Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:18 31.07.2015 Хліб білийДнём перед зеркалом: – Мне надо срочно похудеть! Ночью перед холодильником: – Пусть любит меня такой, какая я есть! Ніколи не розуміла людей, які не їдять хліба. Маленький шматочок заряджає енергією і позитивом так, як жоден психотерапевт в купі з антидепресантами і близько не стояли. А якщо хліб свіжоспечений та ще й своїми руками, так це взагалі щось неймовірне. І навіть не треба затівати «танці з бубнами» із закваскою (я це обожнюю), можна зробити простий хліб на дріжджах. Хочу поділитися рецептом білого хліба, який за смаком легко сплутати із заквасочним, а його аромат, а білий, мереживний м’якуш так і манить скуштувати. 500гр. борошна пшеничного 1 гатунку 350гр. сироватки (з-під творога, кефіру, йогурту) 7гр. свіжих дріжджів 7гр. солі 3гр. цукру Просіяти борошно. Нагріти сироватку до 35С°, в ній розчинити цукор, сіль. Додати дріжджі, дати розійтися, влити в борошно, замісити тісто. Тісто буде трохи липкувати, але має відставати від рук. Поставити бродити на 2,5-3 години. Двічі за цей час (через 30 і через 90 хвилин) скласти. Це робиться так: вийняти тісто з миски, розтягнути його на столі прямокутником і скласти зверху вниз, а потім з боків до центру, округлити і покласти назад в миску. Такі складування дають тісту стати пружним і тримати форму. Тісто, що підійшло викладаємо на стіл, розкачуємо пластом, злегка сприскуємо водою і скручуємо рулетом. Підгортаємо краї і кладемо у форму, змащену олією (форма у мене звичайна кексова). Залишаємо на 1-1,5 години, форму нічим не накриваємо. Ставимо в духовку розігріту до 240С° на 10 хвилин, знижуємо температуру до 200С° і випікаємо ще хвилин 35-40. Виймаємо з форми, загортаємо в рушник і лишаємо на 1,5 години «прийти до тями». Тепер можна нарізати і насолоджуватися чистим хлібним смаком. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 978
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |