Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 00:00 22.08.2014 Італійський соус «Песто»Говорят: "Красота спасёт мир", а я считаю, что это наглость - сваливать на меня такую ответственность. Моя найулюбленіша страва – це макарони «ракушка», причому у дитинстві з маслом, а тепер з соусом песто та трішки притерти сиром. Думаєте у мене «плебейський» смак? Якщо ви так думаєте, значить не пробували. Це настільки просто, наскільки смачно, причому вишукано смачно. Як варити макарони знають всі, а я сьогодні із соусом песто. Класичний італійський соус складається із базиліку, кедрових горішків, сиру пармезан та оливкової олії. Але в силу певних обставин (переважно економічного характеру) базилік можна замінити на іншу зелень, горішки взяти грецькі, а наш твердий сир радо виконає роль пармезану, і тільки оливкову олію нічим замінити. За бажанням можна взагалі відмінити будь-яку складову. Безмежне поле для вашої фантазії. Я беру два великі пучки базиліку (я його просто обожнюю), пробиваю блендером із 100мл оливкової олії. Перекладаємо в мисочку, додаємо 1ст.л. натертого сиру, 1ч.л.мелених горіхів (я беру фундук), все перемішуємо, солимо, додаємо 1ч.л. лимонного соку, викладаємо в стерилізовану баночку, доливаємо до верху оливкову олію. За добу можна їсти. З цієї порції виходить 200-грамова баночка. В холодильнику зберігається до трьох місяців, але це в нашій сім’ї перевірити ніколи не вдається. Дуже класно з макаронами, можна додавати до піцци, а можна зробити смачний соус до несолодких оладок, додавши 1 ложечку песто до йогурту або сметани, або перетерти з творогом і з чорним хлібчиком. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 751
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |