Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:32 26.08.2015 Соус АйварВот так ляжешь на пол пресс покачать, полежишь и подумаешь... АЙ, ЛАДНО, Я И ТАК КРАСАВИЦА! Рецепт балканської кухні. Незвичний, цікавий смак, дуже приємний. Соус можна використовувати як намазку на хліб, він за консистенцією дуже нагадує майонез. А ще він ідеально підходить до мучних страв типу макарон, лазаньї, піцци, а можна і просто з лавашем. Однозначно рекомендую спробувати, єдине що може зупинити – це ціна на червоний болгарський перець, я брала звичайний біло-жовтий, тому і колір вийшов не виразний, але на смаку це не відобразилося.
на 2 банки 250 мл
1 кг болгарського перцю 2-3 зубчика часнику 50 мл олії сіль, перец 0,5 чилі 1,5-2ст.л оцту 1ч.л.цукру
Перець запекти в духовці при 250С° до появи чорних підпалин на шкірці (хвилин 15-20). Відразу покласти в пакет, закрити і залишити на 30-40 хвилин. Тепер шкірка легко знімається. Почищений перець кладемо в блендер разом з часником, чилі та пробиваємо до однорідної маси. Викласти в каструлю, додати сіль, цукор, олію, довести до кипіння і уварювати до бажаної густини. Додати оцет, прокип’ятити ще 5 хвилин. На цьому етапі я ще раз пробиваю блендером. Розлити по стерилізованим банка і закатати. Зберігати в прохолодному місці. Соус ще цікавий тим, що якщо додати до цього рецепту 0,5кг баклажан (теж запечених), то на виході отримаємо ще один соус, який називається пінджур. Не можу сказати який з них смачніший, треба пробувати обидва. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 730
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |