Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:14 10.09.2015 Помідори квашені (добові)Американка, когда ей ПЛОХО пойдёт изливать душу психологу, китаянка - уйдёт в себя и только мы с подругами... идём к друг другу в гости и... "ИИИ СНОООВА СЕДАААЯ НООЧЬ!" Цього року вперше сама робила квашені помідори, зазвичай робила мама і нам тільки залишалося, що їх забрати. А це вирішила робити сама, причому довготривалі і так звані «добові». За довготривалі не знаю, їх ще чекати два тижні, сподіваюся будуть смачні як у мами. А ось «добові» - пісня, дууууже смачно. Робила на пробу півкілограма помідор, сьогодні зроблю на більше. Це правда сильний, концентрований смак, однозначно такі помідорки пропишуться на нашому столі (і це говорить людина, яку в сім’ї називають борцем із сіллю). Рецепту як такого немає, є просто метод: отож, готуємо часникову суміш. Два великих зубочка часнику пропускаємо через прес, додаємо 1/3чл.солі, дрібно нарізаємо пучок кропу, додаємо до часнику, перемішуємо. Помідори миємо, відрізаємо у них шапочки так, щоб утворився конус. Туда закладаємо сіль на кінчику чайної ложки, цукор (вдвічі більше ніж солі), нашу начинку (на фото видно скільки треба на маленьку помідорку). Закриваємо зрізаною кришечкою і ставимо в глибоку пласку ємність (у мене це форма для випічки). Зверху на помідори ставимо дві тарілки для трамбування. Залишаємо в теплому приміщенні на добу. За цей час помідори пустять сік і будуть у ньому і маринуватися. Але це за умови, що ви брали невеликі сливочки, якщо берете більші помідори, то й часу і начинки, і солі, і цукру може знадобитися більше. Менші помідори кращі ще й тим, що їх смачніше їсти цілими, щоб не пропала жодна краплина ароматного соку. В сезон томатів обов’язково спробуєте цей рецепт, думаю ви не пошкодуєте. Звичайно про користь тут не йдеться, а працюємо виключно на смак, і з цим треба змиритися, тим більше що все домашнє, а сіль я беру виключно морську. Тетяна Хвиль Переглядів: 765
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |