Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16595)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2013)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (1997)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1686)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1680)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1669)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1666)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1640)

Ванільне морозиво з пармезаном (1610)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1632)

Закуска із запечених баклажанів (1601)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1601)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1560)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1552)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1571)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1571)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1478)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1449)

Баклажан-кебаб в духовці (1438)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1430)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Зефір на будь-який смак
Тетяна Хвиль

16:25 26.01.2015

Зефір на будь-який смак

В споре дурак имеет явное преимущество: состязаться с ним — глупо, а капитулировать — позорно.

Нещодавно в мене з’явилося нове захоплення – я «самозабвенно» готую зефір. З різними смаками, різної величини, різних форм. Це просто якась манія, продуктів мінімум, часу займає буквально кілька хвилин, зате результат настільки приголомшливий, що постійно хочеться «повернутися до пройденого матеріалу». Саме цікаве те, що я зефір (куплений) просто не терплю, а домашній їм із задоволенням, він не такий солодкий, смаки обираю на власні уподобання, коли схотіла – тоді зробила. Не знаю скільки виходить з порції, не порахувала, але можу сказати, що ці малюки зайняли деко, три підноси, дві розділочні дошки і одну картонку. На останньому фото менша половина, в кадр просто все помістилося. Тепер я хитріша, тому готую по півпорції, ще одна причини написана нижче. Рецепт даю на повну порцію.

250гр.яблучного пюре

400гр.цукру

150мл.води

8гр.агар-агару

1 яєчний білок

Саме головне в приготуванні зефіру – зробити яблучне пюре. Я його готую один раз, але багато, тримаю в холодильнику і при потребі користуюся. Яблука (приблизно 600гр.) миємо, ріжемо навпіл, виймаємо середину, ставимо запікатися до готовності при 170С°. Виймаємо весь м’якуш ще теплим, пробиваємо блендером до однорідної маси. Даємо охолонути.

В холодне пюре додаємо білок і починаємо збивати на великих обертах до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться вдвічі.

Паралельно ставимо варитися сироп 350гр.цукру і 150мл води, доводимо до кипіння і додаємо 50гр.змішаного із 8гр.агар-агару. Це все на маленькому вогні варимо 7-8 хвилин, в кого є термометр – до 118С°. У мене немає, то я дивлюся, коли сироп за ложкою починає тягнуся майже нитками.

Киплячий сироп поступово вливаємо в білкову масу, не припиняючи її збивати. А ось тут головний момент чому я стала робити на півпорції. Чаша мого міксера має об’єм 3,9л, так ось при збивання білка з сиропом маса збільшується настільки, що вона просто туда не вміщується. Раптом будете готувати пам’ятайте, що миску треба брати ну дуже велику.

Готова маса має щільну, блискучу консистенцію. Викладаємо її в кулінарний мішок (я на фото показала, як для зручності користування я його надіваю на 1,5л банку) і відсаджуємо зефірки бажаного розміру.

Тепер залишаємо їх на 24 години при кімнатній температурі підсихати. Потім присипаємо злегка цукровою пудрою.

Якщо захочете погратися зі смаками, то половину ваги яблучного пюре замініть на яке бажаєте (125гр.яблучного +125гр.іншого). Якщо отримана суміш не буде густа як 20% сметана, тоді пюре потрібно уварити кілька хвилин.

Я уже робила ванільні, малинові, вишневі, на черзі бананові, апельсинові та полуничні.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак


Переглядів: 584


Додайте коментар:

защитный код

Незаконний промисел та опір поліцейським: повідомлено про підозру іще одному учаснику конфлікту у Вараському районіНезаконний промисел та опір поліцейським: повідомлено про підозру іще одному учаснику конфлікту у Вараському районі (24)
У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слідчі провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили одяг, в якому той вчиняв протиправні...
У Віктора Шакирзяна взяв інтерв’ю наймолодший журналіст УкраїниУ Віктора Шакирзяна взяв інтерв’ю наймолодший журналіст України (28)
Кирило Передрій - наймолодший та надзвичайно талановитий журналіст, який став практично легендою в своєму...
У Сарненському районі поліцейські розслідують ДТП за участю неповнолітнього мотоциклістаУ Сарненському районі поліцейські розслідують ДТП за участю неповнолітнього мотоцикліста (27)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Лесі Українки в селі Селище надійшло від медиків близько 19 години вчора, 17...
Які послуги у "чорнобильській лікарні" оплачує державаЯкі послуги у "чорнобильській лікарні" оплачує держава (26)
У 2024 році Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення уклав договір по програмі медичних гарантій з Національною службою здоров'я України щодо 9 медичних пакетів,...
Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарніРівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (21)
Із пропозицією створити обласну інфекційну лікарню керівництво Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА звернулося до обласної...
У начальника Рівненської ОДА - новий заступникУ начальника Рівненської ОДА - новий заступник (43)
Олександр Кохан призначений на посаду заступника голови Рівненської ОДА. Очільник Рівненщини Олександр Коваль підписав відповідний наказ і представив його керівникам структурних підрозділів ОДА та...
Летальна автопригода у Рівненському районіЛетальна автопригода у Рівненському районі (24)
Повідомлення про ДТП на автодорозі неподалік села Мала Любаша колишнього Костопільського району надійшло до поліції вчора, 17 березня, близько 14...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.