Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:09 12.08.2016 Соус «Сацебелі»Я більше ніж впевнена, що всі відкрили свої домашні консервні заводики – і пора прийшла, і погода сприяє. Я поки що тільки солодкими заготовками балуюсь, але не проти поділитися рецептом з минулого року – це соус «Сацебелі», пряний, гострий, дуже ароматний. Так як соус виходить гострим, то ми його використовували як приправу до борщу, чахохбілі та соусу «болоньез», а цього року я просто зменшу кількість пекучого перцю вдвічі. Але однозначно рекомендую приготувати: Помідори (краще сливочки) – 2 кг Перець болгарський – 1 кг Перець гіркий – 1шт (буду брати половинку і вийму перетинки з зернятами) Зелень петрушки – 1 пучок Хмелі-сунелі – 1ст.л. Часник – 1 головка Сіль -1ст.л. Цукор – 2ст.л. Помідори ріжемо великими шматками, перець (і солодкий і гіркий) очищуємо від насіння і перетинок, теж ріжемо, все викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тримаємо ще 30 хвилин. Знімаємо з вогню, пробиваємо блендером, додаємо всі спеції і варимо ще 20 хвилин, додаємо подрібнений часник і зелень і ще 5 хвилин кип’ятимо. Розливаємо по стерилізованим банкам. А бажанням соус можна протерти через сито, але повірте мені на смак це зовсім не впливає. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 809
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |