Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:31 27.02.2014 Сирний рулет від ТетяниЦей рецепт прийшов до мене сам. А було так –– він на очі попадався мені понад рік, а я якось то не хотіла готувати його, то не було часу. Ставилася дуже скептично, поки не припекло –– треба було зробити щось новеньке, смачненьке і з доступних продуктів. Пройшло уже понад три роки, а на кожне свято у нашій сім’ї на стіл подається цей сирний рулет. Ну м’ясо та фарш є у кожного, а сир –– це самий головний продукт нашого холодильника, а далі ідуть такі дрібниці, на яких я навіть не зациклююсь. Для сирного тіста збиваємо легенько вінчиком, додаємо 3ст.л. манки (сирої), 100гр майонезу, все перемішуємо. Твердий сир натираємо на крупній терці і додаємо до яєчно-майонезної маси, туди ж додаємо дрібку сушеного часнику. Застеляємо пергаментом деко і виливаємо на нього наше тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку на 15 хвилин при 180С°. Якщо пергамент не дуже високої якості, змазуємо його олією. Тим часом готуємо начинку. Це залежить від смакових уподобань. Беремо свій улюблений фарш, 300гр. Додаємо спеції, цибулю. Я все-таки рекомендую брати курячий фарш, оскільки при випіканні він не утворює таких пустот в рулеті, як свинний. В нарізці це буде видно. У мене на фото це видно, не було вдома курятини, довелося робити зі свинини. Дістали з духовки наше деко і по всій поверхні підпеченого сирного тіста розподіляємо фарш. Далі, за допомогою пергаменту скручуємо рулет. Робити це треба дуже обережно, щоб не попектися. Скручений рулет ставимо знову у духовку, але вже на 30 хвилин (курячий фарш) або 40 хвилин (свинний). Температура залишається 180С°. Готовому рулету даємо охолонути і можна нарізати. Дуже смачна, ситна, я б сказала, монументальна закуска. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Часник – натуральні природні ліки проти більшості хвороб, в ньому міститься більше 400 корисних і потрібних речовин: білки, жири, вітаміни (А, групи В, З, D, Е), мікроелементи і макроелементи (йод, калій, натрій, кальцій, магній, селен, кремній, фосфор), антиоксиданти, антикоагулянти, фітонциди. Специфічний аромат часнику додає ефірне масло, яке володіє сильною протизапальною, протигрибковою і антипаразитарною дією. Завдяки великій кількості антиоксидантів, які входять до складу часнику, ця рослина володіє унікальними омолоджуючими і регенеруючими властивостями. Часник відмінний препарат для імунітету, він в багато разів підсилює природні захисні сили організму, робить його стійким до основної частини різних бактерій і патогенних мікроорганізмів. Дію часнику можна порівняти з дією антибіотиків широкого спектру, від нього гинуть віруси, грибки, бактерії, і глистові інвазії. Перераховувати всі корисні властивості і дію, яку надає часник на організм можна довго: він покращує регенерацію тканин, очищує шкіру, покращує ріст і якість волосся, володіє бронхолітичними властивостями, відхаркувальною дією (його широко застосують при лікуванні бронхолегеневих захворювань і туберкульозу). Високий вміст таурину дозволяє підтримувати постійність внутрішнього середовища організму, таурин керує роботою клітинних мембран, утримує зовні кліток натрій, усередині калій і магній, тобто він є природним сечогінним засобом. Часник підвищує апетит, стимулює роботу всього шлунково-кишкового тракту, регулює секрецію травних залоз, пригнічує процеси бродіння і гниття в кишечнику, володіє спазмолітичною дією (його застосовують при проносах). Часник очищає гнійні рани, прискорює загоєння. Беззаперечною перевагою часнику є його властивості антихолестеринів і протипухлинний ефект. В результаті тривалих досліджень було виявлено, що препарати часнику в середньому зменшують вміст холестерину в організмі на 12%. Причому часник діє в основному на «поганий» холестерин, який закупорює судини. Споживання часнику сприяє розрідженню крові, речовини, що містяться в часнику, не дають кров’яним пластинкам скріплюватися між собою, що перешкоджає утворенню тромбів і знижує вірогідність «зсідання крові». Часник прекрасно впливає на судини в головному мозку, також очищаючи їх від бляшок холестеринів і тромбів, що покращує функціонування мозку і імунної системи. Його використовують для профілактики і лікування старечого недоумства і хвороби Альцгеймера. Часник сприяє зниженню артеріального тиску, і має гарний вплив на роботу серця. Часник можна вживати у будь-якому вигляді: сирим, вареним, пареним, товченим, у вигляді соку. Що найцікавіше, після теплової обробки деякі корисні властивості часнику посилюються, роблячи його ще більш дієвим. Часник широко використовують в приготуванні різних медичних препаратів і біологічно активних добавок. Для тих, хто хоче уникнути специфічного запаху, можна приймати таблетовані екстракти часнику. Не менше корисно вдихати ефірне масло часнику, в період епідемій грипу, ОРЗ і ОРВІ можна розставляти в приміщенні блюдця з нарізаними зубчиками часнику. Часник можна їсти всім, незалежно від віку і статі, а також від наявності яких-небудь захворювань. Необхідно регулювати дозу, при значному споживанні часнику може з’явитися діарея і метеоризм. А прийом часнику в кількості більше 20 г в добу може викликати внутрішню кровотечу. Протипоказанням до вживання часнику є лише загострення виразкової хвороби шлунку і дванадцятипалої кишки та гострий гломерулонефрит. Також не рекомендується вживати часник годуючим матерям, оскільки в молоці може з’явитися специфічний аромат і присмак, що може не сподобатися малюкам.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 830
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |