Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:08 12.02.2016 Солоне салоНайшкідливіша їжа – чай. До нього завжди знайдуться печиво, цукерки, бутербродики. Здається вже хто-хто, а українці про сало знають все і навіть більше. Та рано чи пізно додаються якісь нові факти, рецепти. Я, наприклад, вперше почула про засолку сала «мокрим» способом. Раптом ще хтось не чув, розказую. На 1 кг сала: 1л води 0,5ст.крупної солі 1ст.л.цукру 3-4лаврових листочка 10-15 горошин перцю 4ст.л.суміші приправ (паприка, червоний перець, коріандр, пажитник) або які вам подобаються 1 головка часнику Миємо сало, зачищаємо шкірку, ріжемо на довільні шматочки, даємо підсохнути. В оду додаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння, даємо охолонути. Сало викладаємо в ємність для засолки, заливаємо холодним розсолом, додаємо перець, лаврушку. Залишаємо в холодильнику на 3-4 дня. Просолене сало виймаємо з розсолу, витираємо насухо. Часник пропускаємо через прес, змішуємо з приправами і натираємо кожен шматочок сала з усіх сторін. Даємо добу відпочити в холодильнику і можна приступати до дегустації. Сало таки метод посолу виходить ніжнішим, дуже ароматним, єдиний його недолік (якщо можна так сказати) – зберігати його краще в морозилці, загорнутим у харчову плівку. А так – класно! Мені одній здається, що на головному фото не вистачає стопарика з льодяною горілкою? Тетяна Хвиль Переглядів: 837
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |