Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3490)

Торт "Жіночі примхи" (4154)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2311)

У Рівному побили директора ринку (1950)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2075)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1508)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1299)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1508)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1197)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1312)

Лінива капуста (рецепты) (7502)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1385)

На Рівненщині брат зарізав брата (1344)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1379)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1376)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1299)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1279)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1105)

Небезпека для маленьких рівнян (1114)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1234)

#Рецепти
Галантин з курки
Тетяна Хвиль
17:10 11.04.2014

Галантин з курки

Це один з моїх улюблених рецептів приготування та споживання курятини як єдиного організму. По-перше – гарний вигляд, акуратно нарізані шматочки. По-друге –– зручно, не має потреби пиляти кістяк, щоб розділити на порції (особливо при скопищі народу). По-третє –– естетично, не має купи обгризених кісток на тарілці та ніяких зайвих звуків при доведенні цих кісток до кінцевого етапу.

Єдиним моментом який зможе застопорити весь процес – це знімання шкіри з корпусу курки. Але важко лише на перший погляд, а на другий – бачиш, що метод такий самий як і при зніманні панчіх. Обережно, просовуючи обидві руки під шкірою, просуваємося до гомілок. Там підрізаємо ножем і ідемо до крилець. Їх не зачіпаємо, тому що акуратно зняти там шкіру все одно не вдасться, тому і не витрачаємо зайвого часу. І ось куряча шкіра впала нам до ніг.

Тепер робимо начинку. Що цікаво, знявши все м’ясо з курки, ми шкіру до кінця не начинимо, будуть залишатися пустоти. А тому зняте, дрібно порізане куряче м’ясо солимо, перчимо, додаємо 2ч.л. м’якої гірчиці, 2ст.л. соєвого соусу, 1ч.л. меду, 1ч.л. паприки в пластівцях різного кольору (розрахунок на курку вагою 1,5-1,7кг), перемішуємо і залишаємо на 1 годину для маринування.

Тим часом беремо 250гр. копченого сала, дрібно ріжемо. За вашим бажанням замість сала можна додати смажені із цибулею гриби, твердий сир, порізаний кубиками, просто обсмажену цибулю з морквою та зеленим горошкам. Все що не візьмете буде смачно. Деякі у фарш додають желатин, але і без нього все буде тримати форму, та якщо бажаєте перестрахуватися візьміть 1ст.л. желатину на 700гр. готової начинки. Його не замочуємо, а додаємо в сухому вигляді.

Змішуємо мариноване м’ясо і порізане сало і починаємо фарширувати шкіру. Дуже щільно начиняти не варто, щоб під час смаження шкіра не порвалася.

Далі є два варіанти розвитку подій: залатати всі дірки нитками, або (як зробила я) скріпити союз шпажками. Другий варіант кращий, тому шпажки виймаються легше ниток. І ще, ви будете впевнені, що якщо що і потрапить вашим гостям на язик, то це явно не будуть погано витягнуті нитки.

Кладемо понівечену тушку у форму і ставимо у духовку на 40-50 хвилин при 190С° (все залежить від розміру курки і вашої духовки).

Готову страву виймаємо і відразу давимо авторитетом, ну або що ще є важкого дома. У мене з цим справляється мармурова ступка, вона важить 1,5кг (разом з товкачиком), тому їй це за іграшки. Це робить для того, щоб наша курку набула гарної форми. Так її залишаємо до повного охолодження. Я просто ставлю це дійство на ніч.

Ну а після того, що ми зробили із порядною пташкою нам тільки і залишається подати її до столу. Нанести тяжкі тілесні пошкодження (читай порційно нарізати) можна і при гостях, ніяких казусів не буде, тому що нарізається галантин пречудово.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищує організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Галантин з курки

Галантин з курки

Галантин з курки

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 275

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині почнуть штрафувати паліївНа Рівненщині почнуть штрафувати паліїв (758)
Сьогодні відбувся брифінг, щодо ситуації пожеж в природних екосистемах Рівненської області....
Завтра у Рівному знову ярмаркуватимутьЗавтра у Рівному знову ярмаркуватимуть (446)
Завтра, 13 жовтня, у Рівному відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Тут аграрії торгуватимуть різноманітною продукцією...
На Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванніНа Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванні (234)
Повідомлення про те, що до лікарні із вогнепальним пораненням госпіталізували 43-річного жителя Вараша до поліції надійшло 21 жовтня о 18.30....
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1197)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
На Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедистНа Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедист (194)
Дорожньо-транспортна пригода сталася учора, 19 жовтня, близько 14:30 у селі Дубляни, Демидівського району....
Де у Рівному перекриватимуть дороги?Де у Рівному перекриватимуть дороги? (267)
Увага учасникам дорожнього руху! 14 жовтня у місті Рівному буде призупинено рух транспортних засобів...
На Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходівНа Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходів (155)
Перетинаючи проїзну частину у невстановленому місці, учора, 17 жовтня у Рівненському та Здолбунівському районах травмувалося двоє пішоходів. Поліцейські звертають увагу учасників дорожнього руху на су...
Фокачча на яблучному соціФокачча на яблучному соці (21)
Я вообще баба рисковая: врать люблю, а бегать не умею...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.