Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:21 05.05.2014 Мариновані перлинкиІ знову рецепт до сезону маївок, шашликів, барбекю, словом «кто на что гаразд». Рецепт навіяний моєю «жабою», яка душила мене в момент відвідування супермаркету. Маю сказати, що я дуже люблю ходити в ті відділи, де продаються різні делікатеси або просто цікаві продукти і вироби. Там у мене відразу включається фантазія на тему – якби це повторити вдома, а саме головне – азарт – вийде, чи не вийде. Так було із маринованою цибулькою, баночка якої (180мл) коштує 15 грн. Не так вже і дорого, але в домашніх умовах все одно виходить дешевше, смачніше і корисніше. Починаємо, по-перше купуємо цибулю-сіянку, ту яка вам подобається. Я беру білу салатну, вона найбільш смачніша. Заливаємо кип’ятком на 10-20 хвилин. По-друге, набираємося терпіння. Не знаю як в кого получиться, а я 0,5кг цибулі чистила рівно годину. Почищену цибульку заливаємо на 12 годин холодною водою, ставимо в холодильник. Стерилізуємо баночки (з цієї пропорції у мене вийшло 4 баночки по 220мл), розкладаємо цибульку. Варимо маринад: 250мл води, 125мл оцту (звичайний столовий), 2ст.л. цукру, 1,5ч.л. солі доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим маринадом наші заготовки, зверху кладемо перець горошком, найкраще брати кольоровий: рожевий, зелений, білий, сичуанський. Така цибулька дуже пасує до смаженого м’яса, шашлику. Мирова закусь! Зберігатися може до наступного сезону, так що не лінуйтеся, а приготуйте. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті. Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби. Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищує організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 837
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |