Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:43 22.04.2014 Христос Воскрес!Наш портал Pika.rv.ua вітає всіх із світлим святом Пасхи. Бажає вам Божого благословення у всіх починаннях, поваги та любові від близьких та рідних, миру і спокою у ваших домівках, щастя та радості у кожному серці!!! Ну а я хочу подарувати рецепт смачного торту, який буде доречним не тільки на Пасху, але і на будь-яке свято. Рецепт не складний, єдиний муторний момент-це відмірювання продуктів. І так все по порядку. Спочатку готуємо шоколадний диск: 125гр води, 25гр какао, 30гр цукру, 45гр чорного шоколаду та 2гр агар-агару, доводимо до кипіння, тримаємо на вогні 1-2 хвилини. Заливаємо у форму діаметром 18-20 см, ставимо в холодильник. Желе з агару застигає при температурі 40С°. Робимо бісквіт: змішуємо у мисці 50гр мигдального борошна, 50гр цукру та 20гр білків. До цієї суміші додаємо розтоплені на водяній бані 25гр чорного шоколаду та 25гр масла, все вимішуємо. Окремо збиваємо 30гр цукрової пудри, 40гр яєць та 50гр жовтків до пухкої маси, на це піде 5-7 хвилин. Поступово додаємо до шоколадної маси. До щільних пік збиваємо 55гр білків та 30гр цукрової пудри, в два заходи додаємо до шоколадно-яєчної маси. Дуже акуратно вимішуємо. Готуємо дві форми діаметром 24 см, застеляємо пергаментом, виливаємо тісто. Випікаємо 10-11 хвилин при 170С°. Готові коржі перевертаємо на решітку, знімаємо пергамент і даємо охолонути. Для шоколадного мусу 4гр желатину заливаємо водою (2ст.л. ложки) і даємо набухнути. 75мл молока та 50мл вершків (33%) нагріваємо до перших бульбашок, знімаємо з вогню додаємо желатин, перемішуємо, додаємо 210гр чорного шоколаду і розмішуємо до однорідної маси і даємо охолонути. Збиваємо до щільних пік 300мл вершків, додаємо до шоколадної маси. Збираємо торт: на них кладемо перший корж, бока форми прокладаємо ацетатною стрічкою (у мене її немає, я розрізаю рукава для запікання, на останньому фото це видно). Викладаємо 1/3 шоколадного мусу, далі обережно кладемо шоколадний диск. Далі викладаємо весь мус, ретельно розподіляючи його по всій формі. Зверху кладемо корж, ставимо в холодильник. Готуємо глазур, я робила звичайну дзеркальну. Дістаємо торт з холодильника, знімаємо форму, плівку і покриваємо глазур’ю. Прикрашаємо на свій смак, я не відходила від тематики і прикрасила половинками шоколадних яєць. Знову ставимо на холод. Смак торта м’яко-шоколадний, структура ніжна, а загальне враження дуже святкове. Дуже гарний завершальний штрих пасхального (і не тільки) застілля. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Агар - агар - це речовина, яка виходить шляхом вилучення з червоних і бурих водоростей, які ростуть в Тихому і Білому океані. На прилавках магазинів він представлений у вигляді порошку і пластин прозорого або жовтуватого кольору. Дана речовина не має запаху і смаку. Розчиняючись в рідині, агар - агару утворює драглисте освіту, який також є хорошим природним замінником желатину. Кулінарні властивості продукту відомо практично всім, а ось його здатність боротися із зайвою вагою відома не всім. Корисні властивості агар - агару 1. Речовина активно застосовується в народній медицині і косметології. Агар - агар володіє позитивним впливом на шкіру і волосся. Маски для шкіри і волосся здатні зволожити шкіру і волосся, також вони насичу їх корисними речовинами. При цьому застосовувати подібне маски можна щодня. 2. Також його можна використовувати для приготування маси дієтичних страв. Результати вживання агар - агару для схуднення позитивні. 3. Завдяки дуже низькій калорійності агар дуже популярний в дієтичному харчуванні. З його допомогою можна приготувати масу дієтичних солодощів таких, як зефір, мармелад, желе та ін.. 4. Корисні речовини агар - агару мають благотворний вплив на роботу травної системи, виводять шлаки і токсини з організму. Також даний продукт здатний поліпшити роботу кишечника. 5. Агар - агар здатний позитивно впливати на активізацію обміну речовин. При цьому продукт підтримує рівень йоду, що забезпечує нормальну роботу щитовидної залози. Яка в свою чергу відповідає за вироблення гормонів, які є помічниками роботи обміну речовин і повноцінної роботи жіночої статевої систем. Також це важливо для побудови клітин, що може зберегти молодість.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 801
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |