Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (23995)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3702)

Ванільне морозиво з пармезаном (3257)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3261)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3074)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3061)

Закуска із запечених баклажанів (3009)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3006)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2998)

Баклажан-кебаб в духовці (2879)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2914)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2905)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2805)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2850)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2776)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2704)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2790)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2703)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2745)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2624)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Яблучний самбук
Тетяна Хвиль

12:50 24.11.2014

Яблучний самбук

Счастливое замужество — это когда смотришь на проходящего мимо офигительного парня, смотришь, смотришь и думаешь: "Блин, куртка классная, надо мужу такую купить! "

Самбук – це ніжний фруктовий мус з додаванням желе та збитих білків. Робиться переважно з яблук та слив, оскільки ці фрукти найкраще піддаються збиванню з білком, так би мовити «метод пастили». Я такий десерт планую робити на новорічний стіл, оскільки він малокалорійний (в порівняні з тортами так точно) і дуже швидко робиться.

На 6 порцій по 180мл

Запікаємо 4-5 великих яблук до готовності. Виймаємо м’якоть, протираємо її через сито або пробиваємо блендером до стану пюре. Я залишила просто так, щоб в готовому десерті траплялися шматочки фруктів.

Заливаємо водою 10гр.желатину, залишаємо, щоб набухнув. Води додаємо десь 30мл.

Викладаємо яблучне пюре в чашу міксера, додаємо 4 білки і починаємо збивати. Як тільки маса збільшиться в об’ємі, додаємо 2ст.л.цукрової пудри і збиваємо далі. В результаті маємо отримати білу пухку масу, яка чимось нагадує зефір. Я намагалася показати як це має бути на фото, зліва направо.

Підігріваємо желатин, щоб він повністю розчинився. Починаємо його додавати до білкової маси по стіночці посудини, постійно збиваючи. Як тільки додали весь желатин, збиваємо ще хвилину.

Збиваємо 100мл вершків (від 33%) до стійких пік. В оригінальному рецепті було вказано 200мл, в мене цього разу стільки не було, нову пачку відкривати було шкода, тому додала 100мл. На смаку це ніяк не відобразилося, вершковий присмак відчувався, тільки виграли в калоріях. Але якщо є бажання можна додати і 200мл.

Акуратно, за допомогою лопатки вмішуємо вершки в яблучно-білкову масу. Викладаємо по креманкам і ставимо в холодильник на 2-3 години. Готово.

Дуже ніжна, повітряна структура, нагадує пористий шоколад. Враження, немов тисячі бульбашок лопають на язику. Дуже смачний та нарядний десерт. Якщо взяти зелені яблука, то він буде абсолютно білий, ну зовсім новорічний!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Яблучний самбук

Яблучний самбук

Яблучний самбук


Переглядів: 1132


Додайте коментар:

защитный код

За матеріалами СБУ судитимуть агента фсб, який намагався підірвати колію перед вантажним потягом на РівненщиніЗа матеріалами СБУ судитимуть агента фсб, який намагався підірвати колію перед вантажним потягом на Рівненщині (25)
За матеріалами Служби безпеки регіону завершено досудове розслідування щодо агента фсб, який намагався закласти саморобний вибуховий пристрій (СВП) під залізничну колію, яка використовується для...
В Рівненському обласному шкірвендиспансері встановили надсучасну систему для діагностики шкіриВ Рівненському обласному шкірвендиспансері встановили надсучасну систему для діагностики шкіри (7)
Цифрова система дерматоскопії microDERM D200evo вартістю понад 1,5 млн грн, яку придбали та встановили у Рівненському обласному шкірно-венерологічному диспансері суттєво розширить діагностичні...
Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділуВіталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (38)
Мер Києва Віталій Кличко передав від громади столиці 900 FPV-дронів бійцям 72 бригади...
У Дубенському районі внаслідок ДТП травмувалися неповнолітні мотоциклістиУ Дубенському районі внаслідок ДТП травмувалися неповнолітні мотоциклісти (43)
Автопригода сталася вчора, п’ятого квітня, близько 22:35 у селі Мильча....
В рівненському обласному шкірвендиспансері можна провести безкоштовний огляд шкіриВ рівненському обласному шкірвендиспансері можна провести безкоштовний огляд шкіри (43)
У понеділок, 12 травня, з 8:30 до 18:00 у Рівненському обласному шкірно-венерологічному диспансері проведуть безкоштовне обстеження всіх охочих на предмет раннього виявлення злоякісних новоутворень...
Взбитий камамберВзбитий камамбер (56)
...
В Острозі під колеса авто потрапив малолітнійВ Острозі під колеса авто потрапив малолітній (62)
7-річного місцевого мешканця з переломом ноги та рваною раною голови медики госпіталізували до лікарні....
На Рівненщині СБУ та Нацполіція викрила ексвоєнкома та медпрацівників, які заробляли на схемах ухилення від мобілізаціїНа Рівненщині СБУ та Нацполіція викрила ексвоєнкома та медпрацівників, які заробляли на схемах ухилення від мобілізації (65)
Служба безпеки та Нацполіція викрила учасників схеми ухилення від мобілізації, організатором якої виявися 57-річний ексвоєнком одного з районів Рівненської...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.