Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:02 14.04.2014 Шоколадні тартифлеткиРозпочався передпасхальний тиждень. Тижлень, коли кожна поважаюча себе господиня, щовечора валиться з ніг від втоми. Треба і в домі прибрати, і приготувати, і про себе, красу неземну, не забути. Я не хочу нікого образити, але я трохи не розумію цих авральних штурмів. Ну прибрати – це обов’язково, але не звалювати все на останній момент. А ось із приготуванням мого розуміння немає категорично. Для чого за тиждень до Пасхи пекти еверести печива та горішків, які уже на саме свято будуть не дуже приємно пахнути старою сметаною? Так само робити перемазанці, які теж буде небезпечно їсти, тому що сумніваюся, що в багатьох є вільні холодильні місця. З м’ясними виробами справи трішки кращі. На мою думку –– «лучше меньше, да лучще». Я роблю один торт, але класний і роблю один вид дрібних солодощів, але теж вишуканих. Все-таки робимо для себе. Я хочу вам запропонувати вашій увазі рецепт шоколадних тартифлеток, які можуть стати окрасою пасхальних солодощів. Рецепт не дорогий, але смачний і цікавий, а готові вироби дуже ефектно виглядають. Для тіста легенько збиваємо 2 яйця із 100гр. цукру, додаємо 100гр м’якого масла (якщо придивитися на фото, можна побачити, що я масло замінила на сепараторну сметану), 5ст.л. какао, все гарно збиваємо міксером. Додаємо 300гр просіяного борошна, і руками замішуємо тісто. Тісто дуже гарно себе веде. Далі можна іти двома шляхами: покласти тісто в холодильник на 30 хвилин, або відразу тісто розкачати, вирізати кружальця під формочки, а тоді ставити в холодильник уже на одну годину. Вибір за вами. Тісто розкачуємо між двома листками паперу для випічки. Вирізаємо кружальця більшими по діаметру, на стільки , скільки маємо висоту формочки. У мене були 2 см заввишки, діаметром 10см, тому я вирізала на 12 см. Формочки змазуємо маслом, вкладаємо тісто, наколюємо вилкою, щоб в духовці не піднімалося. Випікати 10-12 хвилин при 180С°. Охолодити, вийняти з формочок. Наповнити кремом. Я робила шоколадний ганаш, і не пошкодувала. На 200гр шоколаду (не менше 56%) беремо 270мл вершків (не менше 30%) Доводимо вершки до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад. Розмішуємо до однорідної маси. Даємо охолонути. Перед розкладанням у корзинки, масу збиваємо міксером на самій великий швидкості. Утвориться пухкий, повітряний крем. Готові корзиночки ставимо в холодильник, де і зберігаємо. Перед подачею можна прикрасити свіжими ягодами та фруктами. Я використала заморожену полуницю. Після холодильника крем набуде консистенції мусу. З цієї порції у мене вийшло 12 штук прекрасних нескінченно шоколадних тартифлеток, які неодмінно будуть окрасою будь-якого столу. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Какао - це корисний продукт, який був відомий ще древнім цивілізаціям. До його складу входить велика кількість вітамінів і антиоксидантів, необхідних організму людини для життєдіяльності. Какао-порошок виробляють з насіння какао-дерев, що ростуть в тропічних зонах. У складі какао представлені вітаміни групи В, бета каротин, вітаміни А, Е, РР. Воно також містить рослинний білок, вуглеводи і жири, органічні кислоти, насичені жирні кислоти і мінерали: калій, залізо, кальцій, магній, сірка, фосфор, цинк, хлор, мідь, марганець, фтор. Продукти з вмістом какао підвищують тонус і покращують настрій, завдяки здатності виробляти в організмі людини ендорфіни, так звані гормони щастя. Вживати какао-напій рекомендується людям, перехворівшим простудними захворюваннями, тому що велика кількість корисних речовин у його складі допоможе швидше відновити життєві сили. Через високий вміст калію, какао також рекомендовано до вживання людям з серцевою недостатністю. Какао містить антиоксидант флаванол, який покращує продуктивність роботи мозку. Флаванол нормалізує тиск і покращує мозковий кровообіг. Вхідні до складу какао-бобів поліфеноли запобігають накопиченню вільних радикалів в організмі. Какао також застосовується при емфіземі легенів. Але не варто пити цей напій перед сном, тому що кофеїн може спровокувати безсоння. Какао часто використовують в косметології і фармацевтиці. До його складу входить проціанід, який підвищує тонус і покращує еластичність шкіри, знімає стрес. Він також сприяє запобіганню передчасного старіння шкіри. Саме тому останнім часом дуже популярною процедурою є шоколадне обгортання. Незважаючи на дуже велику користь вживання какао, у нього є ряд протипоказань. Його не варто вживати хворим на подагру або при проблемах з нирками. З обережністю слід пити какао при атеросклерозі й цукровому діабеті. Небажано вживати його при запорах, так як воно містить дубильні речовини.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 881
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |