скоринку «савоярді», треба посипати заготовки цукровою пудрою, зачекати 10-15 хв. і повторити весь процес (з пудрою, і тільки з пудрою). Пекти 10-12 хв. Охолодити на решітці ( в ідеалі було б бажано залишити печиво на добу). Пам’ятаючи, що готуємо ми для дітей, робимо карамельний соус (в класичному варіанті треба міцну каву змішати із лікером або коньяком). Для карамельного соусу 25 г цукру розтоплюємо до коричневого кольору і додаємо 150 мл теплого молока (обов’язково нагрійте, бо від перепаду температур отримаєте «бахчисарайський фонтан»). Охолоджуємо, додаємо ванільну есенцію (ваніль для неї можна купити у «Духмяній хаті» по 10 грн. за 1 стручок) і проціджуємо крізь ситечко. Далі готуємо крем: 300 г сиру маскарпоне (його з легкістю замінює наша рідна сепараторна сметана, я саме таку і взяла). Розбавити так: 3 жовтка розтерти з 60 гр. цукру на водяній бані до консистенції густого білого крему, окремо 3 білка збити із 1 ст. л цукру теж на водяній бані до стоячих піків, все по черзі акуратно вимішати зі сметаною. Тепер беремо форму і складаємо десерт (бо тортом це не називається): кожне печиво обмакуємо в соус і викладаємо щільним рядочком, змащуємо кремом, – і так рядочок за рядочком, поки не закінчаться або запчастини, або місце у формі ( у мене форма заповнилася раніше, залишки ми просто з’їли). Ставимо формочки з тірамісу в холодильник на 10-12 год. Перед подачею посипаємо тертим шоколадом. А правильна подача тірамісу така: великою ложкою накладаємо десерт в креманку і їмо із великим задоволенням. Так, є з чим повозитися, але коли готуєш для дорогих тобі людей, все іде на одному подиху. Готувати легко!!!! Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 922
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |