Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (2862)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2210)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2160)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2086)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (1957)

Американська класика - брауні (2060)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2041)

Салат з оселедця та квасолі (2038)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2029)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2027)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (1983)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (1996)

Гарячий шоколад (1976)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (1973)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (1966)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (1927)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (1927)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (1891)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (1887)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (1642)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Вишневий соус
Тетяна Хвиль
15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус


Переглядів: 242


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному відбудеться масштабна медична конференціяУ Рівному відбудеться масштабна медична конференція (707)
10 вересня у Рівному відбудеться Всеукраїнська науково-практична мультидисциплінарна конференція. Захід присвячений поважному ювілею - 70-річчю Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семеню...
Рівненщина отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірусРівненщина отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірус (367)
На Рівненщину доставлені 510 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 1020 флаконів Етесевімабу (Etesevimab) – лікарських засобів, призначених для лікування хворих на COVID-19...
Рівненщина в «жовтій» зоні епіднебезпеки: які правила і заборони діютьРівненщина в «жовтій» зоні епіднебезпеки: які правила і заборони діють (180)
23 вересня на всій території України, у тому числі на Рівненщині, почав діяти "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпек...
У Рівному відбудеться освітянський форумУ Рівному відбудеться освітянський форум (661)
24 вересня в Рівненському міському Палаці дітей та молоді під егідою міського голови Олександра Третяка та за участю освітнього омбудсмена Сергія Горбачова відбудеться освітянський форум для педагогів...
ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» попереджаєТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» попереджає (386)
До уваги споживачів ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ»: обережно, працюють ділки...
У Рівному в ДТП загинула жителька ЧернівцівУ Рівному в ДТП загинула жителька Чернівців (137)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Дубенська в обласному центрі надійшло на спецлінію 102 учора, 22 вересня, о 20:15...
Як курсуватиме громадський транспорт у Рівному у "жовтій" зоніЯк курсуватиме громадський транспорт у Рівному у "жовтій" зоні (114)
Сьогодні на території Рівненської громади встановлюється жовтий рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19...
За вступ у статевий звЗа вступ у статевий зв'язок із малолітньою жителю Рівненського району повідомлено про підозру (346)
Слідчі також підготували клопотання до суду про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.