Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:45 19.11.2015 Leckerli (Пряники)Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение... (Ф. Раневская) Якби не мої лінощі, я могла би працювати вдвічі швидше, а якби не моя неуважність, то я би не удалила всі фотографії, а так кілька тижнів роботи можна з «легкою» душею викинути з життя. Прикро, що навіть розсердитися не можу, ну не буду ж себе сварити (я ж така хороша). На вихідних все перероблю наново і буде більше цікавих та недорогих рецептів. Отож, чергові прянички, цього разу на витриманій заготовці тіста. Досить приємний смак, і трохи жувальна структура, дуже цікаво, єдине що я зроблю наступного разу – додам різних цукатів та трошки горіхів, так смак буде цікавішим. Порція невелика, але пряники дуже ситні та насичені спеціями, тож вистачить усім. Для першого тіста: 250гр.меду 200гр.борошна 50гр.борошна цільнозернового 1,5ч.л.кориці Для остаточного тіста: 1жовток 1ст.л. вишневої горілки (або іншого міцного алкоголю) 0,5ч.л.амоннію 0,5ч.л.соди
Для першого тіста змішуємо два сорти борошна та кориці, додаємо мед (якщо дуже густий, то трішки підігріваємо). Замішуємо тісто, загортаємо в плівку або пакет і залишаємо при кімнатній температурі на тиждень. В день приготування, витримане тісто покришити в миску, до жовтку додати амоній та розмішати, додати до тіста і дуже ретельно вимішати, щоб не було грудочок. Мені зручніше це було робити руками, а не комбайном. Розпушувач розмішуємо з алкоголем, додаємо до тіста, розмішуємо. Ось на цьому етапі варто було б додати цукати та подрібнених горіхів. Тісто ставимо в холодильник на 10 хвилин. Потім розкачуємо між двома листами пергаменту, я брала силіконовий килимок. Випікаємо 15 хвилин при 170С°. Охолоджуємо повністю і тільки тоді знімаємо з паперу (я не дочекалася, тому трохи пряника залишилося на килимку), нарізаємо довільною формою Зверху можна присипати цукровою пудрою або вкрити глазур’ю (100гр.пудри +30мл. лимонного соку). Наскільки цей вид тіста має сильний аромат, настільки ж делікатний, ненав’язливий смак, який прекрасно розкриється під кружечку гарячого чаю. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 759
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |