Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:45 04.12.2015 Бульйонні кубикиВчера вечером закрывала окно и увидела, как падает звезда. Загадала желание... Сегодня утром треснула губа. Намек поняла Існує дуже багато рецептів, для приготування яких потрібно стакан-два курячого бульйону. Ну не варити ж спеціально, в таких випадках виручають бульйонні кубики. Покупні – це одна хімія, я ж пропоную робити домашні. В основі лежить рецепт геніального кулінара-хіміка Хестона Блюменталя, він пропонує зварити концентрований бульйон. В моєму розумінні наваристий, смачний, ароматний бульйон – це виключно домашня курка, причому ціла курка на 3л бульйону. В наш час такі «изыски» відчутно б’ють по кишені. І ось тут на допомогу приходить Блюменталь. 0,5кг курячих крилець 2-3ст.л. сухого молока 1 морквинка 2 середні цибулини Беремо курячі крильця (вони дешеві, в них багато желатину), миємо, обсушуємо. Щедро обвалюємо в сухому молоці (як печиво в пудрі), так ми проведемо реакцію Майяра (при запіканні протеїни вступають в реакцію з цукром з сухого молока, внаслідок чого утвориться рум’яна хрустка скоринка). Викладаємо крильця у форму і ставимо запікатися на 30 хвилин при 200С°. Далі викладаємо крильця в каструлю, додаємо порізану цибулю, моркву, заливаємо холодною (!) водою, води беремо 4 літра. Варимо на маленькому вогні 3,5-4 години, рідина має википіти так, щоб лишилося 1,5л. Охолоджуємо бульйон, добре проціджуємо. У нас вийшло 1 л концентрованого бульйону, щоб ви зрозуміли економію скажу, що 0,5л такого бульйону вистачить для приготування 6 літрів наваристого супу чи борщу. Достатньо просто розвести потрібну кількість домашнього концентрату у воді, довести до кипіння, додати всі інгредієнти для супу. Я ж розливаю у формочки для льоду, заморожую ніч, зранку розфасовую кубики в харчову плівку і зберігаю в морозилці. Такого кубика вистачить на 0,5л соусу. За бажанням при приготуванні можна додати зелень, спеції, сіль, але в самому кінці варки. В холодильнику такий бульйон зберігається тиждень. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 904
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |