Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:04 02.06.2014 Для сімейних посиденьокВ любом доме у женщины всегда есть своя отдельная комната, и там она веселится вовсю: хочет - борщ варит, хочет - посуду моет! Про цей торт мені нагадав мій племінник, коли я в суботу запитала що він робить, відповів: «В такій дощ можна тільки сидіти вдома і пити гарячий чай». Ну а в мене думки побігли далі, пригадуючи, щоб такого до чаю спекти. Тим більше, що в холодильнику сумували яєчні білки, і треба було десь їх пристроїти. А рецепт цікавий, не дуже калорійний, а головне, дуже смачний. Мені ці тістечка нагадують економ-версію торта "Опера", як за смаком, так і на вигляд. Білковий бісквіт: 5 білків збиваємо до м’яких пік із 75г цукру, додаємо 4ст.л. борошна, 1ч.л. розпушувача, перемішати. Розтопити 60г масла, охолодити. По краю миски із тістом вилити розтоплене масло, акуратно вимішати. Вилити на деко, застелене пергаментом. Вийде два круглих коржа діаметром 24см, або квадратний корж 30*30см. Випікати при 170С° 15 хвилин. Заливка: 100г шоколаду (на ваш смак, я брала чорний 56%) розтопити на водяній бані, зняти миску, додати 2 яйця, перемішати. До шоколадної суміші додати 3ст.л. сметани (я брала 10%). Все змішали і вилили на підпечений корж. Розрівняли лопаткою і ставимо далі у духовку ще на 10 хвилин. Крем: 250мл вершків (33%) збити із 50г цукрової пудри. Перемазуємо коржі, зверху посипаємо мигдальними пластівцями. Боки можна не прикрашати, оскільки дуже гарний зріз. Для домашнього недільного чаювання –– те, що треба. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Какао - це корисний продукт, який був відомий ще древнім цивілізаціям. До його складу входить велика кількість вітамінів і антиоксидантів, необхідних організму людини для життєдіяльності. Какао-порошок виробляють з насіння какао-дерев, що ростуть в тропічних зонах. У складі какао представлені вітаміни групи В, бета каротин, вітаміни А, Е, РР. Воно також містить рослинний білок, вуглеводи і жири, органічні кислоти, насичені жирні кислоти і мінерали: калій, залізо, кальцій, магній, сірка, фосфор, цинк, хлор, мідь, марганець, фтор. Продукти з вмістом какао підвищують тонус і покращують настрій, завдяки здатності виробляти в організмі людини ендорфіни, так звані гормони щастя. Вживати какао-напій рекомендується людям, перехворівшим простудними захворюваннями, тому що велика кількість корисних речовин у його складі допоможе швидше відновити життєві сили. Через високий вміст калію, какао також рекомендовано до вживання людям з серцевою недостатністю. Какао містить антиоксидант флаванол, який покращує продуктивність роботи мозку. Флаванол нормалізує тиск і покращує мозковий кровообіг. Вхідні до складу какао-бобів поліфеноли запобігають накопиченню вільних радикалів в організмі. Какао також застосовується при емфіземі легенів. Але не варто пити цей напій перед сном, тому що кофеїн може спровокувати безсоння. Какао часто використовують в косметології і фармацевтиці. До його складу входить проціанід, який підвищує тонус і покращує еластичність шкіри, знімає стрес. Він також сприяє запобіганню передчасного старіння шкіри. Саме тому останнім часом дуже популярною процедурою є шоколадне обгортання. Незважаючи на дуже велику користь вживання какао, у нього є ряд протипоказань. Його не варто вживати хворим на подагру або при проблемах з нирками. З обережністю слід пити какао при атеросклерозі й цукровому діабеті. Небажано вживати його при запорах, так як воно містить дубильні речовини.
Тетяна Хвиль Переглядів: 764
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |