Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:06 21.05.2014 Курча «Тапака»Всё, что делает женщина по дому - незаметно. Заметно становится, когда она это не делает. Я знаю, що роблю багато граматичних помилок в своїх рецептах, але на цей раз я не помилилась –– курча «Тапака», від назви грузинської сковорідки «тапа», в якій і готують цю всім відому страву. Виходячі з назви, нам знадобиться курча (хто б сумнівався), миємо, обсушуємо паперовими рушничками. Розрізаємо по грудці навпіл, розпластуємо тушку. Робимо суміш з 1ч.л.суміші перців, 1ч.л.солі (у мене курча вагою 0,55кг), натираємо нашого птаха. Далі беремо 1ч.л. в’яленої паприки (у мене в пластівцях) теж обмазуємо тушку. Замотуємо плівкою і відбиваємо молотком (тупою стороною). Залишаємо на 30-40 хвилин у спокої. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло (50г), кладемо курча, а зверху кладемо якусь вагу. Я клала тарілку, а на неї двохлітрову каструлю з водою. Смажимо по 8-10 хвилин з кожної сторони на середньому вогні. Робимо заливку: 3 зубчики часнику розчавлюємо, додаємо 0,5ч.л. солі, перетираємо, заливаємо 50мл окропу і 1ст.л. масла, на якому смажилося курча. Все перемішуємо. Заливаємо перед подачею на смажену пташку. До курча тапака найкраще подати овочі, а ми любимо його із салатом «Амеба». Назву дав спосіб приготування: рвемо салат, складаємо на тарілку, поливаємо лимонним соком і оливковою олією. Найпростіше, що може бути із салатів. Готувати легко, а для готувати для своїх близьких ще й приємно!!!
У паприці містяться біологічно активні речовини, які надають позитивний вплив на систему кровообігу, вони перешкоджають утворенню тромбів і сприяють розрідженню крові. Найвищий вміст каротину і вітаміну С зазначено в червоній паприці. Взагалі паприка володіє цілим комплексом корисних речовин, які активізують обмінні процеси в організмі, підвищують імунітет, сприяють зміцненню слизових оболонок і посиленню чоловічої потенції, позитивно впливають на діяльність шлунково -кишкового тракту. Солодкий перець рекомендується дієтологами при різних порушеннях травної системи, таких як метеоризм, спазми, шлункові кольки і скупчення газів в кишечнику. Потерпають від зайвої ваги дуже корисно поєднувати вживання солодкого перцю з різними м'ясними та овочевими стравами, так як він сприяє не тільки поліпшенню смакових якостей страв, але і прискоренню процесів травлення і засвоєння корисних речовин. Цей перець на відміну від гострого, який може спровокувати запалення слизових шлунка, може вживатися в їжу в значно більших кількостях і в складі різних страв. Паприка використовується в приготуванні перших страв, овочевих і м'ясних супів, різноманітних других страв і салатів. Якщо ви використовуєте солодкий перець у свіжому вигляді для додавання в салат, то рекомендується заправляти його рослинною олією, для того, щоб бета-каротин міг повноцінно засвоїтися. Використовується солодка паприка і в косметології, її м'ясисті плоди застосовують як основу для поживних масок.
Тетяна Хвиль Переглядів: 728
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |