Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24625)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3989)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3516)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3339)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3267)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3163)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3052)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3099)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3037)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2875)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Яблучний самбук
Тетяна Хвиль

12:50 24.11.2014

Яблучний самбук

Счастливое замужество — это когда смотришь на проходящего мимо офигительного парня, смотришь, смотришь и думаешь: "Блин, куртка классная, надо мужу такую купить! "

Самбук – це ніжний фруктовий мус з додаванням желе та збитих білків. Робиться переважно з яблук та слив, оскільки ці фрукти найкраще піддаються збиванню з білком, так би мовити «метод пастили». Я такий десерт планую робити на новорічний стіл, оскільки він малокалорійний (в порівняні з тортами так точно) і дуже швидко робиться.

На 6 порцій по 180мл

Запікаємо 4-5 великих яблук до готовності. Виймаємо м’якоть, протираємо її через сито або пробиваємо блендером до стану пюре. Я залишила просто так, щоб в готовому десерті траплялися шматочки фруктів.

Заливаємо водою 10гр.желатину, залишаємо, щоб набухнув. Води додаємо десь 30мл.

Викладаємо яблучне пюре в чашу міксера, додаємо 4 білки і починаємо збивати. Як тільки маса збільшиться в об’ємі, додаємо 2ст.л.цукрової пудри і збиваємо далі. В результаті маємо отримати білу пухку масу, яка чимось нагадує зефір. Я намагалася показати як це має бути на фото, зліва направо.

Підігріваємо желатин, щоб він повністю розчинився. Починаємо його додавати до білкової маси по стіночці посудини, постійно збиваючи. Як тільки додали весь желатин, збиваємо ще хвилину.

Збиваємо 100мл вершків (від 33%) до стійких пік. В оригінальному рецепті було вказано 200мл, в мене цього разу стільки не було, нову пачку відкривати було шкода, тому додала 100мл. На смаку це ніяк не відобразилося, вершковий присмак відчувався, тільки виграли в калоріях. Але якщо є бажання можна додати і 200мл.

Акуратно, за допомогою лопатки вмішуємо вершки в яблучно-білкову масу. Викладаємо по креманкам і ставимо в холодильник на 2-3 години. Готово.

Дуже ніжна, повітряна структура, нагадує пористий шоколад. Враження, немов тисячі бульбашок лопають на язику. Дуже смачний та нарядний десерт. Якщо взяти зелені яблука, то він буде абсолютно білий, ну зовсім новорічний!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Яблучний самбук

Яблучний самбук

Яблучний самбук


Переглядів: 1258


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (10)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (13)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (12)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (13)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (32)
...
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (13)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (32)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (57)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.