Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:05 12.01.2015 Тарталетки «Екзотичні»Нужно всегда улыбаться. Кому-то искренне, кому-то назло. Я тут подумала і вирішила, що першим рецептом в 2015 році має бути щось солодке, щоб весь рік був таким, солодким, смачним та незвичайним. Ці тарталетки я готувала на новорічний стіл, і маю сказати, що не пошкодувала жодної миті про свій вибір (та й мої гості теж були задоволені). Цікаве тісто, жодної краплини крему, ніякого цукру в начинці. Ще додайте звичні інгредієнти та ну зовсім незвичне виконання, і ви теж зрозумієте мій вибір та назву тарталеток. Спочатку готуємо пісочне тісто PASTA FROLLA DI RISO E MAIS, це тісто з рисового та кукурудзяного борошна. Рисове борошно продається в супермаркетах (Сільпо, Метро я бачила точно), коштує воно десь 35грн.\кг. Може здатися що дорого, але якщо згадати, що лише 100гр.мигдального (воно додається у французьких варіаціях пісочного тіста) коштує стільки ж, то переляки проходять швидко, особливо коли спробуєте результат. Я в це тісто просто закохалася, це просто щось неймовірне, да про що я кажу – це шедевральне пісочне тісто. А скільки у мене ідей з його використанням!!!Але вернімося до рецепту: на 14 тарталеток діаметром 10см нам знадобиться: 160гр.вершкового масла кімнатної температури 180гр.цукрової пудри (не цукру!!!) 200гр.рисового борошна 120гр.кукрудзяного борошна 4 жовтки 1\2чл.л.розпушувача 1ст.л.молока Збиваємо масло з цукровою пудрою, додаємо жовтки, молоко, розпушувач, ще раз збиваємо, просіюємо все борошно і швидко замішуємо тісто. Воно дуже приємне на дотик, але може здатися трохи масним, не лякайтеся, все нормально. З тіста робимо «млинчик» загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на 2 години. Холодне тісто виймаємо, відщипуємо шматочок, розминаємо кілька секунд в руках, розкачуємо тоненько діаметром більшим ніж наші формочки. Тісто трохи липке, тому стіл та скалку присипаємо звичайним борошном. У мене воно кілька разів рвалося, але я спокійно розкатувала знову, головне вірити, що все вийде. Тісто викладаємо у формочки, вони мають бути змазані маслом та присипані борошном (звичайним). Тісто не притискаємо, воно має вільно спадати до низу. Краї підрізаємо ножем, тісто по дну наколюємо виделкою. Ставимо в духовку, яка нагріта до 180С°, на 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Виймаємо готові тарталетки з формочок лише після того, як вони охолонуть. Ну ніби все розписала, проблем виникнути не повинно. Далі готуємо медово-мандариновн конфі: 6шт. мандарин 1ст.л.меду 50мл води Ретельно вимиті мандарини ріжемо кільцями разом зі шкіркою, кладемо в сотейник, додаємо мед та воду. Все доводимо до кипіння і тримаємо на невеликому вогні хвилин 15, поки мандарини не стануть м’якими. Тоді пробиваємо все блендером. Можна зробити повністю однорідну масу, а можна зі маленькими шматочками, кому як до вподоби, я робила неоднорідну, так цікавіше. Лишаємо охолонути. Тепер робимо кокосовий прошарок: 60гр.кокосової стружки 40мл молока 30гр.вершкового масла 1ст.л.меду Кокосову стружку підсушуємо в духовці при 150С° до золотистого кольору, це займе до 10 хвилин. Розтоплюємо масло з медом на сковорідці, додаємо підсушену кокосову стружку та молоко. Тримаємо на невеликому вогні хвилин 5-6, поки не випарується майже все рідина. Тепер прийшла черга шоколадного ганашу: 100мл вершків 150гр. чорного шоколаду 1 великий банан Нагріваємо вершки до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад, перемішуємо до утворення однорідної маси. Банан розминаємо виделкою, додаємо до шоколадної суміші, перемішуємо. Можна пробити все блендером, але цікавіше, коли трапляються шматочки банана. Начиняємо корзиночки: на дно кладемо кокос, далі –мандарин, зверху акуратно поливаємо ганашем. Даємо постояти на холоді годинку і можна подавати до чаю. А знаєте що саме цікаве? Ви будете мати два різні десерти: сьогодні – хрумкі, ароматні тарталетки, а завтра – ніжні, невагомі тістечка. Дуже, дуже смачно та незвично, один з найкращих рецептів зимової випічки. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 689
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |