Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24555)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3969)

Ванільне морозиво з пармезаном (3516)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3501)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3323)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3297)

Закуска із запечених баклажанів (3250)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3249)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3227)

Баклажан-кебаб в духовці (3119)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3166)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3141)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3036)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3082)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3015)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2967)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2923)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3017)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2975)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2858)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Вишневий соус
Тетяна Хвиль

15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус


Переглядів: 1190


Додайте коментар:

защитный код

УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядуванняУДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (21)
«УДАР Віталія Кличка» пропонує внести зміни до законодавства, які б забезпечили безперешкодне функціонування органів місцевого самоврядування після закінчення 5-річного терміну їхніх повноважень....
На липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центріНа липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центрі (26)
Цей безкоштовний освітній курс для майбутніх батьків, стартує вже цієї середи, 2 липня в Обласному перинатальному центрі. Тут запрошують усіх, хто готується до народження дитини, долучитися до...
У Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса автоУ Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса авто (24)
Правоохоронці Рівненщини вкотре наголошують батькам пильнувати за дітьми та нагадувати їм про дотримання...
У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (56)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (31)
...
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (54)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (58)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (45)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.