Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:12 15.02.2015 C-и-и-и-р!!!К удивительному выводу пришел доктор физико-математических наук Сидоров, изучая квартирные квитанции за февраль: если бы коммунальщики на самом деле подали в дом столько тепла, за сколько они хотят денег, взрыв был бы виден с Марса невооруженным взглядом. Сьогодні обіцяна калькуляція для романтичного меню. Романтичне означає «на двоих», тому розраховано все на дві порції. Ми з чоловіком «сирні душі», тому і меню буде сирне. Я купила чотири види сиру: по 100гр. камамберу і рокфору, 150гр.твердого «Сметанкового» та 100гр. копченого «Косичка». Заплатила я за них: камамбер – 14грн., рокфор – 18грн., твердий – 11,25грн., копчений – 9 грн., всього – 52,25грн. Купляла все в супермаркеті «Метро», правда, там були сири і 60грн. за 100гр., але я брала бюджетні варіанти ТМ «Добряна», досить пристойні на смак. Крім того нам знадобиться багет (брала висівковий за 3,00грн.), вершки 10% (6,50грн.)салатне листя (замінила на пекінську капусту за 4грн.), яблука, буряк, горіхи, макарони, молоко, джем – це все у мене завжди є на кухні, як і в кожної господині, тому їх не рахувала. З даного продуктового набору пропоную меню на цілий день. Сніданок. Запіканка з багету: змазуємо дві формочки маслом, ріжемо багет кружальцями (4 шт. на дві порції), сир «Камамбер» тоненькими пластинками (нам знадобиться 4 на дві порції). На багет викладаємо пластинку сиру, закриваємо другим шматочком хліба, кладемо у форму, заливаємо вершки (30мл), викладаємо останній шматочок сиру. Ставимо в духовку на 15 хвилин при 180С°. Поки запіканка в духовці, ми робимо своєрідну сирну тарілку: 75гр.твердого сиру нарізаємо кубиками, викладаємо в чотири маленькі паперові формочки. Ставимо мікрохвильову при максимальній потужності на 30 секунд. Поки сир гарячий в дві формочки кладемо по горішку, а дві посипаємо зеленню, у мене орегано. Даємо охолонути. Для тостів ріжемо 4 шматочки багету, підсушуємо, на кожен кладемо по шматочку «Рокфору», розмазуємо ножем, зверху кладемо трохи улюбленого джему (такі тости моя слабкість, це неймовірно смачно!!!). На тарілку ставимо форми з запіканкою, формочки з плавленим сиром, тости, нарізаємо «Косичку», по кілька брусочків твердого, «Рокфору», «Камамебру» (не більше 4, так щоб сир ще лишився). Основних правил ми дотрималися: кілька видів сиру, подали їх з горіхами, джемом (можна замінити медом), нарізку робили брусочками (ще можна кубиками). Ось такий вишуканий сніданок у нас вийшов. Обід. Для обіду пропоную пасту, просту, проте дуже смачну. Варимо пасту, грам 200 (я люблю пера). Поки вона вариться готуємо соус: 150мл молока розігріваємо в сковорідці, додаємо 40гр.тертого твердого сиру (або скільки залишилося), помішуємо поки сир не розплавиться, викладаємо зварені макарони, тримаємо на вогні, поки не випариться вся рідина. Постійно помішуємо. Викладаємо пасту в тарілки, додаємо жменю порізаної пекінської капусти (тільки вершечок, де ніжне листя), перемішуємо. Зверху присипаємо «Рокфором»(я порізала кубиками і додала по кілька штук) та присипаємо меленими горіхами. Ситно, оригінально і дуже смачно. Ну а на вечерю пропоную салат: варений буряк ріжемо кружальцями, яблуко очищаємо від насіння та шкірки, теж ріжемо кружальцями, поливаємо лимонним соком. Викладаємо на тарілку, заправляємо олією, зверху додаємо кілька кубиків «Рокфору» (тими, що лишилися від обіду) та присипаємо меленими горіхами. Я боялася, що чоловіку такий сала не дуже сподобається, все-такі він більше девачковий, але глибоко помилилася, салат пішов на ура. Все дуже легко, просто, смачно та просто гарно!!! Головне правильно розділити сир. А щодо економії, так навіть в кафе ви не пообідаєте за таку суму, а тут цілий день і так цікаво. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 737
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |