Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (874)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (880)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (685)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (637)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (638)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (534)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (541)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (536)

Лінива капуста (2771)

На Рівненщині брат зарізав брата (492)

Поблизу села Клевань загинув пішохід (500)

Торт "Жіночі примхи" (739)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (467)

Городоцька сільська рада «напрацювала» на понад 1 млн грн втрат ресурсів (449)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (428)

На Дубенщині у ДТП постраждав рівнянин (409)

Рівненські аудитори виявили порушення у Березнівській центральній районній лікарні (411)

У Рівненській області ліквідовано черговий підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю (400)

Поліцейські оперативно затримали водія, який у Рівненському районі збив двох пішоходів та втік (368)

Сьогодні у Рівному покажуть "Казку про гроші" (368)

Галантин з курки
Тетяна Хвиль
17:10 11.04.2014

Галантин з курки

Це один з моїх улюблених рецептів приготування та споживання курятини як єдиного організму. По-перше – гарний вигляд, акуратно нарізані шматочки. По-друге –– зручно, не має потреби пиляти кістяк, щоб розділити на порції (особливо при скопищі народу). По-третє –– естетично, не має купи обгризених кісток на тарілці та ніяких зайвих звуків при доведенні цих кісток до кінцевого етапу.

Єдиним моментом який зможе застопорити весь процес – це знімання шкіри з корпусу курки. Але важко лише на перший погляд, а на другий – бачиш, що метод такий самий як і при зніманні панчіх. Обережно, просовуючи обидві руки під шкірою, просуваємося до гомілок. Там підрізаємо ножем і ідемо до крилець. Їх не зачіпаємо, тому що акуратно зняти там шкіру все одно не вдасться, тому і не витрачаємо зайвого часу. І ось куряча шкіра впала нам до ніг.

Тепер робимо начинку. Що цікаво, знявши все м’ясо з курки, ми шкіру до кінця не начинимо, будуть залишатися пустоти. А тому зняте, дрібно порізане куряче м’ясо солимо, перчимо, додаємо 2ч.л. м’якої гірчиці, 2ст.л. соєвого соусу, 1ч.л. меду, 1ч.л. паприки в пластівцях різного кольору (розрахунок на курку вагою 1,5-1,7кг), перемішуємо і залишаємо на 1 годину для маринування.

Тим часом беремо 250гр. копченого сала, дрібно ріжемо. За вашим бажанням замість сала можна додати смажені із цибулею гриби, твердий сир, порізаний кубиками, просто обсмажену цибулю з морквою та зеленим горошкам. Все що не візьмете буде смачно. Деякі у фарш додають желатин, але і без нього все буде тримати форму, та якщо бажаєте перестрахуватися візьміть 1ст.л. желатину на 700гр. готової начинки. Його не замочуємо, а додаємо в сухому вигляді.

Змішуємо мариноване м’ясо і порізане сало і починаємо фарширувати шкіру. Дуже щільно начиняти не варто, щоб під час смаження шкіра не порвалася.

Далі є два варіанти розвитку подій: залатати всі дірки нитками, або (як зробила я) скріпити союз шпажками. Другий варіант кращий, тому шпажки виймаються легше ниток. І ще, ви будете впевнені, що якщо що і потрапить вашим гостям на язик, то це явно не будуть погано витягнуті нитки.

Кладемо понівечену тушку у форму і ставимо у духовку на 40-50 хвилин при 190С° (все залежить від розміру курки і вашої духовки).

Готову страву виймаємо і відразу давимо авторитетом, ну або що ще є важкого дома. У мене з цим справляється мармурова ступка, вона важить 1,5кг (разом з товкачиком), тому їй це за іграшки. Це робить для того, щоб наша курку набула гарної форми. Так її залишаємо до повного охолодження. Я просто ставлю це дійство на ніч.

Ну а після того, що ми зробили із порядною пташкою нам тільки і залишається подати її до столу. Нанести тяжкі тілесні пошкодження (читай порційно нарізати) можна і при гостях, ніяких казусів не буде, тому що нарізається галантин пречудово.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищує організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Галантин з курки

Галантин з курки

Галантин з курки

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 74

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидійНа Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (874)
Спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненсь-кій області провели планову ревізію в Управлінні праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації....
Поліцейські Рівненщини розшукують зловмисника за розбещення двох малолітніх рівнянокПоліцейські Рівненщини розшукують зловмисника за розбещення двох малолітніх рівнянок (127)
Учора, 15 грудня, до поліції надійшло два повідомлення від жительок обласного центру, що у мікрорайоні Північний невідомий вчинив розпутні дії відносно їхніх доньок....
Через двадцять днів обласна рада може отримати нового головуЧерез двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (343)
Пізно ввечері в понеділок на сайті Рівненської обласної ради з’явились два проекти рішень:...
У Рівному перекриють рух транспортуУ Рівному перекриють рух транспорту (113)
Просимо водіїв врахувати інформацію і планувати поїздки із зміненим маршрутом....
Найвіддаленіші школи Рівненщини відвідали військові аби подякувати дітямНайвіддаленіші школи Рівненщини відвідали військові аби подякувати дітям (129)
Своє професійне свято представники Сухопутних військ зустріли зі своїми підшефними у найвіддаленіших школах Рівненщини...
Салат з маринованими грибамиСалат з маринованими грибами (22)
Хотите полюбоваться загадочной улыбкой Моны Лизы, не посещая Лувр? Спросите у жены, куда она дела вашу зарплату…...
У Рівному молодь запрошують на «Андріївські вечорниці»
з ворожінням та калитоюУ Рівному молодь запрошують на «Андріївські вечорниці» з ворожінням та калитою (138)
У вівторок, 12 грудня о 17.00 в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська,18) відбудеться молодіжна вечірка «Андріївські вечорниці»....
Печінкове парфеПечінкове парфе (41)
Мужчины, не ищите женщину - ищите деньги, а женщины найдут вас сами...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.