Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 22:56 09.02.2015 Карамельний медовикМногие мужчины говорят, что девушка должна быть стройная как лань. Внимание! Средняя самка лани весит 120 кг! Сьогодні була в супермаркеті, так «приємно» вразили ціни, ніби і не дуже зросли, але підсумковий результат чомусь мені не сподобався. Треба звертатися до бюджетних рецептів, хоча у нас в записничку дорогих і немає. Сьогодні я знову із тортом, але в ньому не буде шоколаду, вершків, правда, варто відзначити, що на смакових якостях це зовсім не відобразиться. І ще одне, я не люблю солодкі десерти, тому солодкоїжкам можна сміливо додати 100гр.цукру до тіста або крему. Торт називається «Карамельний медовик», я вже розказувала, що терпіти не можу медовики, та після цього рецепту беру свої слова назад, причому із великим задоволенням. Для тіста: борошна — 390 г цукор — 150 г масло — 110 г яйце — 90 г мед — 63 г (1ст.л.) розпушувач — 9 г (1ч.л.)
Рецепт простий, як і все геніальне, робимо карамель: цукор нагрівати в каструлі до повного розчинення, мішати неможна, тільки нахиляти сотейник в різні сторони, щоб цукор рівномірно розподілявся. Знімаємо з вогню, додаємо мед та розтоплене масло (масло має бути теплим), розмішуємо. Якщо пішли грудочки, суміш підігріваємо на маленькому вогні постійно помішуючи. Як тільки все стане однорідним, даємо охолонути хвилин 5-7, вмішуємо в карамель яйця, та 1\3 борошна, перемішуємо, додаємо 1ч.л.розпушувача (погасити оцтом). Висипаємо все борошно, знову перемішуємо. Даємо тісту охолонути. Воно дуже гарної консистенції, не липні ні до рук, ні до столу. Розкатуємо коржі потрібного розміру. Вийде 10 коржів по 20см, або 5 по 24см. Випікаємо по 5-6 хвилин при 160С°. Для крему: Сметана 20% – 600гр. цукор – 100гр. масло – 125гр. Тепер крем, він у нас буде незвичайний, а сметанний заварний. Дуже смачний. Для початку сметану відкидаємо на марлю на 2-3 години. Потім викладаємо в сотейник, додаємо цукор і варимо на водяній бані 40-60 хвилин. Сметана набуде легкого карамельного відтінку та загусне. Знімаємо з вогню, додаємо масло, розмішуємо до однорідного стану і ставимо в холодильник на кілька годин. Готові коржі перемазуємо і даємо настоятися не менше 10 годин. Ароматний, м’який, ніжний та дуже смачний. На мій погляд – так це самий ідеальний медовик, що я пробувала за своє життя. Я його робила у вигляді тістечок і у вигляді торту, так ось тістечками сподобалося більше. Готувати легко, а готувати для близьких ще приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 813
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |