Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 21:17 30.03.2015 Каноллі-пасхальна випічка із Сицилії—Дорогой, я что-то не могу заснуть. — Это нормально... зло не дремлет! Запланованими рецептами пасок я вже поділилася, тепер пропоную долучитися до європейських пасхальних традицій, точніше – випічки. А почну я з тістечок, які згадуються в одному з улюблених мною фільмів «Хрещений батько». Це сицилійські трубочки каноллі, які готуються на Пасху, причому кожна сицилійка має свій рецепт. Спільною рисою є те, що тісто замішується на вині, а вже яке воно буде, біле, червоне, солодке, напівсолодке чи сухе, будуть додаватися прянощі, чи просто сипнеться какао, дати більше цукру чи залишити місце для розкриття смаку крему? Який буде сам крем? Всі ці моменти індивідуальна справа кожного. Я розповім про універсальний рецепт, а далі можна кожен раз робити свій варіант. На 14 трубочок довжиною 10см: 125гр.борошна 50мл вина (беремо на свій смак, у мене «Там’янка») 1ст.л.цукру 1,5ст.л. олії 1ч.л.какао 1ч.л.оцту (краще фруктовий або ягідний) дрібка солі дрібка кориці або ванілі (а можна нічого не додавати) Для тіста просіюємо борошно, додаємо корицю, сіль, какао, цукор, оцет, олію, вино. Замішуємо тісто, поки воно не почне відставати від стінок миски. При потребі можна додати трішки вина. Тісто замотуємо в плівку і залишаємо в холодильнику не менше ніж на 2 години (краще на ніч). Розкатуємо тісто так тоненько, як тільки можна. Вирізаємо кружечки, закручуємо їх на металеві трубочки (у мене звичайні «базарні»). Щоб тісто не розкрилося в процесі смаження, краї змазуємо білком, а тільки тоді з’єднуємо. Смажимо в олії 2-3 хвилини з кожної сторони на середньому вогні. Гарячими знімаємо з трубочок, викладаємо на паперовий рушничок, даємо плвністю охолонути. Начиняємо кремом. Можна брати свій улюблений, головне, щоб він тримав форму. Класичний варіант – рикоту збити з цукровою пудрою. Я робила творожний з праліне: Подрібнити пів склянки горіхів, 1\3 відкласти. 50гр.цукру розтопити на сковорідці на світло-карамельного кольору, додати горіхи, перемішати. Пробити в блендері до пастоподібного стану. 150гр. творогу теж пробити блендером, з’єднати з горіховим праліне, за потребою додати цукрову пудру. Кінчики каноллі обмакнути в розтоплений шоколад, потім в подрібнені горіхи, дати застигнути. Начинити кремом за 1-2 години перед подачею. Якщо подавати збирається пізніше, а начинити не буде часу, можна середину пустих трубочок теж змазати шоколадом, який допоможе зберегти каноллі свою хрумкість. Хоча наступного дня мої солодощі залишалися таким ж хрумкими. Святковий, трішки незвичний десерт, який може стати традиційним і у вашій родині. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 797
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |