Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:04 12.02.2015 Пиріжки з лівером (антикризові)Завтракай как король, обедай как принц, ужинай как нищий. Вроде бы все так, но... Завтракаю как король — этого не хочу, того не буду. Обедаю как принц — ну, не знаю, может и поем... Ужинаю как нищий — жру все, что найду! Я знову із своїм «антикризовим» меню. Ну що зробиш зараз такий час, треба якось підлаштовуватись. Проте, коли підходити до цього із розумом, жодна криза на заваді не стане. Я спробую це показати на прикладі святкового сніданку, яким збираюсь поділитися на вихідних (як не крути, але день закоханих), до рецептів (їх буде кілька) зроблю калькуляцію, щоб було видно – знай наших. А сьогодні пиріжки з лівером. Да, погоджуюcь, не сама корисна страва, але по-перше - ще холодно, а значить організм треба нагріти, по-друге – беремо більше начинки, менше тіста, по-третє – лівер буде курячий, а це значно нижче по калоріям ніж свинний (та йпо ціні суттєва різниця), а в четвертих – ніхто не каже з’їсти все, а один пиріжечок можна. Рецепт на 25-30 маленьких пиріжків. Починаємо з тіста: 500грборошна просіюємо (для корисності я 150гр. заміняю цільнозерновим), додаємо 25гр.свіжих дріжджів (для зручності я їх натираю на дрібній тертці), 50гр.м’якого масла, 1 яйце, 0,5ч.л.солі, 250мл.теплого молока. Все вимішуємо до утворення однорідного тіста. Готове тісто відстає від стінок посудини в якій вимішується. Ставимо тісто в тепле місце на 1,5-2 години, до збільшення вдвічі. Робимо начинку: по 150гр.курячих печінок, сердечок, шлуночків, миємо, чистимо. На сковорідку наливаємо 2ст.л.олії, викладаємо лівер (можна не різати) і обсмажуємо 5-10 хвилин. Дві великі цибулини чистимо, миємо, ріжемо, додаємо до лівера і ще смажимо хвилин 10. Солимо, перчимо, додаємо спеції до смаку. Смажений лівер пропускаємо через м’ясорубку. Начинка готова. Ліпимо пиріжки, змазуючи руки олією, так ми не заб’ємо тісто додатковою мукою. Смажимо на олії до утворення рум’яної скоринки. Я на один пиріжок розміром із вказівний палець беру 1ст.л.начинки, тоді получається тоненьке, хрумке тісто і багато соковитої серединки. До солодкого чаю взимку парочка таких пиріжків значно підніме ваш настрій. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 875
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |