Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 17:40 25.03.2015 Паска «Пухова»Сказала же мужу: "Давай разведемся цивилизованно, как все люди: тихо — мирно. " Так нет же, приехал пьяный, с гармонистом и толпой друзей! На мою думку, головним в пасхальній випічці є велика кількість сухофруктів. Я вирішила в паску, яку буду пекти на свято, класти не банальні родзинки (хоча ціна деяких сортів просто захмарна), а в’ялені журавлину, вишню, персики та груші. Має бути смачно, принаймі я на це дуже сподіваюся. А поки що черговий рецепт паски, на цей раз здобної. Смачна, ароматна – те що треба на свято. А ще процес приготування не потребує надзвичайної уваги. 500-600гр.борошна 40гр.дріжджів 8 жовтків 150гр. вершкового масла (кімнатної температури) 125мл. молока 150гр. цукру 30мл рому, коньяку (на вибір) родзинки
Залити родзинки кип’ятком, дати набубнявити, промити кілька раз прохолодною водою, просушити паперовим рушником. Довести молоко до кипіння, відразу залити ним 250гр.борошна, ретельно розтерти, додати дріжджі (я їх розтираю із малою кількістю цукру до рідкого стану, а тоді додаю), ще раз розтерти так, щоб не було грудочок. Суміш вийде щільною, так і має бути (на фото видно, що консистенція туга). Даємо підійти 30 хвилин (треба щоб об’єм збільшився удвічі). Збиваємо жовтки з цукром до кремоподібного стану (хвилин7-10). Додаємо тісто, яке вже підійшло, залишок борошна, ром або коньяк, масло. Замішуємо тісто, місимо до тих пір, поки не почне відставати від рук. Тоді додаємо родзинки. Борошна я завжди кладу менше, а тоді при потребі додаю ще, тому що боюся «забитого» тіста. Розкладаємо тісто по формам на 1/3 висоту. Даємо підійти 1,5-2 години в теплому місці. Випікаємо 50 хвилин при 180С° більші форми, а менші хвилин 20-25. Аромат стоїть на кухні неймовірний. Я робила півпорції і в мене вийшли одна середня пасочка і 4 маленьких. Паска дуже ніжна і дійсно виправдовує свою назву. Готові паски перевертаємо на решітку, даємо охолонути і вкриваємо глазур’ю. Але я дуже вам раджу таку паску подати з заварним кремом, виходить дуже незвично, вишукано. А якщо ви не з’їсте паски на свято, можна зробити знову ж таки заварний крем (не густий, а рідший), нарізати паску шматками, викласти в жароміцну форму, залити кремом та запекти, а якщо ще посипати подрібненими горіхами – то розкішний сніданок в англійському стилі вам забезпечений. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 839
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |