Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24560)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3970)

Ванільне морозиво з пармезаном (3523)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3505)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3326)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3301)

Закуска із запечених баклажанів (3253)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3250)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3228)

Баклажан-кебаб в духовці (3121)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3168)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3146)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3040)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3085)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3018)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2970)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2925)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3020)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2979)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2859)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Тарталетки "Екзотичні"
Тетяна Хвиль

10:05 12.01.2015

Тарталетки «Екзотичні»

Нужно всегда улыбаться. Кому-то искренне, кому-то назло.

Я тут подумала і вирішила, що першим рецептом в 2015 році має бути щось солодке, щоб весь рік був таким, солодким, смачним та незвичайним. Ці тарталетки я готувала на новорічний стіл, і маю сказати, що не пошкодувала жодної миті про свій вибір (та й мої гості теж були задоволені). Цікаве тісто, жодної краплини крему, ніякого цукру в начинці. Ще додайте звичні інгредієнти та ну зовсім незвичне виконання, і ви теж зрозумієте мій вибір та назву тарталеток.

Спочатку готуємо пісочне тісто PASTA FROLLA DI RISO E MAIS, це тісто з рисового та кукурудзяного борошна. Рисове борошно продається в супермаркетах (Сільпо, Метро я бачила точно), коштує воно десь 35грн.\кг. Може здатися що дорого, але якщо згадати, що лише 100гр.мигдального (воно додається у французьких варіаціях пісочного тіста) коштує стільки ж, то переляки проходять швидко, особливо коли спробуєте результат. Я в це тісто просто закохалася, це просто щось неймовірне, да про що я кажу – це шедевральне пісочне тісто. А скільки у мене ідей з його використанням!!!Але вернімося до рецепту: на 14 тарталеток діаметром 10см нам знадобиться:

160гр.вершкового масла кімнатної температури

180гр.цукрової пудри (не цукру!!!)

200гр.рисового борошна

120гр.кукрудзяного борошна

4 жовтки

1\2чл.л.розпушувача

1ст.л.молока

Збиваємо масло з цукровою пудрою, додаємо жовтки, молоко, розпушувач, ще раз збиваємо, просіюємо все борошно і швидко замішуємо тісто. Воно дуже приємне на дотик, але може здатися трохи масним, не лякайтеся, все нормально. З тіста робимо «млинчик» загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на 2 години. Холодне тісто виймаємо, відщипуємо шматочок, розминаємо кілька секунд в руках, розкачуємо тоненько діаметром більшим ніж наші формочки. Тісто трохи липке, тому стіл та скалку присипаємо звичайним борошном. У мене воно кілька разів рвалося, але я спокійно розкатувала знову, головне вірити, що все вийде. Тісто викладаємо у формочки, вони мають бути змазані маслом та присипані борошном (звичайним). Тісто не притискаємо, воно має вільно спадати до низу. Краї підрізаємо ножем, тісто по дну наколюємо виделкою. Ставимо в духовку, яка нагріта до 180С°, на 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Виймаємо готові тарталетки з формочок лише після того, як вони охолонуть. Ну ніби все розписала, проблем виникнути не повинно.

Далі готуємо медово-мандариновн конфі:

6шт. мандарин

1ст.л.меду

50мл води

Ретельно вимиті мандарини ріжемо кільцями разом зі шкіркою, кладемо в сотейник, додаємо мед та воду. Все доводимо до кипіння і тримаємо на невеликому вогні хвилин 15, поки мандарини не стануть м’якими. Тоді пробиваємо все блендером. Можна зробити повністю однорідну масу, а можна зі маленькими шматочками, кому як до вподоби, я робила неоднорідну, так цікавіше. Лишаємо охолонути.

Тепер робимо кокосовий прошарок:

60гр.кокосової стружки

40мл молока

30гр.вершкового масла

1ст.л.меду

Кокосову стружку підсушуємо в духовці при 150С° до золотистого кольору, це займе до 10 хвилин. Розтоплюємо масло з медом на сковорідці, додаємо підсушену кокосову стружку та молоко. Тримаємо на невеликому вогні хвилин 5-6, поки не випарується майже все рідина.

Тепер прийшла черга шоколадного ганашу:

100мл вершків

150гр. чорного шоколаду

1 великий банан

Нагріваємо вершки до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад, перемішуємо до утворення однорідної маси. Банан розминаємо виделкою, додаємо до шоколадної суміші, перемішуємо. Можна пробити все блендером, але цікавіше, коли трапляються шматочки банана.

Начиняємо корзиночки: на дно кладемо кокос, далі –мандарин, зверху акуратно поливаємо ганашем. Даємо постояти на холоді годинку і можна подавати до чаю.

А знаєте що саме цікаве? Ви будете мати два різні десерти: сьогодні – хрумкі, ароматні тарталетки, а завтра – ніжні, невагомі тістечка. Дуже, дуже смачно та незвично, один з найкращих рецептів зимової випічки.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Тарталетки «Екзотичні»

Тарталетки «Екзотичні»

Тарталетки «Екзотичні»


Переглядів: 1058


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині з початку року вже зафіксовано 929 випадків загорянь у природних екосистемахНа Рівненщині з початку року вже зафіксовано 929 випадків загорянь у природних екосистемах (23)
Такі пожежі завдають значної шкоди довкіллю, становлять загрозу для життя та здоров’я людей, тварин, а також можуть спричинити матеріальні...
На Рокитнівщині внаслідок ДТП травмувався малолітній керманич мопедуНа Рокитнівщині внаслідок ДТП травмувався малолітній керманич мопеду (20)
Обидва двоколісні не були зареєстровані в установленому законодавством порядку, а їх керманичі не мали посвідчення водія відповідної категорії та були без...
РІВНЕНСЬКІ АУДИТОРИ РОЗПОЧАЛИ РЕВІЗІЮ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБРІВНЕНСЬКІ АУДИТОРИ РОЗПОЧАЛИ РЕВІЗІЮ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ (22)
...
УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядуванняУДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (29)
«УДАР Віталія Кличка» пропонує внести зміни до законодавства, які б забезпечили безперешкодне функціонування органів місцевого самоврядування після закінчення 5-річного терміну їхніх повноважень....
На липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центріНа липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центрі (37)
Цей безкоштовний освітній курс для майбутніх батьків, стартує вже цієї середи, 2 липня в Обласному перинатальному центрі. Тут запрошують усіх, хто готується до народження дитини, долучитися до...
У Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса автоУ Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса авто (34)
Правоохоронці Рівненщини вкотре наголошують батькам пильнувати за дітьми та нагадувати їм про дотримання...
У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (58)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (34)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.