Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:37 29.07.2013 Заварні тістечка від ТетяниСьогодні людина якій я не можу відмовити (він про це нагадує, показуючи наші паспорти ), захотіла заварних тістечок, ну що ж, уперед. Беремо 150 мл молока та 100 г масла і доводимо до кипіння у каструлі на маленькому вогні, як закіпить, додаємо 150 г борошна постійно помішуючи, поки не завариться у невеликe грудку (мішати бажано дерев’яною ложкою). Як трохи охолоне, починаємо додавати яйця, кожне вмішуємо в тісто окремо, до однорідної маси. В залежності від розміру яєць потрібно буде 2-3. Тісто викладаємо на деко, відповідно до викладу, тістечка мають різну назву: продовгувати палички – еклери, круглі – профітролі, а дуже маленькі круглі – шу. Ми люди прості, у нас вийшли просто заварнушки. Випікаємо при температурі 180С, 15-20 хв., потім знижуємо температуру до 160С, і печемо ще 20-30 хв., в залежності від духовки. Тим часом робимо крем, я роблю звичайний заварний: 1 ст молока, 0.5 ст. цукру, 3 яєчних жовтка, ванільний цукор (я із гордістю беру власного виробництва). Все акуратно заварюю на водяній бані до густини сметани, охолоджую, додаю 50 г масла (можна не додавати, крем і без того дуже смачний). Цього разу мені, м’ягко кажучи, натякнули, що ще можна було би зробити і шоколадний крем. Та не питання, зробила! Наповнили тістечка начинкою, виклали на блюдо, зверху посипали цукровою пудрою і пішли слухати хвалебні оди в свою кулінарну честь. Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 920
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |