Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:45 19.09.2014 Капоната (рецепт Дж.Олівера)Муж жене: — С этой минуты ты забываешь местоимения Я и МНЕ. Теперь только- МЫ и НАМ. Ты поняла? — Поняла ... — Что ты поняла? — Что НАМ позарез нужны сапоги на шпильке. Поки триває сезон баклажанів, треба цим користуватися, оскільки ці овочі дуже корисні, особливо при серцево-судинних захворюваннях. Цього сезону спробувала новий рецепт відомого британського кухаря Джеймі Олівера. Смачна закуска для тих хто полюбляє гостреньке. Два великі баклажани (у мене було три середніх) ріжемо кубиками, заливаємо на годину дуже солоною водою. Тоді промиваємо, трохи віджимаємо. Обсмажуємо в олії (2ст.л.) на великому вогні 5 хвилин. Додаємо одну невелику цибулину, порізану четвертинками та один великий зубочок часнику, теж порізаний. Вогонь робимо маленький, тушкуємо. Звільняємо від шкірки 3 великих помідора. Мені здається, як це робити знають всі, але нагадаю – помідори заливаємо крутим окропом на 1 хвилину, воду зливаємо і відразу заливаємо холодною водою. Почищені томати ріжемо великим шматочками і додаємо до баклажанів. Туда ж додаємо 2ст.л. оливок (я порізала навпіл) та 1ст.л.каперсів. По рецепту до баклажан іде пучок петрушки, але я її не дуже люблю, тому не додавала. Солимо, перчимо, додаємо 1ст.л.цукру та 1,5ст.л.оцту (краще взяти на чомусь настояний, у мене був лимонний). Тушкуємо ще 10 -15 хвилин. Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. В гарячому дуже смакує як гарнір до м’ясних страв (у нас була курка домашнього копчення), в холодному – як складова бутерброда чи сендвіча. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 748
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |