Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (22452)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3101)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2797)

Ванільне морозиво з пармезаном (2667)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2592)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2572)

Закуска із запечених баклажанів (2525)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2497)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2482)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2453)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2430)

Баклажан-кебаб в духовці (2359)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2400)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2371)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2315)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2253)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2293)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2318)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2224)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2184)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Вишневий соус
Тетяна Хвиль

15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус


Переглядів: 820


Додайте коментар:

защитный код

Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинкуКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинку (28)
20 грудня о 01:13 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві с. Корчів'я по вул. Ст.Бандери, Рівненського...
У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7 (30)
В обласному центрі продовжують зменшувати витрати з бюджету громади на енергоресурси, завдяки грантовим коштам. Так, розпочали роботи із термомодернізації закладу дошкільної освіти № 7 у рамках...
Після конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозруПісля конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозру (33)
17 грудня, 28-річному жителю села Берестовець суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього...
Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражіКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражі (38)
18 грудня о 04:03 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві м. Костопіль по вул. Сільській, Рівненського...
Сирні кільцяСирні кільця (38)
...
Зарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судомЗарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судом (33)
Завдавши 32 ножові удари по тілу жінки, 67-річний зловмисник, уродженець рф, орієнтовно п’ять годин знаходився із загиблою в одному помешканні й не намагався допомогти чи викликати швидку. За скоєне...
Кличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організаційКличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організацій (37)
Мер Києва Віталій Кличко перед Новорічними святами провів традиційну зустріч з послами іноземних держав та представниками міжнародних організацій в Україні. Привітав з прийдешніми святами та закликав...
У Рівному внаслідок ДТП постраждала пішохідкаУ Рівному внаслідок ДТП постраждала пішохідка (39)
Поліцейські наголошують усім учасникам дорожнього руху буди вкрай обережними на дорозі, особливо під час погіршення погодних...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.