Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 22:00 27.03.2015 Паска з білим шоколадомПравительство заявило, что оснований для повышения цен нет, поэтому цены будут повышаться без основания. Немає нічого кращого, ніж зібратися всією родиною з приводу свята, а ще краще – без усілякого приводу. На Світле Воскресіння збираються разом, навіть ті родини, хто впродовж року не мав ані часу, ані бажання. А якщо ще гарно та смачно накритий стіл, то це взагалі прекрасно. Причому, на мою думку, не обов’язково, щоб стіл ломився від страв, їх може бути кілька, головне, щоб приготовані вони були з любов’ю та добрими думками. Ну а я знову з паскою, сирною паскою на білому шоколаді. Для паски: 500гр.творогу 100мл вершків 10% 100гр.білого шоколаду 100гр.масла 50гр.сухофруктів 1-2ст.л.цукрової пудри Для глазурі: 100гр.білого шоколаду 50мл молока 1ч.л.кукурудзяного сиропу 1ч.л.желатину
Доводимо до кипіння вершки (10%). Подрібнюємо білий шоколад (я брала в каплях бельгійський), виливаємо на нього киплячі вершки, розмішуємо до однорідності. Творог пробиваємо блендером до кремоподібного стану (можна протерти через сито). Додаємо шоколадну масу, перемішуємо (я пробивала блендером). Відразу ж додаємо масло кімнатної температури, ще раз пробиваємо блендером. Пробуємо чи достатньо солодке, мені так вистачило б і одного шоколаду, а ось для чоловіка мусила додати 1ст.л.цукрової пудри (неповну). Промиваємо і висушуємо сухофрукти (я брала журавлину). Додаємо в сирну масу. Викладаємо її в форму застелену марлею на 24 годину. Форма має бути з дірочками, щоб стікала зайва рідина. А тепер готуємо глазур. Цього разу я вирішила зробити дзеркальну, вона повністю вкриє паску, і вбереже її від висихання. А зробить наше свято більш наряднішим. 1ч.л.желатину залити водою і дати набухнути. До білого шоколаду додаємо кукурудзяний сироп (можна замінити медом). Закип’ятити молоко, вилити на шоколад. Розпустити желатин, додати до шоколаду, розмішати. Якщо використовуєте барвник, додавати на цьому етапі. Все пробиваємо блендером. Робоча температура 35-37С°. Паску викладаємо на решітку, виливаємо глазур, чекаємо поки трохи підсохне (хвилин 5), тоді перекладаємо на гарну тарілку, прикрашаємо. Дуже смачна, ніжна паска до святкового столу. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 726
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |