Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (22446)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3101)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2796)

Ванільне морозиво з пармезаном (2666)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2592)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2572)

Закуска із запечених баклажанів (2525)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2496)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2481)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2453)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2430)

Баклажан-кебаб в духовці (2358)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2400)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2370)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2315)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2253)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2292)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2318)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2224)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2184)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Яблучний самбук
Тетяна Хвиль

12:50 24.11.2014

Яблучний самбук

Счастливое замужество — это когда смотришь на проходящего мимо офигительного парня, смотришь, смотришь и думаешь: "Блин, куртка классная, надо мужу такую купить! "

Самбук – це ніжний фруктовий мус з додаванням желе та збитих білків. Робиться переважно з яблук та слив, оскільки ці фрукти найкраще піддаються збиванню з білком, так би мовити «метод пастили». Я такий десерт планую робити на новорічний стіл, оскільки він малокалорійний (в порівняні з тортами так точно) і дуже швидко робиться.

На 6 порцій по 180мл

Запікаємо 4-5 великих яблук до готовності. Виймаємо м’якоть, протираємо її через сито або пробиваємо блендером до стану пюре. Я залишила просто так, щоб в готовому десерті траплялися шматочки фруктів.

Заливаємо водою 10гр.желатину, залишаємо, щоб набухнув. Води додаємо десь 30мл.

Викладаємо яблучне пюре в чашу міксера, додаємо 4 білки і починаємо збивати. Як тільки маса збільшиться в об’ємі, додаємо 2ст.л.цукрової пудри і збиваємо далі. В результаті маємо отримати білу пухку масу, яка чимось нагадує зефір. Я намагалася показати як це має бути на фото, зліва направо.

Підігріваємо желатин, щоб він повністю розчинився. Починаємо його додавати до білкової маси по стіночці посудини, постійно збиваючи. Як тільки додали весь желатин, збиваємо ще хвилину.

Збиваємо 100мл вершків (від 33%) до стійких пік. В оригінальному рецепті було вказано 200мл, в мене цього разу стільки не було, нову пачку відкривати було шкода, тому додала 100мл. На смаку це ніяк не відобразилося, вершковий присмак відчувався, тільки виграли в калоріях. Але якщо є бажання можна додати і 200мл.

Акуратно, за допомогою лопатки вмішуємо вершки в яблучно-білкову масу. Викладаємо по креманкам і ставимо в холодильник на 2-3 години. Готово.

Дуже ніжна, повітряна структура, нагадує пористий шоколад. Враження, немов тисячі бульбашок лопають на язику. Дуже смачний та нарядний десерт. Якщо взяти зелені яблука, то він буде абсолютно білий, ну зовсім новорічний!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Яблучний самбук

Яблучний самбук

Яблучний самбук


Переглядів: 862


Додайте коментар:

защитный код

Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинкуКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинку (27)
20 грудня о 01:13 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві с. Корчів'я по вул. Ст.Бандери, Рівненського...
У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7 (28)
В обласному центрі продовжують зменшувати витрати з бюджету громади на енергоресурси, завдяки грантовим коштам. Так, розпочали роботи із термомодернізації закладу дошкільної освіти № 7 у рамках...
Після конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозруПісля конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозру (31)
17 грудня, 28-річному жителю села Берестовець суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього...
Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражіКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражі (38)
18 грудня о 04:03 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві м. Костопіль по вул. Сільській, Рівненського...
Сирні кільцяСирні кільця (37)
...
Зарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судомЗарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судом (33)
Завдавши 32 ножові удари по тілу жінки, 67-річний зловмисник, уродженець рф, орієнтовно п’ять годин знаходився із загиблою в одному помешканні й не намагався допомогти чи викликати швидку. За скоєне...
Кличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організаційКличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організацій (37)
Мер Києва Віталій Кличко перед Новорічними святами провів традиційну зустріч з послами іноземних держав та представниками міжнародних організацій в Україні. Привітав з прийдешніми святами та закликав...
У Рівному внаслідок ДТП постраждала пішохідкаУ Рівному внаслідок ДТП постраждала пішохідка (39)
Поліцейські наголошують усім учасникам дорожнього руху буди вкрай обережними на дорозі, особливо під час погіршення погодних...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.