Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Рівненському районі поліцейський офіцер громади оперативно викрив крадія телефону (2400)

Ельзаські булочки (2400)

Рівненські аудитори виявили матеріальних та фінансових втрат на понад 26 млн грн. (2370)

Дитячі сирочки "Картопля" (2320)

Рівненський районний суд арештував підозрювану у вчиненні тяжких злочинів відносно чоловіка та малолітньої доньки (2280)

Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (2240)

Від Рівненщини до державної скарбниці надійшло понад 990 мільйонів гривень ПДВ (2200)

Стегенця по-єврейські (2110)

Під загрозою опалювальний сезон на Рівненщині (2080)

У Дубровицькому районі загинув мотоцикліст (2060)

Біскотті з хрумкою скоринокю (2060)

Із 1 жовтня монети 25 копійок та банкноти гривні старих зразків будуть вилучені з обігу (2050)

Розбійний напад на здолбунівчанина: поліцейські встановлюють особи зловмисників (2040)

У Рівному власниці салону краси підпалили автомобіль (1960)

Коронавірус на Рівненщині: нові випадки та нове епідеміологічне зонування (1950)

Доки сім’я спала — зловмисник обікрав будинок у Рівненському районі (1930)

Лобове зіткнення на Рівненщині (1870)

У Рівненській області з’явились одні із перших в країні інтерактивні бюджети шкіл (1880)

В'ялені кабачки з часником та м'ятою (2380)

Квашені солодкі помідори (7310)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини. Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Вишневий соус
Тетяна Хвиль
15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус


Переглядів: 170


Додайте коментар:

защитный код

На Сарненщині жінка вбила чоловіка кухонним ножемНа Сарненщині жінка вбила чоловіка кухонним ножем (1750)
В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 59-річна мешканка села Федорівка, яка 23 вересня спричинила смертельне ножове поранення своєму 51-річному чоловікові. Повідомлення про те, що лікарі швидкої ...
У Володимирецькому районі поліцейські вилучили 45 кілограмів бурштинуУ Володимирецькому районі поліцейські вилучили 45 кілограмів бурштину (1790)
Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили вчора, 15 вересня, близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-си...
Під приводом купівлі ліків рівнянка «позичила» 600 гривеньПід приводом купівлі ліків рівнянка «позичила» 600 гривень (1570)
Про те, що пенсіонерка стала жертвою шахрайки до поліції вчора, 17 вересня, близько 14:20 повідомила 59-річна жителька обласного центру...
Поблизу Рівного відновлюють історичну спорудуПоблизу Рівного відновлюють історичну споруду (920)
18 вересня у селі Дібрівка Рівненського району урочисто презентували початок відновлення історичної споруди пожежного депо, яке було побудоване чеськими переселенцями у 1923 році...
На Дубенщині у ДТП травмувалася пішохідНа Дубенщині у ДТП травмувалася пішохід (1040)
Про автопригоду із потерпілими на вулиці Шевченка у селі Варковичі до поліції учора, 22 вересня, о 21:20 повідомили медики «швидкої»...
Медики Рівненщини отримають доплату до зарплатиМедики Рівненщини отримають доплату до зарплати (640)
Вчора, на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків депутати погодили розподіл державної субвенції...
В Рівненському міському управління праці та соцзахисту населення держаудитори виявили порушенняВ Рівненському міському управління праці та соцзахисту населення держаудитори виявили порушення (1710)
Ревізія охопила період з 1 січня 2018 року по 30 квітня 2020 року...
Лобове зіткнення на РівненщиніЛобове зіткнення на Рівненщині (1870)
Близько опівночі 14 вересня до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» неподалік села Ромейки Володимирецького району...

Пошук
Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.