Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (9190)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (7580)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (7160)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (7470)

Салат з оселедця та квасолі (7310)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (7290)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (7110)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (7130)

Гарячий шоколад (7080)

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (7070)

Американська класика - брауні (7070)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (7020)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (7010)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (6870)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (6870)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (6810)

(6480)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (6700)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (6660)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (6590)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини. Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Вишневий соус
Тетяна Хвиль
15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус


Переглядів: 760


Додайте коментар:

защитный код

У Сарнах слідчі встановлюють обставини смертельної ДТП за участі пішоходаУ Сарнах слідчі встановлюють обставини смертельної ДТП за участі пішохода (790)
Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду надійшло до поліції сьогодні, 22 січня о шостій ранку...
Рівненські школярі 25 січня повернуться за партиРівненські школярі 25 січня повернуться за парти (790)
За інформацією Урядового порталу додаткові обмежувальні заходи для закладів освіти, встановлені на період 8-24 січня 2021 року не діятимуть з 25 січня...
Понад півсотні одиниць зброї видали до поліції жителі Рівненщини впродовж тижняПонад півсотні одиниць зброї видали до поліції жителі Рівненщини впродовж тижня (1110)
Із початку місячника добровільної здачі зброї, який розпочався 14 січня, до підрозділів поліції області громадяни видали 56 одиниць зброї, 255 набоїв різного калібру та сім спецзасобів...
Шоколадна панакота з йогуртомШоколадна панакота з йогуртом (370)
...
В рамках акції «Чесний продукт» у супермаркетах Рівненщини виявлятимуть фальсифікатВ рамках акції «Чесний продукт» у супермаркетах Рівненщини виявлятимуть фальсифікат (790)
Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ініціював акцію «Чесний продукт». В рамках ініціативи в супермаркетах області виявлятимуть фальсифіковані харчові продукти...
У 2020 році "Рівнегаз" обстежив понад 10 тисяч км газопроводівУ 2020 році "Рівнегаз" обстежив понад 10 тисяч км газопроводів (960)
В минулому році працівники АТ "Рівнегаз" провели комплексне приладове обстеження 10,2 тис. км газопроводів та вводів. Фахівці виявили та ліквідували понад 809 пошкоджень ізоляції та 132 підземних вит...
Жителі Рівненщини за лютий отримають менші «газові» платіжки, ніж за січеньЖителі Рівненщини за лютий отримають менші «газові» платіжки, ніж за січень (1080)
До кінця опалювального сезону діятиме встановлена Урядом гранична ціна в розмірі 6,99 гривні за кубометр газу. Таким чином, платіжки за ці місяці будуть значно менші , ніж за січень та грудень...
Кростіні з ковбасками та сиром від Джеймі ОлівераКростіні з ковбасками та сиром від Джеймі Олівера (1100)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.