Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 17:21 16.02.2015 Шоколадний торт з млинців— Дорогая, завтра суббота. Надо будет с утра нам с тобой в гараж сходить, потом к моим родителям заехать, затем в алкомаркет и охотничий магазин, а вечером нас Вася в гости звал, хоккей посмотрим, пивка попьем! — Ты офигел что ли?! — Нет! Но примерно так мы проводим все выходные по твоим планам! Почалася Масляна, а отже, буде багато млинців, оладок, панкейків. Наш записничок теж не хоче залишатися осторонь. І тому пропоную почати тиждень з торта, і не простого, а шоколадного торта з шоколадних млинців. Дуже оригінальний, дуже шоколадний, дуже смачний, пригощала колег сьогодні, так байдужих не було, його навіть їла людина, яка кондитерські вироби не їсть в принципі. А як же може бути інакше, якщо рецепт гуру кондитерського мистецтва П’єра Ерме. Почати приготування раджу з вечора, оскільки і тісту на млинці, і крему треба постояти в холодильнику 12 годин. У мене є добра звичка пекти на півпорції, але в цьому випадку таке не проходить, оскільки торт настільки ідеально вивірений на пропорції, що краще не втручатися.
Для тіста: 190гр.борошна 7ст.л.какао 2ст.л.цукру 4 великих яйця кімнатної температури 500мл молока кімнатної температури 6ст.л.пива 60гр.веркового масла, розтопленого
Борошно просіюємо, додаємо цукор, зверху просіюємо какао, перемішуємо. В другий мисці яйця злегка збиваємо з молоком (можна виделкою), додаємо пиво, розтоплене масло, ще раз перемішуємо. З’єднуємо ці субстанції, розмішуємо до однорідності. У мене це не дуже вийшло, тому я просто процідила все через сито. Закриваємо миску плівкою і ставимо в холодильник на 12 годин.
Для крему: 112гр.вершків 33% 12гр.інвертного цукру 12гр.глюкози 187гр.молочного шоколаду 312гр.вершків 33%
Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Перші вершки (112гр.) доводимо до кипіння з глюкозою та інвертним цукром. Не лякайтеся, ці дві речовини прекрасно заміняються медом або кукурудзяним сиропом. Я літом не лінувалася, тому на фото ви бачите саме кукурудзяний сироп (рецептом поділюся, тому в світовій кондитерці це дуже популярний інгредієнт). Виливаємо на розтоплений шоколад, пробиваємо це все погружним блендером. Додаємо другі холодні вершки (312гр.), ще раз пробиваємо блендором. Миску затягуємо плівкою, і на 12 годин в холодильник.
Зранку випікаємо на сковорідці млинці, у мене сковорідка 22см, вийшло 22 млинця. Крем збиваємо міксером на середніх обертах 1-2 хвилин (максимум 3, залежно від потужності). Перемазуємо млинці кремом, прикрашаємо торт і ставимо в холодильник на годину. Можна подавати до чаю, повірте, з таки тортом успіх вам гарантовано. Для таких як я (не люблячих солодке) раджу в тісто додати тільки 1ст.л.цукру (неповну), а молочний шоколад замінити на чорний (у мене був 56%). Це найкращий початок Масляної, який тільки можна придумати. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Тетяна Хвиль Переглядів: 954
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |