Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16757)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2050)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2027)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1718)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1711)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1698)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1699)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1672)

Ванільне морозиво з пармезаном (1637)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1661)

Закуска із запечених баклажанів (1629)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1628)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1586)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1581)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1600)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1498)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1476)

Баклажан-кебаб в духовці (1471)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1458)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Fraises"
Тетяна Хвиль

17:13 30.05.2014

Торт «Fraises»

Тащусь по всему супермаркету с продуктами в руках и в зубах, а всё потому, что мне корзинка не нужна, мне же только хлеба купить!

Знайома ситуація? Я так люблю на ринок забігти, без міцного пакета (да кого я обманюю, зовсім без будь-якого пакета), нагрузитися по саме не можу, і радісно бігти далі у справах. Останній раз я так полуницю брала, хоч на голові її було нести, але ж по 10 гривень, як пропустиш? Їли вже як хочеш, а наостанок я ще і торт зробила. Простенький, але дуже смачний.

На форму 24см. Крем «Муслін»: 10гр желатину замочили у холодній воді. 200мл молока доводимо до кипіння. Одне яйце змішуємо із 2ст.л. цукру (я брала ванільний, на фото видно чорні цяточки ванілі), 1ст.л. крохмалю (краще брати кукурудзяний). Суміш додаємо в гаряче молоко, постійно помішуючи, доводимо до густини сметани. Розпускаємо желатин, додаємо в крем. Охолоджуємо.

Збиваємо 400мл вершків (33%), додаємо холодний заварний крем (перед цим його теж потрібно збити), все акуратно перемішуємо. Крем готовий.

Віденський бісквіт: 5 яєць розділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо із 100гр цукру до утворення пишної маси білого кольору (5-6 хвилин). Білки збиваємо по стійких пік із 100гр цукру. Змішуємо ці суміші, обережно вимішуючи лопаткою, щоб не порушити структуру. Змішуємо 110гр борошна, 110гр крохмалю, 1ч.л. розпушувача, просіюємо на яєчну суміш. Все дуже акуратно виміщати. Тісто розподілити на деко. Випікати при 180С° 15-20 хвилин. Якщо випікати у тортівниці, олією змазуємо лише дно, боки не зачіпаємо. Охолоджуємо. Розрізаємо навпіл.

Полуницю теж ріжемо навпіл.

Форму викладаємо плівкою (я беру рукав для запікання, він цупкіший), кладемо перший корж. По боках виставляємо ягоди, зрізом назовні.

Викладаємо весь крем. Форму трішки пристукуємо об стіл, зовсім легенько, щоб крем заполонив пустоти між полуницями. Зверху викладаємо другий корж.

Ставимо в холодильник на 3-4 години. Виймаємо з форми, знімаємо плівку, верх прикрашаємо на свій смак. Я залишила натуральним, тому основна увага в цьому торті приділяється бокам.

Якщо цей торт заморозите, то отримаєте торт-морозиво, залишиться тільки вийняти за 30 хвилин до подачі. Смачного нам всім ягідного сезону.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Желатин, досить поширений продукт, який використовується досить часто, перш за все, в кулінарних рецептах, медицині та інших областях. Желатин - речовина без запаху, кольору і вкуса.Получают його з яловичих кісток, сухожиль і хрящів, а так само зі свинячої шкіри, до складу яких входить колаген. Желатин складається з вуглецю, близько п'ятдесяти відсотків, водню шість відсотків, азоту близько вісімнадцяти відсотків, двадцять п'ять відсотків кисню і деякі інші елементи. Желатин розчиняється в оцті і мінеральних кислотах. Не розчиняється в спирті й ефірі. Насичений двохромовокислим калієм, робиться не розчинною у воді, що дозволяє використовувати його для готування мастик і кліше, ненатурального перли. Розм'якшується в холодній воді, після чого може використовуватися в заливних стравах, мармеладі, мороженому. При нагріванні втрачає свої властивості, при замерзанні, так само втрачає свої властивості. Желатин відноситься до класу замінних протеїнів. У ньому міститиметься дві амінокислоти, пролін і гідроксипролін. Які мають позитивну дію на відновлення сполучної тканини. Желатин так само може збільшити ріст і об'єм сполучної тканини. Що дуже актуально при деяких захворюваннях суглобів.

Тетяна Хвиль

Торт «Fraises»

Торт «Fraises»

Торт «Fraises»


Переглядів: 434


Додайте коментар:

защитный код

Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах РівненщиниЯк отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Рівненщини (23)
В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій. Загалом є два пакети з реабілітаційної допомоги дорослим та дітям – у стаціонарі та в амбулаторних умовах....
Пиріг "Чорний ліс"Пиріг "Чорний ліс" (27)
...
Рятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районіРятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районі (28)
28 березня о 16:07 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в селі Тучин, Рівненського...
В Держаудитслужбі готові вислухати громадянВ Держаудитслужбі готові вислухати громадян (22)
Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області повідомляє про функціонування телефонної «гарячої лінії», за якою громадяни протягом робочого дня можуть повідомляти про відомі їм...
У Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочимУ Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочим (20)
Благодійна ініціатива проходить в рамках всеукраїнської акції «Моя група крові». Її реалізує всеукраїнська асоціація донорів України - ДонорUA за підтримки одного з ювелірних...
В ДТП у Рівному травмувався мотоциклістВ ДТП у Рівному травмувався мотоцикліст (23)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Кулика і Гудачека надійшло до поліції учора, 28 березня, близько 12:20...
У Рівному розроблять місцеву стратегію безбарУ Рівному розроблять місцеву стратегію безбар'єрності (26)
Наше місто отримало унікальну можливість участі в пілотуванні нового формату місцевих Рад безбар'єрності, який стартував в...
У Рівному завершується опалювальний сезонУ Рівному завершується опалювальний сезон (42)
Сьогодні, 28 березня, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону на території Рівненської міської територіальної...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.