Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:45 06.02.2015 Мандариновий крем-брюле— Любимая, съешь кусочек тортика! — Спасибо, зай, не хочу. — Ну смотри какой он аппетитный! Ну скушай хотя бы кусочек. — Спасибо, я не голодна. — Ну совсем чуть- чуть. — Да отвали! Я после шести не ем! — Жри торт, дура там кольцо! Жениться на тебе хочу!!! Сьогодні у всіх Оксан, Ксеній, Ксюш свято, я їх всіх вітаю, бажаю миру, злагоди, здоров’я і щастя, а все остальне, дівчата, купиться, зробиться або зміниться! Ну а на свято що є окрасою девачкового столу? Правильно, десерт, правда сьогодні це не торт, але все - одно смачно. Це французька класика – крем-брюле, запечений крем із карамелізованим верхом. Зазвичай готується із жирних вершків (від 35%), яєчних жовтків та цукру. А так як я вітаю всіх Оксан, а вони асоціюються виключно з моєю подругою Оксанкою, то і десерт я переробила під її смак. І так – мандариновий крем-брюле. На дві великі ( по 200мл) або 4 маленькі (по 100мл) формочки: 300мл нежирних вершків (10-15%) нагрівати майже до кипіння. В окремій мисці змішати 4 яєчні жовтки та 75гр.цукру (хто любить солодше, добавляємо 100), змішуємо. Два мандарини ретельно миємо, подрібнюємо (я робила це в блендері), змішуємо з жовтками. Додаємо гарячі вершки, ще перемішуємо до утворення кремоподібної маси. Ставимо на самий маленький вогонь і варимо до консистенції сметани. Приблизно це займає 7-10 хвилин. Постійно помішуємо. Знімаємо крем, проціджуємо його крізь сито, щоб позбавитися мандаринових шкірок. Вони смак та аромат віддали, тому більше не потрібні. Крем розливаємо по формочкам. Формочки нічим змазувати не потрібно. Ставимо на водяну баню. Я взяла більшу форму, налила на 2/3 висоти формочок гарячої води. Це все ставимо в духовку при 120С° на 50-60 хвилин якщо форми по 200мл, або 30-40, якщо форми по 100мл. Готове крем-брюле має желеподібну масу. Тепер його треба закарамелізувати, для цього є спеціальна горелка, для мене це недоступно, та й не потрібно (коштує вона від 800грн., а потрібна 1-2 рази на рік). Я присипаю цукровою пудрою, розігріваю гриль до 200С° і ставлю формочки на 5 хвилин. Так як мандаринове крем-брюле має яскравий колір, делікатну корочку не дуже видно, і я витримала ще 3 хвилини. Получилася темна карамель. Зазвичай крем-карамель подають відразу з духовки, ложечкою розбивають карамельний шар, і вже під ним знаходиться ніжний запечений крем, який славиться на увесь світ. А мені більше до вподоби крем-брюле в холодному варіанті. Але як би ви його не пробували, все одно цей дуже простий, вишуканий десерт, який під силу зробити кожному, вартий нашої уваги. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 738
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |