Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:37 17.12.2014 Пісочні кільця з горіхамиБезвольный человек плывет по течению, волевой — против течения, и только человек соображающий — плывет реально куда ему надо! Печива багато не буває – це знають всі діти, без винятку. Особливо не буває багато смачного печива, такого хрумкого, до якого тільки торкаєшся, а воно вже розсипається на тисячі маленьких спалахів пісочного смаку з горіховим присмаком. Таке я пекла вчора ввечері, а сьогодні вже ділюся з вами («утром в газете, вечером в куплете»). Існує безліч рецептів пісочного тіста, мені, наприклад, дуже подобається на варених жовтках, дуже ніжне, розсипчасте. Цікавим моментом є те, що масло для нього має бути кімнатної температури. Ще детальніше маю зупинитися на жовтках. Яйця для них мають бути зварені правильно, тобто без запаху сірководню та яскраво-жовтого кольору, без усілякого сірого-синього забарвлення. Як це зробити я підгледіла в передачі американського шеф-повара Ен Барел, з тих пір яйця варю виключно так. Для цього заливаємо яйця водою, доводимо до кипіння, як тільки закипить, відразу знімаємо з вогню і залишаємо рівно на 13 хвилин. Тоді гарячу воду зливаємо, заливаємо холодною і чистимо. Ніякого характерно-яєчного запаху, завжди яскравий жовток, впевнена, що ви також «підсядете» на цей метод. Але повернемось до тіста: 100гр.масла (кімнатної температури) збиваємо із 50гр.цукрової пудри до кремоподібного стану. Два варені яєчні жовтки протираємо крізь сито до масляної суміші. Ще раз збиваємо. Додаємо 150гр.просіяного борошна та дрібку солі. Все перемішуємо дуже швидко, лише до об’єднання тіста в шар. Руками його закріпляємо, загортаємо у плівку та ставимо в холодильник на 2 години. Після холодильника, особисто я, тісто ще раз обминаю руками, мені так легше далі з ним працювати. Тоненько розкачуємо тісто, вирізаємо кільця, змазуємо їх яйцем, а далі є кілька варіантів: можна просто присипати цукром, можна присипати горіхами, можна кокосовою стружкою. Я присипала горіхами, подрібненими разом із цукром. Зручніше робити так: взяли кілечко, обмакнули його в яйце, далі в горіхи і відразу викладаємо на деко. Випікаємо при 180С° до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Печива виходить два дека розміром 30*30см, так чималенько, але й зникає воно теж миттєво, ще не дожував одне, а рука тягнеться за другим. І ніяким докорам сумління за цим процесом не встигнути.
Готувати легко, а готувати для близьких ще приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 760
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |