Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:44 18.04.2014 Моя перша паскаЦе моя перша паска з дріжджового тіста. Повністю моя від замісу до глазурі. І вона виявилася якраз такою, якою я і хотіла бачити свої пасочки. Можливо і можна так казати, але ніколи мені не подобалося звичайне здобне тісто, з якого випікають паски. Причому в жодних варіаціях: на 30 жовтках, заварні, з кілограмом масла. Все було не так. І ось рік тому, на одному французькому сайті я побачила фото здобної булки і зрозуміла, що це якраз те що я шукала. Рецепт кондитера Ніколя Пепана (на фото був його витвір) знайшла значно пізніше, і тільки тепер зробила. Правда я не стала чекати самого свята, а відразу і спробувала. Ну що сказати? А слів просто немає, оскільки невагоме, ніжне тісто з різними смаковими відтінками повністю захоплює вашу увагу. На мою думку – такою і має бути справжня паска. Починаємо роботу з того, що замочуємо 100 родзинок у алкоголі. Можна брати на свій смак, у мене був апельсиновий лікер (звичайно ж домашній). Далі просіюємо 400гр. борошна, додаємо 240гр. яєць (приблизно 4 великих або 5 маленьких), 40гр. цукру, 10гр. солі. Все замішуємо міксером за допомогою насадки «гачок». Майте на увазі, тісто дуже щільне. Далі додаємо 20гр. молока і, розчинені у ньому 15гр. дріжджів. До тіста поступово додаємо 240 масла кімнатної температури. Я просто порізала масло на невеликі шматочки. Все мішаємо хвилин 15. До речі всі фото я пронумерувала, щоб було видно всю еволюцію тіста. Даємо підійти 2 години, накривши рушником. Просушуємо родзинки паперовим рушником і додаємо в тісто. Гарно вимішуємо руками, затягуємо миску плівкою, і ставимо в холодильник на ніч. Зверніть увагу, що миска має бути велика. Зранку дістаємо тісто, і ось тут нас чекає несподіванка. На ніч ми ставили тісто, на дотик майже невагоме, а зранку дістали значно щільніше, але не менш ніжне. Закладаємо тісто у форми і даємо відпочити 2 години. Духовка розігріта до 180С°. Ставимо пасочки на 20-30 хвилин, залежно від розмірів. Якщо ви бачите, що верх починає запікатися більше ніж низ, то просто прикриваємо зверху фольгою. Поки паски печуть робимо сироп 150гр. цукру на 150мл води. Ще ми робимо «горіхове масло», 150гр. масла розтоплюємо на невеликому вогні до появи запаху, що нагадує лісовий горіх. Звідки і така назва. Паски виймаємо з духовки, даємо охолонути. А далі беремо кожну пасочку, занурюємо в сироп, даємо 1-2 хвилини прийти до тями і далі занурюємо в масло. Ставимо на решітку, даємо маслу стекти. Не бійтеся, така процедура дає паскам довше залишатися свіжими та не дає висихати тісту. Далі покриваємо улюбленою глазур’ю і все. До свята готові. Готувати легко, а готувати для близьких ще і приємно!!!
Майже усі системи і органи людського організму схильні до цілющої дії родзинок. Цей сухофрукт застосовується як засіб проти недокрів’я, від лихоманки, при порушеннях травлення, при хворобах серця і нирок. Також родзинки будуть корисні людям при випаданні волосся. Ізюм корисний при вагітності жінкам, у яких низький гемоглобін і дефіцит заліза. Недолік заліза і малий зміст гемоглобіну в крові погано позначається на живленні і розвитку плоду. Ізюм і курага прекрасне поєднання, яке значно підвищує зміст заліза в організмі при вагітності. Потреба в кальції при вагітності подвоюється, а родзинки це також прекрасне джерело цієї мінеральної речовини. Мами, які годують грудьми своїх малюків, можуть посилити прилив молока і поліпшити лактацію, включивши у своє меню блюда із змістом родзинок. Серцево-судинна система дуже прихильно відгукується на вживання родзинок, високий вміст калію і магнію зміцнює міокард, покращує провідність імпульсів і налагоджує скорочувальну роботу серця. Ізюм значно зменшує набряки і знижує артеріальний тиск. Олеанолева кислота в родзинках – чудовий антиоксидант і виступає в ролі пригнічувача бактерій, тому родзинки широко використовуються за наявності стоматологічних проблем. Ізюм використовується і при захворюваннях дихальних шляхів як протикашельний засіб, а також при лікуванні бронхіту, пневмонії, фарингіті. Позитивно впливають родзинки на шкірний покрив, подрібнені ягоди у вигляді кашки прикладають до фурункулів, використовують при лікуванні лишаю. Корисні властивості родзинок очевидні, одна не варто забувати, що високий вміст цукрів робить цей продукт висококалорійним – 270-300 Ккал на 100 грам родзинок, тому зловживати цими сухофруктами не рекомендується. Не рекомендовано вживати родзинки людям, ожирінням, що страждає, цукровим діабетом, виразковими поразками гастродуоденальної області. Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 943
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |