Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24550)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3967)

Ванільне морозиво з пармезаном (3514)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3497)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3318)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3294)

Закуска із запечених баклажанів (3248)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3243)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3225)

Баклажан-кебаб в духовці (3116)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3163)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3139)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3034)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3081)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3013)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2965)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2920)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3014)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2974)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2855)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Галантин з курки
Тетяна Хвиль

17:10 11.04.2014

Галантин з курки

Це один з моїх улюблених рецептів приготування та споживання курятини як єдиного організму. По-перше – гарний вигляд, акуратно нарізані шматочки. По-друге –– зручно, не має потреби пиляти кістяк, щоб розділити на порції (особливо при скопищі народу). По-третє –– естетично, не має купи обгризених кісток на тарілці та ніяких зайвих звуків при доведенні цих кісток до кінцевого етапу.

Єдиним моментом який зможе застопорити весь процес – це знімання шкіри з корпусу курки. Але важко лише на перший погляд, а на другий – бачиш, що метод такий самий як і при зніманні панчіх. Обережно, просовуючи обидві руки під шкірою, просуваємося до гомілок. Там підрізаємо ножем і ідемо до крилець. Їх не зачіпаємо, тому що акуратно зняти там шкіру все одно не вдасться, тому і не витрачаємо зайвого часу. І ось куряча шкіра впала нам до ніг.

Тепер робимо начинку. Що цікаво, знявши все м’ясо з курки, ми шкіру до кінця не начинимо, будуть залишатися пустоти. А тому зняте, дрібно порізане куряче м’ясо солимо, перчимо, додаємо 2ч.л. м’якої гірчиці, 2ст.л. соєвого соусу, 1ч.л. меду, 1ч.л. паприки в пластівцях різного кольору (розрахунок на курку вагою 1,5-1,7кг), перемішуємо і залишаємо на 1 годину для маринування.

Тим часом беремо 250гр. копченого сала, дрібно ріжемо. За вашим бажанням замість сала можна додати смажені із цибулею гриби, твердий сир, порізаний кубиками, просто обсмажену цибулю з морквою та зеленим горошкам. Все що не візьмете буде смачно. Деякі у фарш додають желатин, але і без нього все буде тримати форму, та якщо бажаєте перестрахуватися візьміть 1ст.л. желатину на 700гр. готової начинки. Його не замочуємо, а додаємо в сухому вигляді.

Змішуємо мариноване м’ясо і порізане сало і починаємо фарширувати шкіру. Дуже щільно начиняти не варто, щоб під час смаження шкіра не порвалася.

Далі є два варіанти розвитку подій: залатати всі дірки нитками, або (як зробила я) скріпити союз шпажками. Другий варіант кращий, тому шпажки виймаються легше ниток. І ще, ви будете впевнені, що якщо що і потрапить вашим гостям на язик, то це явно не будуть погано витягнуті нитки.

Кладемо понівечену тушку у форму і ставимо у духовку на 40-50 хвилин при 190С° (все залежить від розміру курки і вашої духовки).

Готову страву виймаємо і відразу давимо авторитетом, ну або що ще є важкого дома. У мене з цим справляється мармурова ступка, вона важить 1,5кг (разом з товкачиком), тому їй це за іграшки. Це робить для того, щоб наша курку набула гарної форми. Так її залишаємо до повного охолодження. Я просто ставлю це дійство на ніч.

Ну а після того, що ми зробили із порядною пташкою нам тільки і залишається подати її до столу. Нанести тяжкі тілесні пошкодження (читай порційно нарізати) можна і при гостях, ніяких казусів не буде, тому що нарізається галантин пречудово.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищує організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Галантин з курки

Галантин з курки

Галантин з курки


Переглядів: 1181


Додайте коментар:

защитный код

УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядуванняУДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (8)
«УДАР Віталія Кличка» пропонує внести зміни до законодавства, які б забезпечили безперешкодне функціонування органів місцевого самоврядування після закінчення 5-річного терміну їхніх повноважень....
На липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центріНа липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центрі (13)
Цей безкоштовний освітній курс для майбутніх батьків, стартує вже цієї середи, 2 липня в Обласному перинатальному центрі. Тут запрошують усіх, хто готується до народження дитини, долучитися до...
У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (52)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
У Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса автоУ Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса авто (11)
Правоохоронці Рівненщини вкотре наголошують батькам пильнувати за дітьми та нагадувати їм про дотримання...
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (24)
...
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (51)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (56)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.