Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:08 10.12.2014 Медальони зі свининиЕсли вас назвали овощем — не спешите обижаться. Возможно это намек на то, что вы крутой перец. Хотя возможно и лысый хрен... Розумні люди кажуть, що не має потреби вигадувати велосипед. Це ж стосується і кулінарії. Ну от що можна подати на основну страву? Або м’ясо з гарніром, або рибу. Але ж можна обіграти саму подачу, причому так, що і прикрашати страву майже не доведеться, вистачить кілька пір"їн зеленої цибулі. Сьогодні хочу поділитися саме таким «не зовсім рецептом». Це свинні медальони під картопляною шапкою з грибним соусом. Приблизний розрахунок на 4 порції. Для початку варимо картоплю (0,5кг) до готовності, розминаємо до стану пюре. Додаємо 70мл вершків (10% жирності), один жовток, солимо, перчимо. Розминаємо картопляне пюре дуже добре, до однорідної, гладкої маси. Тримаємо десь в теплі (я просто кастрюльку ставила на батарею). Тепер робимо грибний соус. Тут зовсім просто: обсмажуємо 1 цибулину до прозорості на сковорідці, додаємо 200гр.грибів (вже відварених та порізаних, я брала заморожені маслюки), солимо, перчимо, кладемо лавровий листок і обсмажуємо хвилин 10. Далі додаємо 50мл вершків (10%). Тушкуємо хвилин 15. Маса має бути густою. Тепер м’ясо: нарізаємо його порційними шматочками (грам по 150 на людину), солимо, перчимо і обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин (так, щоб тільки утворилася корочка). Беремо деко, кладемо на нього пергамент, викладаємо шматочки м’яса, на них зверху викладаємо грибний соус, у мене було внутрішнє філе, тому шматочки вийшли не дуже великі і вистачило по 1ст.л.соусу. Соусу шкодувати не треба, але і не так, щоб він вилазив з усіх сторін м’яса. Тепле картопляне пюре викладаємо в кондитерський пакет з насадкою (з цим ще прекрасно справляється канцелярський файл) і починаємо по спіралі приховувати м’ясо з начинкою. Робимо такі собі «розочки». Ставимо в духовку при 180С° на 15-20 хвилин, картопля має ледь зазолотитися. За кілька хвилин, можна присипати тертим сиром. Подавати гарячим відразу ж. І мало хто здогадається, що там господиня такого цікавого приготувала. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 732
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |