Олас
Ціни на пальне АЗС "Олас"
ДП19.95 грн
А-95 преміум24.90 грн
А-9522.00 грн
А-9221.45 грн

Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

В Рівному на пішохідному переході збили бабусю з онуком (1460)

Пікулі (1229)

На Рівненщині знайшли немовля у шкільній вбиральні (1204)

Чорнично-абрикосові кекси (1179)

В Рівному зупиниться рух тролейбуса (1152)

Кокосові сирники (1155)

Ск»ячаттіна із цукіні (1143)

Володимирецькі поліцейські встановили породіллю, яка викинула немовля у вбиральню (1136)

У Рівному на вулиці знайшли артилерійський снаряд (1136)

Салат- гриль (1143)

Морозиво з персиковою карамеллю (1118)

Літній суп Таратор (Джаджик) (1132)

В Рівному патрульні виявили автомобіль, який перебуває у розшуку (1125)

Поліцейські розшукують жінку, яка загубилася в лісі Рівненського району (1124)

Через порушення правил дорожнього руху у Рівному семеро людей опинилися у лікарні (1115)

На Рівненщині чоловік забив дружину до смерті (1083)

На Рівненщині шахраї вимагають гроші від імені ОДА (1105)

На Березнівщині чоловік ледве не зарізав власну дружину (1116)

Студенти Рівненського “Водніка” зможуть оплачувати навчання і проживання в гуртожитку зі свого смартфону (1089)

Персиковий крем-оцет для гурманів (1105)

Галантин з курки
Тетяна Хвиль
17:10 11.04.2014

Галантин з курки

Це один з моїх улюблених рецептів приготування та споживання курятини як єдиного організму. По-перше – гарний вигляд, акуратно нарізані шматочки. По-друге –– зручно, не має потреби пиляти кістяк, щоб розділити на порції (особливо при скопищі народу). По-третє –– естетично, не має купи обгризених кісток на тарілці та ніяких зайвих звуків при доведенні цих кісток до кінцевого етапу.

Єдиним моментом який зможе застопорити весь процес – це знімання шкіри з корпусу курки. Але важко лише на перший погляд, а на другий – бачиш, що метод такий самий як і при зніманні панчіх. Обережно, просовуючи обидві руки під шкірою, просуваємося до гомілок. Там підрізаємо ножем і ідемо до крилець. Їх не зачіпаємо, тому що акуратно зняти там шкіру все одно не вдасться, тому і не витрачаємо зайвого часу. І ось куряча шкіра впала нам до ніг.

Тепер робимо начинку. Що цікаво, знявши все м’ясо з курки, ми шкіру до кінця не начинимо, будуть залишатися пустоти. А тому зняте, дрібно порізане куряче м’ясо солимо, перчимо, додаємо 2ч.л. м’якої гірчиці, 2ст.л. соєвого соусу, 1ч.л. меду, 1ч.л. паприки в пластівцях різного кольору (розрахунок на курку вагою 1,5-1,7кг), перемішуємо і залишаємо на 1 годину для маринування.

Тим часом беремо 250гр. копченого сала, дрібно ріжемо. За вашим бажанням замість сала можна додати смажені із цибулею гриби, твердий сир, порізаний кубиками, просто обсмажену цибулю з морквою та зеленим горошкам. Все що не візьмете буде смачно. Деякі у фарш додають желатин, але і без нього все буде тримати форму, та якщо бажаєте перестрахуватися візьміть 1ст.л. желатину на 700гр. готової начинки. Його не замочуємо, а додаємо в сухому вигляді.

Змішуємо мариноване м’ясо і порізане сало і починаємо фарширувати шкіру. Дуже щільно начиняти не варто, щоб під час смаження шкіра не порвалася.

Далі є два варіанти розвитку подій: залатати всі дірки нитками, або (як зробила я) скріпити союз шпажками. Другий варіант кращий, тому шпажки виймаються легше ниток. І ще, ви будете впевнені, що якщо що і потрапить вашим гостям на язик, то це явно не будуть погано витягнуті нитки.

Кладемо понівечену тушку у форму і ставимо у духовку на 40-50 хвилин при 190С° (все залежить від розміру курки і вашої духовки).

Готову страву виймаємо і відразу давимо авторитетом, ну або що ще є важкого дома. У мене з цим справляється мармурова ступка, вона важить 1,5кг (разом з товкачиком), тому їй це за іграшки. Це робить для того, щоб наша курку набула гарної форми. Так її залишаємо до повного охолодження. Я просто ставлю це дійство на ніч.

Ну а після того, що ми зробили із порядною пташкою нам тільки і залишається подати її до столу. Нанести тяжкі тілесні пошкодження (читай порційно нарізати) можна і при гостях, ніяких казусів не буде, тому що нарізається галантин пречудово.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищує організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Галантин з курки

Галантин з курки

Галантин з курки

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 39

Додайте коментар:

защитный код
Бешкет трьох неповнолітніх рівнянок завершився кримінальною відповідальністюБешкет трьох неповнолітніх рівнянок завершився кримінальною відповідальністю (647)
Троє неповнолітніх дівчат з’їли неоплачені продукти харчування та намагались вкрасти неоплачений товар в одному з торгових закладів міста....
Унаслідок ДТП у Рівному постраждала семирічна дівчинкаУнаслідок ДТП у Рівному постраждала семирічна дівчинка (568)
Дорожньо-транспортна пригода трапилася учора, 12 вересня, близько 22 години на вулиці Князя Володимира обласного центру....
Депутат Рівненської міської ради розкриває картиДепутат Рівненської міської ради розкриває карти (820)
...
На Рівненщині активно "працюють" шахраїНа Рівненщині активно "працюють" шахраї (706)
У Сарнах пенсіонерка оплатила «термінову операцію» шахраям...
У Рівному лікарі підвищували кваліфікаціюУ Рівному лікарі підвищували кваліфікацію (558)
З 5 по 10 вересня лікарі Рівного та області підвищували свою кваліфікацію на курсі «Підтримка життя під час травми». Організований ГО «Захист Патріотів» курс навчив їх новим підходам та алгоритмам по ...
На Рівненщині оперативно затримали нетверезого винуватця смертельної ДТПНа Рівненщині оперативно затримали нетверезого винуватця смертельної ДТП (518)
Учора, 12 вересня, поблизу міста Костополя невідомий водій збив велосипедиста, який від отриманих травм помер на місці. Винуватець ДТП з місця пригоди зник. Поліцейські оперативно затримали нетверезог...
Справа депутата КудрінаСправа депутата Кудріна (695)
Ситуація, навколо затримання депутата Рівненської міської ради Володимира Кудріна набирає обертів. Після того, як за нього було внесено заставу, у вівторок, 5 вересня була анонсована прес – конференці...
На Рівненщині штраф за порушення правил дорожнього руху тепер можна сплатити на місціНа Рівненщині штраф за порушення правил дорожнього руху тепер можна сплатити на місці (48)
Головне управління Нацполіції у Рівненській області уклало договір з ПриватБанком про надання POS-терміналів, що дає можливість сплатити штраф в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху водіями на м...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.