Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:06 28.03.2016 Шоколадний бісквітВ каждой женщине живет стерва, дура, ведьма, ангел и прекрасная принцесса. Что разбудите, то и получите! Я більше, ніж впевнена – за цей рецепт мені подякують багато, навіть ті, хто з випічкою «на Ви». По-перше - економний, по-друге – смачний, по-третє – дуже простий в роботі, по-четверте – получається у всіх, по-п’яте – не потребує додаткової пропитки, по-шосте – аромат такий, ніби використали щонайменше грам 200 якісного шоколаду. А ще з ним можна гратися – можна зробити і торт, і тістечка, і на «картошку» підійде, а ще можна просто зверху полити помадкою. Головне встигнути хоч щось зробити, інакше бісквіт з’їдять просто так, «без нічого» (я так і роблю, швиденько обрізаю на торт, а залишки «ліквідовую»). В цьому рецепті головне дотриматися кілька моментів: інгредієнти закладаємо в чіткій послідовності; оцет додаємо виключно в останню чергу; тісто наливаємо до середини форми, тому що бісквіт підніметься в два рази; готовий бісквіт загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 3-4 години ( можна і на ніч) відпочити. Ну дифірамби я вже проспівала, тепер до рецепту. На 2 коржа по 24см або 3 коржа по 20см: 250гр.борошна 300гр.цукру 55гр.какао 2 яйця 280мл молока 60гр.вершкового масла (кімнатної температури) 60мл олії 1,5ч.л. соди (верх вирівнюємо ножем) 1ст.л.оцту 1ч.л.солі
З’єднуємо в мисці просіяне борошно, соду, сіль, цукор, какао. Все змішали вінчиком, щоб сода і какао розподілилися рівномірно. Далі додаємо яйця, вершкове масло, олію, молоко і оцет. Тепер це збиваємо міксером буквально 2-3хвилини до повного об’єднання. Тісто виходить не густе, скоріше нагадує жирний кефір. Виливаємо тісто у форму, краще роз’ємну, але перед тим робимо «французьку рубашку», тобто змазуємо форму маслом і присипаємо борошном. Випікаємо при 175С° 50-60 хвилин, до проби на суху паличку. Даємо охолонути, виймаємо з форми і загортаємо в плівку. На виході у нас пористий, вологий бісквіт з глибоким шоколадним смаком. Краще випікати одним коржем, а потім розрізати на потрібну кількість. Перед сезоном ягід та зі збитими вершками такий бісквіт у вас приживеться однозначно. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 722
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |